Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Ilmoittaudun vastuulliseksi!

Tiistai 21.3.2017


Keskustan Tampereen valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen esitti eilen Tampereen kaupunginvaltuustossa

 

”Sähköisen asioinnin aiheuttaman eriarvoisuuden torjuminen”

–otsikoidun  valtuustoaloitteen.

 

 

Tunnustan ja tunnustaudun valtuustoaloitteen taustatyön tekijäksi ja kannatan eilen tehtyä valtuustoaloitetta.

 

 

Valtuustoaloite kuuluu seuraavasti:

 

 

****************************

 

 

Valtuustoaloite

 

Sähköisen asioinnin aiheuttaman eriarvoisuuden torjuminen

 

Keskustan valtuustoryhmä 20.3.2017

Tampereella on noin 60 000 -  70 000 seniori- ja muuta kansalaista, joilla ei ole tietoverkkoyhteyksiä. Kun pankkien, vakuutusyhtiöiden ja kauppojenkin asiointia siirretään yhä enemmän verkon kautta tapahtuvaksi ja konttoreita sekä asiointipisteitä jatkuvasti vähennetään, joutuvat nämä ”netittömät” kansalaiset eriarvoiseen asemaan. Heidän palvelujensa saavutettavuus ja käyttö vaikeutuvat jatkuvasti.

Tampere on koko ajan siirtämässä asioiden valmisteluun liittyvää kansalaisvaikuttamista ja muuta asiointia verkon kautta tapahtuvaksi. Tämä merkitsee sitä, että lähes kolmasosalla kaupunkilaisista ei ole mahdollisuutta osallistua asioiden valmisteluun. Siten verkon kautta kerätyt kansalaisvaikuttamisen tulokset eivät myöskään edusta koko kaupunkiväestön näkemyksiä. Useimmiten juuri heikoimmassa asemassa olevien ja palveluja eniten tarvitsevien äänet jäävät kuulumattomiin.

Esitys:

 

Keskustan valtuustoryhmä esittää, että Tampereen kaupunki säilyttää asioiden valmisteluun liittyvässä kansalaispalautteen keräämisessä ja muussa asioinnissa mahdollisuuden myös perinteiseen kirjalliseen asiointiin ja tiedottaa tapaus tapaukselta tästä vaihtoehdosta mahdollisimman kattavasti niille väestöryhmille, joilla ei ole mahdollisuutta tai valmiuksia sähköisen tiedonvälityksen käyttöön.

 

*********************

 

Selvää tekstiä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tampereen Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Keskustan Tampereen valtuustoryhmä, Sähköisen asioinnin aiheuttaman eriarvoisuuden torjuminen,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini