Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tampereen läntinen kehätie merkitsee, että ohikulkijat eivät joudu eksymään Tampereen keskustaan

Tiistai 22.8.2023 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupunkiseutua kiertävä Tampereen kehätie koostuu Tampereen läntisestä ja Tampereen itäisestä kehätiestä.

 

Olen Tampereen läntisen kehätien ahkera tienkäyttäjä ja osaan arvostaa sitä vaivatonta liikkumista, jonka tuo tie tarjoaa.

 

Tampereen läntisen kehätien pituus on 21 kilometriä ja sen jatkeena olevan Tampereen itäisen kehätien pituus on 10 kilometriä.

 

Tampereen läntinen kehätie antaa Helsingin seudulta Etelä-Pohjanmaalle matkaaville joutuisan reitin, mutta se antaa myös minun mökkimatkalleni hienon mahdollisuuden saada matkustaa mökille karttaen Tampereen keskustaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen läntinen kehätie merkitsee että ohikulkijat eivät joudu eksymään Tampereen keskustaan, Tampereen ohitustie, Tampereen läntinen ohitustie, Tampereen itäinen ohitustie, Tampereen kehätie, Tampereen läntinen kehätie, Tampereen itäinen kehätie,

Nyt kannattaa pysyä poissa Tampereen keskustasta!

Perjantai 19.5.2023 - -Esko Erkkilä-

Tampereen keskustassa liikkuminen on jo pitkään ollut tuskallista, mutta jääkiekon MM-kisat ovat muuttaneet tilanteen katastrofaaliseksi.

 

Palasin mökiltä keskiviikkona klo ”iltapäivällä” ja jostain käsittämättömästä syystä yritin ajaa Keskustorin kautta kotimaisemiin.

 

Poikkeaminen Tampereen keskustaan oli suuri virhe, sillä sieltä palaaminen ihmisten ilmoille oli suuren taistelun takana.

 

En milloinkaan ole kuluttanut Kirjastotalo Metson luota Viinikan liikenneympyrään niin paljon aikaa kuin tuolloin jouduin tekemään!

 

Pääsin vihdoin Viinikasta Lempääläntielle ja suurella surulla sekä myötätunnolla katselin niitä autoilijoita, jotka olivat matkalla kohti Tampereen keskustaa!

 

Pysykää poissa Tampereen keskustasta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nyt kannattaa pysyä poissa Tampereen keskustasta!, pysy poissa Tampereen keskustasta, Viinikan liikenneympyrä, Lempääläntie, Hämeenpuisto,

Ratikkaintoilijoille ja vihreille on vaikeaa tunnustaa, että he ovat tuhonneet Tampereen keskusta-alueen!

Sunnuntai 18.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Jaoin eilisen blogikirjoitukseni myös facebookissa ”Tampereen kuntapolitiikka” –sivuille ja siellähän kaksi kuvaani sekä niihin liittyvät tekstit saivat ennennäkemättömän kiinnostuksen.

 

Ratikkakansa sekä vihreät hyökkäsivät tosiasioita vastaan ja yrittivät selittää, että Tampereen keskusta on muka virkeä ja elinvoimainen – käsittämätöntä!

 

Perimmältään kysymys on siitä, että tosiasioiden kiistäjillä on huono omatunto tekemisistään.

 

Olen tyytyväinen, että otin ratikkaintoilijoiden aiheuttaman keskusta-alueen tuhoamisen esille, sillä kaikkihan näkevät totuuden!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ratikkaintoilijoille ja vihreille on vaikeaa tunnustaa että he ovat tuhonneet Tampereen keskusta-alueen!, Ratikka tuhosi Tampereen keskustan, Tampereen kuntapolitiikka, Tampereen keskusta-alue on tuhottu,

Kevät tuo iloa politiikantekemiseen!

Tiistai 3.5.2022 - -Esko Erkkilä-

Koronarajoitusten poistuminen on tuonut iloa politiikantekemiseen ja sen saimme kokea mm. Vappuna, kun Tampereen Keskusta järjesti yleisötilaisuuden Hämeenpuistossa vastapäätä Kirjastotalo Metsoa.

 

 

IMG_5216.JPG

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Matti Järvinen (vasemmalla) ja kansanedustaja Arto Pirttilahti olivat yhtä hymyä, kun odottivat yleisötilaisuuden alkamista.

 

 

IMG_5220.JPG

 

Neljä kautta kansanedustajana toiminut Mikko Alatalo viritti yleisön oikealle aaltopituudelle.

 

 

IMG_52252.JPG

 

Myös Tampereen tarkastuslautakunnan kokouksissa ahkeroinut Seija Alatalo oli mukana ja ”kyyhkyläiset” nauttivat alkaneesta keväästä.

 

 

IMG_5223.JPG

 

 

Kansanedustaja Jouni Ovaska avasi pirkanmaalaisten kansanedustajien puheet.

 

 

IMG_52292.JPG

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti toi ansiokkaasti esille ajankohtaiset huoltovarmuuskysymykset ja hänen sanomansa sai vankat kannatukset.

 

 

IMG_5227.JPG

 

Harri Penttilä musisoi ja viihdytti yleisöä, jota…

 

 IMG_5222.JPG

 

…olikin paikalla todella paljon.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Keskusta, Matti Järvinen, Arto Pirttilahti, Harri Penttilä, Hämeenpuisto,

Kaikki on nyt toisin!

Tiistai 8.9.2020 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina Tampereen Keskustorilla Maanantaimarkkinat ja siellä muun markkinaväen lisäksi poliittiset puolueet osallistuvat omilla osastoillaan markkinahumuun.

 

Omaan Maanantaimarkkinoista kokemusta usean vuoden ajalta, sillä kuusivuotisen Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajajakson aikana junailin osastomme rakentamisen sekä purkamisen monena vuonna.

 

Viime ja tänä vuonna osastomme teknisestä toteuttamisesta ovat vastanneet muut, mutta olen yhä pyrkinyt olemaan aktiivisesti mukana ja niin myös eilen, jolloin Keskustan osasto oli suuren mielenkiinnon kohteena.

****************

 

Tamperelaisten suuri mielenkiinto Keskustan osastoa kohtaan johtui siitä, että edeltävän viikonlopun aikana Keskustan uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Annika Saarikko!

 

 

En ole milloinkaan aikaisemmin kokenut Keskustan markkinaosastoa kohtaan niin suurta mielenkiintoa kuin eilen.

 

Erityisesti ilahdutti se, että emme kuulleet yhtäkään poikkipuolista sanaa Keskustaa ja sen toimintaa kohtaan, sillä viime lauantaina Keskustan puoluekokouksessa valittu uusi puheenjohtajamme Annika Saarikko oli kaikkien toivoma ja hyväksymä valinta!

 

 

IMG_0036.JPG

 

Osastollamme olivat aamupäivällä esittelijöinä (vasemmalta) Matti Järvinen, Reijo Laitinen, Arto Pirttilahti, Sirpa Kuusela ja Jouni Ovaska sekä allekirjoittanut – iltapäivän aikana ja osastomme purkamiseen osallistuivat myös monet muut Tampereen keskustalaiset!

 

 

On selvää, että puoluekokouksemme henkilövalinnat vauhdittavat Keskustan suosion mm. Tampereella aivan uudelle tasolla ja se on Keskustan kannalta mainio asia ensi kevään kuntavaaleja ajatellen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Annika Saarikko, Matti Järvinen, Reijo Laitinen, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Sirpa Kuusela, kansanedustaja Jouni Ovaska, Tampereen Torikauppiasyhdistys ry, Tampereen Maanantaimarkkinat, Tampereen Keskusta,

Näsijärven haltiat ovat heränneet eloon jääveistoksissa aivan Tampereen keskustassa

Lauantai 2.2.2019 - -Esko Erkkilä-

Kulttuuritalo Laikku on yhteistyössä Suomen Jouluvalo Oy:n kanssa järjestänyt jääveistoskokoelman yleisön ihailtavaksi aivan Tampereen keskustaan. Laikun piha-alueelle on rakennettu Suomessa ainutkertainen jääveistosteltta, jonne 10 jäänveistäjää on loihtinut mystisen maailman täynnä jäätä, lunta ja valoa.

 

 

Jääveistosteltan erikokoiset haltiat ovat saaneet yhdeksän suomalaisen ja yhden liettualaisen jäätaiteilijan käsissä muotonsa, jotka lainaavat hahmonsa sekä ihmisistä että järven eläimistä.

 

 

 

IMG_7208.JPG

 

 

Tutustuin Näsijärven haltiat –jääveistoksiin tammikuun viimeisenä päivänä ja seuraavassa kuvakimara näkemästäni.

**************

 

 

Kuvien yhteydessä veistoksen kohdalla on selitys kustakin haltijasta sekä maininta jääveistoksen tekijästä (lainaan teosten esittelytekstejä sellaisenaan kuin ne ovat näyttelyssä):

 

 

 

IMG_7166.JPG

 

 

Jäälentäjä: Eeva Karhu

 

Jäälentäjä ilmestyy näkyviin vain silloin, kun pakkasviima ja aallot jäädyttävät rantojen kasvustoa. Vain kaksi ihmistä on tiettävästi tehnyt näköhavainnon tästä erittäin vaikeasti havaittavasta haltiasta. Sen voi nähdä vain, jos on unten rajamailla.

 

 

 

IMG_7169.JPG

 

 

Pallosaaren pitkäkorva: Timo Koivisto

 

Arkana ja herkkäkuuloisena haltiana se ei pidä turhasta liikkumisesta ja metelöinnistä jään päällä. Siksi Pitkäkorva päästää jäälle vettä kulkijoiden riesaksi. Kerrotaan, että haltia päästää korvansa mitan vettä jään päälle. 20 cm vettä jään päällä kertoo, että kyseessä on 200-vuotias haltia.

 

 

IMG_7175.JPG

 

 

Koljonselän koukkunokka: Andrius  Petkus

 

Tämä haltia viihtyy syvissä vesissä. Se nousee pinnalle vain tarkistamaan jäittenlähdön ja antaa kaloille merkin, milloin voi aloittaa kudun. Koukkunokka on niin ylpeä nokastaan, että kaikki kumartavat sitä aina kohdatessaan ja naureskelevat sitten hyväntahtoisesti takanapäin.

 

 

 

IMG_7178.JPG

 

 

Muroleen murisija: Andrius Petkus

 

Tämä olion keho muodostuu osittain jääkiteistä. Kesäisinkin se pystyy pitämään kiteet jäässä. Talvisin Murisijan voi nähdä peuhaamassa pakkaslumessa. Murisijan tehtäviin kuuluu murista piisameille, majaville ja saukoille.

 

 

 

IMG_7180.JPG

 

 

Tavallinen haltia: Jesse Törmikoski

 

Tämä haltia on Näsijärvellä aika tavallinen näky.

 

 

 

IMG_7183.JPG

 

 

Sielusaattue: Antti Pedroso

 

Saattohaltiat keräävät sielut ja saattavat ne revontulten aikaan Voimapaikalle. Määrätietoisesti, mutta hellästi haltiat saattavat sielut taivaalle, jossa ne liittyvät revontuliin. Tällä tavalla sielut matkaavat maailmankaikkeuteen ja ties minne.

 

 

 

IMG_7186.JPG

 

Kuutamon kuuntelija: Marika Walden

 

Se nousee aina täydenkuun aikaan rantakiville tarkistamaan valon määrän, värin ja huminan. Se merkitsee muistiin täydet kuut ja viestittää tiedon järven pohjaeliöille. Se pitää lukua havainnoistaan vaihtelemalla rantakivien asentoja ja paikkoja.

IMG_7190.JPG

 

Näsinselän näkki: Pasi Ahokas

 

Toisin kuin useimmat näkit, on Näsinselän näkki hyväntahtoinen. ”Näsäkki”, kuten häntä järvenväen keskuudessa kutsutaan, liikuskelee koko vesistön alueella ja ratkoo riitoja ja kiistoja. Näsäkkiä ei ole kukaan koskaan nähnyt, mutta kuulohavaintoja ovat useammat meistä tehneet. Näsäkki laulaa järven jäätymisen aikaan.

 

 

 

IMG_7193.JPG

 

 

Haaveileva haltia: Riitta Matikainen

 

Haaveileva haltia kulkee vesistöissä tuoden mukaan haaveita ja tulevaisuuden uskoa. Antaa Haaveilevan haltian liihotella ja pidetään hyvää huolta vesistöistämme, jotta tulevat sukupolvetkin voivat haaveilla vesistömme rannoilla.

 

 

 

IMG_7197.JPG

 

 

Tavallistakin tavallisempi haltia: Eeva Karhu

 

Tämä haltia on Näsijärvellä tavattoman yleinen.

 

 

****************

 

 

 

IMG_7205.JPG

 

 

Jääveistosnäyttely ansaitsisi paljon suuremman huomion kuin se nyt on saanut. Viiden euron suuruinen pääsymaksuko aiheutti mm. sen, että sain tammikuun viimeisenä päivänä tutustua näyttelyyn ihan yksikseni!

Poiketkaahan - näyttely on luonnollisesti sääarka, mutta tavoite on, että se olisi avoinna maaliskuun puolenvälin tietämille saakka!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Näsijärven haltiat, Laikunlava, Kultuuritalo Laikku, Suomen Jouluvalo Oy, jääveistosnäyttely, jääveistosnäyttely Tampereen keskustassa,

Epävirallinen menettelymme virallistettiin

Tiistai 10.7.2018 - -Esko Erkkilä-

Tampere on ajanut itsensä ratikkarotkoon ja se merkitsee mm. sitä, että yksityisautoilijoilla ei käytännössä ole mahdollisuutta ajaa keskikaupungille hoitamaan asioitaan.

 

 

Perhekuntamme, joka asuu Palokalliolla, on pyrkinyt kompensoimaan Tampereen keskustan katastrofaalista tilannetta sillä, että olemme jättäneet oman automme Koivistonkylän Prisman paikoitusalueella ja jatkaneet matkaamme siitä busseilla keskustaan.

 

 

 

****************

 

 

 Nyt menettelymme on virallistettu, sillä Koivistonkylän Prisman paikoitusalueelta on varattu meidänkaltaisille liityntäparkkiruutuja, jotta voimme virallisesti jättää henkilöautomme sinne ja jatkaa matkaamme järistyksen kourissa olevaan Tampereen keskustaan!

 

 

On annettava tunnustus niille Tampereen joukkoliikenteestä vastaaville virkamiehille, jotka ovat hankkineet hyvät opasteet, jotta henkilöautolla Tampereen keskustaan pyrkivät kansalaiset löytävät Koivistonkylän Prisman liityntäparkkialueen.

 

Omaan kokemusta Vaasan, Hämeenkyrön ja Ylöjärven suunnasta Tampereelle saapuvien ohjauksesta Koivistonkylän Prisman parkkipaikalle ja kiitän siitä virkahenkilöitä.

 

 

Muutama kuva havainnollistaa kiitokseni aiheen.

 

 

 IMG_1425.JPG

 

 

Ensimmäiset opasteet ovat VT3:lla hyvissä ajoin ennen erkaantumista VT3:lta.

 

 

 IMG_1430.JPG

 

 

Ensimmäisen opasteen jälkeen on useita opasteita, jotta pohjoisen suunnasta saapuvat osaavat ajaa Koivistonkylän Prisman parkkipaikalle.

 

 

 

IMG_1431.JPG

 

 

Koivistonkylän Prisman paikoitusalueelta on varattuna 34 parkkiruutua niille, jotka haluavat jättää henkilöautonsa sinne ja jatkaa matkaansa busseilla Tampereen ruuhkaiseen ja pomminpudotusta muistuttavaan keskustaan.

 

 

Koivistonkylän Prisman parkkialueen lisäksi Tampereella on liityntäparkkeja Niihaman liityntäparkkialueella (70 autopaikkaa) ja Turtolan Citymarketin parkkialueella 36:lle henkilöautolle.

 

 

Liityntäparkkialueiden muodostaminen kertoo Tampereen kaupungin virkamiesten ja päättäjien epäonnistumisen siinä lupauksessaan, että kaikilla kulkumuodoilla pitää päästä Tampereen keskustaan.

 

 

 

Kiitän kuitenkin niitä Tampereen virkahenkilöitä ja luottamushenkilöpäättäjiä, jotka ovat kerrankin tehneet järkevän päätöksen niiden parhaaksi, jotka ovat kotoaan lähteneet omalla autolla ja tavoittelevat Tampereen keskustaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Liityntäparkit, liityntäparkit Tampere, Niihamen liityntäparkki, Turtolan Citymarketin liityntäparkki, Koivistonkylän liityntäparkki, ratikkarotko, Tampereen keskustan ratikkarotko, Tampereen ratikkarotko,

Mikko Alatalo 1.5.2018: "Tampereella ajatellaan lähinnä, että yksi euro ratikalle tuo 3-4 euron hyödyn rakennusyhtiöille."

Keskiviikko 2.5.2018 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Keskusta järjesti eilen Vihreä Vappu-tilaisuuden Hämeenpuiston tapahtuma-aukiolla Kirjastotalo Metson edessä.

 

 

 

 

 

Kerroimme tapahtumastamme Tamperelainen-lehdessä ja jaoimme samaa ilmoitusta facebookissa.

 

 

 

IMG_8574.JPG

 

 

Ennakoimme sateista säätä ja sen vuoksi pystytimmekin kaksi telttakatosta suojaamaan yleisöä, äänentoistolaitteitamme ja tarjottavaamme.

 

 

 

IMG_8554.JPG

 

 

Johannes Jonoff (vasemmalla) ja Reijo Laitinen täyttivät ilmapalloja tapahtumayleisön viihdykkeeksi.

 

 

 

IMG_8556.JPG

 

 

Jarmo Toivola ja Raija Moilanen huolehtivat siman sekä donitsien tarjoilemisesta – Raija Moilanen juonsi tilaisuutemme.

 

 

 

IMG_8558.JPG

 

 

On selvää, että sima sekä donitsit olivat Suomessa valmistettuja.

 

 

 

IMG_8591.JPG

 

 

Keskustan valtuustoryhmän kunnallissihteeri Raija Moilanen, joka on sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen ja joka on Tampereen pormestarin nimittämän köyhyyden ennaltaehkäisevän työryhmän jäsen, kertoi työryhmän työskentelystä.

 

 

 

IMG_8590.JPG

 

 

Reijo Laitinen on puolestaan sen työryhmän jäsen, jonka pormestari on nimittänyt tutkimaan huumeongelman tilannekuvaa Tampereella. Laitinen valotti vappujuhlayleisölle työryhmän aikaansaannoksia.

 

 

 

IMG_8561.JPG

 

 

Kunnallisjärjestön puheenjohtajana kerroin ”eläväni” netissä 24/7, mutta siitä huolimatta tai paremminkin juuri sen vuoksi olin huolissaan niistä 70.000 tamperelaisesta, joilla ei ole tietokonetta eikä nettiä.

 

 

 

IMG_8586.JPG

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön johtokunnan jäsen ja Keskustan Pirkanmaan piirihallituksen varapuheenjohtaja Aino-Riikka Simula toi vapputilaisuuteen nuorten toivorikkaan tervehdyksen.

 

 

 

IMG_8571.JPG

 

 

 

Tilaisuudessa juhlapuheen piti kansanedustaja Mikko Alatalo ja hän aloitti puheensa näin:

 

 

”Viisi vuotta Suomen talous polki paikallaan, vaikka kansainvälinen talous oli kääntynyt selvään kasvuun finansiikriisin jälkeen. Suomi ajautui taantumaan, ihmiset menettivät työpaikkansa ja hallituspuolueet äänestivät omat esityksensä eduskunnassa nurin.

 

Keskustalaisille sanottiin, että tehkää jotakin. Me lupasimme 200 000 uutta työpaikkaa kymmenen vuoden aikana. Nyt kolmessa vuodessa on syntynyt 100 000 uutta työpaikkaa.

 

Saavutamme kunnianhimoisen 72 prosentin työllisyysastetavoitteen tällä vaalikaudella. Talous kasvoi lähes kolmen prosentin vauhtia jo viime vuonna.

 

Velkaantuminen on taittunut ja velkasuhde jatkaa laskuaan."

 

 

 

IMG_8579.JPG

 

 

"Lupasimme laittaa omais- ja perhehoidon kuntoon. Näin olemme tehneet.

 

Lupasimme hakea kasvua biotaloudesta ja digitalisaatiosta. Metsäteollisuuden jätti-investoinnit ovat paras esimerkki biotalouden etenemisestä.

 

Lupasimme pitää kuntien tehtävät ja talouden tasapainossa. Näin on toimittu.

 

Lupasimme purkaa turhia normeja. Niitä on purettu useita satoja.

 

Ja lupasimme viedä sote- ja maakuntauudistuksen maaliin. Nyt se on eduskunnan käsissä.”

 

 

 

*************************

 

 

IMG_8582.JPG

 

 

Mikko täyttää aina Vappuna vuosia ja Reijo Laitinen yllätti koko juhlayleisön Mikolle osoittamallaan onnittelulaululla!

 

 

 

IMG_8589.JPG

 

 

Kyyhkyläiset – Mikko ja Seija Alatalo kertoivat Vappujuhlan jälkeen kiirehtivänsä Mikon merkkipäivän viettoon!

 

 

Myös minä onnittelen!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Keskusta, Keskustan Vihreä Vappu Tampereella 1.5.2018,

Tampereesta muovinkierrätyksen kärkikaupunki

Keskiviikko 21.3.2018 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana osallistun valtuustoryhmämme kokouksiin ja eilen päätimme jättää valtuustoaloitteen ajankohtaisesta muovinkierrätyksestä.

Aloitteemme luonnosteli ja stilisoi ministeri Kimmo Tiilikaisen erityisavustaja ja valtuustoryhmämme jäsen, kaupunginvaltuutettu Vilhartti Hanhilahti. 

Tässä valtuustoaloitteemme kokonaisuudessaan:

**************************

Tampereesta muovinkierrätyksen kärkikaupunki

Muovi on muotoutunut merkittäväksi globaaliksi ympäristöongelmaksi. Muovijäte saastuttaa lähiympäristöämme ja erityisesti mikromuovit, jotka ajautuvat vesistöihimme. Vesistöjen kautta ne päätyvät vedeneläviin ja lopulta jopa juomaveteemme.

Tällä hetkellä Tampereella kotitalouksien muovinkeräystä järjestää Suomen pakkauskierrätys Rinki Oy 17:sta muovinkeräyspisteellään. Tämä keräyspisteiden määrä on hyvä pohja mutta se ei missään nimessä riitä kattavaan ja tehokkaaseen muovinkierrätykseen. Esimerkiksi Ruotsissa muovia kerätään vuodessa 4-5kg asukasta kohden kun Suomessa vastaava lukumäärä on keskimäärin puoli kiloa.

Nykyään Tampereella suurin osa kotitalouksien muovijätteestä päätyy polttoon muun sekajätteen seassa. Se ei ole ympäristön kannalta kestävää, sillä muovimateriaalilla olisi monia erilaisia jatkojalostusmahdollisuuksia. Siitä voi tehdä erilaisia uusiomuovituotteita, petrokemian tuotteita ja jopa liikennepolttoainetta. Oletettavaa on, että kotitalouksien muovijätteelle muotoutuu aitoa markkina-arvoa lähitulevaisuudessa, joka mahdollistaa sen kannattavan keräämisen jäteyhtiöille.

EU julkaisi vuoden 2018 alussa ensimmäisen muovistrategiansa. Strategiassa halutaan tehostaa muovin talteenottoa ja kierrätystä sekä tuotesuunnittelua, joka edistää muovituotteiden uudelleenkäyttöä, korjattavuutta ja kierrätystä. Samalla luodaan edellytyksiä uusille kiertotalouden innovaatioille ja investoinneille. Myös Suomessa ollaan paraikaa kokoamassa muovityöryhmää, jonka tavoitteena on muovinkierrätys, muovin käytön vähentäminen ja korvaavat biomuovituotteet.

Helsingissä HSY on järjestänyt pääkaupunkiseudulla muovipakkausten keräyksen kiinteistökohtaisesti. Taloyhtiö tai omakotitalo voi tilata HSY:ltä muovipakkausten keräysastian ja tyhjennyksen, kuten muunkin jätteen tyhjennyksen eli muovipakkaukset eivät eroa tässä suhteessa muista jätejakeista. HSY siis täydentää Ringin ekopisteiden/kierrätyspisteiden muovipakkausten keräystoimintaa kiinteistökohtaisella keräyksellä, josta vastaa tuottajayhteisö Suomen Uusiomuovi (SUM). HSY toimii täysin itsenäisesti taloudellisesti eli keräyskustannukset kuitataan täysin asiakasmaksuista.

Keskustan valtuustoryhmä esittää, että kaupunki selvittää muovinkeräyksen velvoiterajat kiinteistölle sekä muovinkeräyspisteiden lisääminen niin, että jokaisella kuntalaisella olisi vain kävelymatka lähimmälle muovinkeräysastialle. Tämä olisi hyvää ennakointia, koska lainsäädäntö ja EU:n uusi jätedirektiivi tulevat tiukentamaan muovipakkausten/muovinkierrätystavoitteita. Tampereen ei tule jäädä tästä kehityksestä jälkeen vaan sen tulee profiloitua muovinkierrätyksen kärkikaupungiksi. Meidän tulee innovatiivisesti edistää kiertotaloutta: se tukee ympäristönsuojelua, kestävää kehitystä ja hiilineutraali Tampere 2030 -tavoitetta. Tampereen tulee ottaa mallia Helsingin kustannusneutraalista kiinteistökohtaisesta muovinkeräyksestä.

Tampere 19.3.2018

Jouni Ovaska                                                           Mikko Alatalo

Vilhartti Hanhilahti                                                  Kalle Kiili

***********************

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Tampereesta muovinkierrätyksen kärkikaupunki, muovinkierrätys, Tampereen Keskusta, Tampereen Keskustan valtuustoaloite,

Onnistunut yleisötilaisuus vaatii paljon taustatyötä!

Lauantai 27.1.2018 - -Esko Erkkilä-

Sain eilen olla Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana mukana, kun järjestimme Tampereen Keskustorilla Keskustan vaalimökillä suuren suosion saaneen yleisötilaisuuden.

 

 

Onnistunut yleisötilaisuus vaati paljon taustatyötä ja siitä sekä itse tilaisuudesta tässä pieni kuvakertomus:

 

 

IMG_7061.JPG

 

 

Taustatyöni alkoi, kun aamuhämärissä noudin Tammelantorilta Kalle Arheniukselta 75 kiloa Van Gogh-perunaa ja 20 kiloa kotimaista porkkanaa.

 

 

 

IMG_7068.JPG

 

 

Vaalimökkimme näytti hiljaista, mutta sen sisällä ja vaalimökin takana tapahtui paljon.

 

 

 

IMG_7067.JPG

 

 

Jaana Viilo ja Kristiina Mäki-Välkkilä pussittivat vaalimökissä perunoita ja porkkanoita tamperelaisille jaettavaksi.

 

 

 

IMG_7063.JPG

 

 

Samaa hommaa tekivät peräkärryni lavalla Suvi Suonsivu sekä Reijo Laitinen.

 

 

 

IMG_7075.JPG

 

 

Olipa siinä lähiruokapusseja poikineen!

 

 

 

IMG_7070.JPG

 

 
Vaalimökkipihan hiekoittaminen jäi minun vastuulleni!

 

 

 

IMG_7076.JPG

 

 

Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen ja Suvi Suonsivu ottivat aamupäivätuurin kahvintarjoilussa.

 

 

 

IMG_7081.JPG

 

 

Kansanedustaja Pertti Hakanen avasi yleisötilaisuuden ja kertoi maamme huoltovarmuustilanteesta.

 

 

 

IMG_7084.JPG

 

 

Keskustan varapuheenjohtaja Juha Rehula saapui paikalle aikataulun mukaisesti ja hän vakuutti, että Matti Vanhasen presidenttivaalikampanja etenee suunnitellusti.

 

 

 

IMG_7087.JPG

 

 

Väkeä Keskustan vaalimökillä oli tungokseen saakka.

 

 

 

IMG_7090.JPG

 

 

Maamme ykköstietäjä sote-asioissa eli Juha Rehula valaisi ajankohtaista sote-asiaa tamperelaisille.

 

 

 

IMG_7094.JPG

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja Joonas Soukkio ja kunnallisjärjestömme kunniapuheenjohtaja Matti Kaperi olivat tyytyväisiä näkemäänsä.

 

 

 

IMG_7091.JPG

 

 

Lopuksi toivotimme kansanedustaja Pertti Hakasen kanssa tuloksekasta vaalisunnuntaita ja menestystä Matti Vanhaselle!

 

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Keskusta, Keskustan vaalimökki Keskustorilla, varapuheenjohtaja Juha Rehula. Juha Rehula, Pertti Hakanen, kansanedustaja Pertti Hakanen, Matti Kaperi, Joonas Soukkio.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä Tampereella "Juutas Käkriäinen" -säässä!

Torstai 25.1.2018 - -Esko Erkkilä-

Olen saanut kymmenvuotisen kuntapoliittisen luottamushenkilöurani aikana juontaa lukuisia kansanedustaja-, ministeri- ja ainakin kaksi pääministeritilaisuutta eri pääministerien aikakaudella, mutta tänään "Juutas Käkriäinen säässä" juontamani maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän Tampere-vierailu oli eräs mieliin painuneimmista!

 

 

 

IMG_7040.JPG

 

 

Ministeri Lepästä oikealla on hämeenkyröläinen ex-kansanedustaja Klaus Pentti. Ministeri Jari Lepällä on hämeenkyröläisen Kalle Arheniuksen viljelemistä Siikli-perunoista tehty "Matti Vanhanen -lähiruokaeväspussi"!

Muistan, kun meillä Viljakkalassa entisaikaan miehet äänestivät Klaus Pentin isää Arvo Penttiä eduskuntaan hyvällä menestyksellä ja naiset Saimi Ääriä. Myöhemmin Klasu peri isänsä mandaatin ja valittiin kansanedustajaksi.

 

 

 

IMG_7020.JPG

 

 

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä osaa puhuttelevasti puolustaa suomalaista ruokaa ja viestittää vakuuttavasti huoltovarmuutemme puolesta.

Huoltovarmuudestamme huolehtiminen on eräs keskeinen teema myös Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhaselle.

 

 

 

IMG_7014.JPG

 

 

Kävin kansanedustaja Pertti Hakasen kanssa syvälle luotaavaa keskustelua mm. siitä tuesta, jolla kuluttajien ruokalaskua alennetaan maataloustukien muodossa.

 

 

 

IMG_6987.JPG

 

 

Vaalimökkimme sisätiloissa kävi aamuyhdeksältä alkaen aikasmoinen kuhina, kun Eeva Tuokko, Jaana Viilo, Kaarina Peltomäki ja Kristiina Mäki-Välkkilä pakkasivat Matti Vanhanen -eväspusseja kaupunkilaisille jaettaviksi.

 

 

 

IMG_7032.JPG

 

 

Ministeri Jari Leppä…

 

 

 

IMG_7045.JPG

 

 

...oli innokas jakamaan hämeenkyröläistä Siikli-perunaa ja kotimaista porkkanaa sisältäviä eväspusseja kaupunkilaisille.

 

 

 

IMG_7046.JPG

 

 

Ministeri Jari Leppä kutsui myös perheen pienimpiä maistamaan Keskustan vaalimökillä tarjolla olleita Töysäläistä -piparkakkuja!

 

 

 

IMG_7027.JPG

 

 

Keskustan puoluesihteeri ja Keskustan Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja Jouni Ovaska sekä kansanedustaja Petti Hakanen seurasivat tyytyväisinä sitä hienoa tunnelmaa, joka Tampereen Keskustan vaalimökillä vallitsi.

 

 

 

IMG_7023.JPG

 

 

Pirkanmaan Keskustanaisten toiminnanjohtaja Kristiina Mäki-Välkkilä osaa tarttua myös käytännön työhön ja hän oli keskeinen henkilö eväspakettien jakamisessa ministerin ohella.

 

 

 

IMG_6960.JPG

 

 

Tilaisuuden päähenkilö eli Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen seurasi kuvana tiiviisti ministerivierailun etenemistä ja oli tyytyväinen meidän muiden kanssa, että eväspussien jakotapahtuma uusitaan ensi perjantaina eli 26.1.2018 klo 13.00, kun Keskustan varapuheenjohtaja Juha Rehula saapuu Keskustan vaalimökille kertomaan ajankohtaisia sote-uutisia!Tervetuloa kuulemaan sote-uutisia ja noutamaan hämeenkyröläistä perunaa sekä kotimaista porkkanaa.


Kaupungissa on Keskusta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Keskusta, Keskustan vaalimökki Keskustorilla, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, puoluesihteeri Jouni Ovaska, kansanedustaja Pertti Hakanen, Pertti Hakanen,

Bussipysäkkimainos loi Tampereen Keskustorille todellisen "Keskustan olohuoneen"!

Maanantai 22.1.2018 - -Esko Erkkilä-

Menin eilen aamulla…

 

 

 

IMG_6926.JPG

 

 

…tavalliseen tapaani Keskustan vaalimökille ennen kello yhdeksää.

 

 

 

IMG_6927.JPG

 

 
Pakkaslukemat näyttivät kirpeää 12 asteen pakkasta, mutta onneksi tuulta ei ollut.

 

 

 

IMG_6925.JPG

 

 

Vaalimökkirivistö oli hiljainen, kun…

 

 

 

IMG_6931.JPG

 

 

…laitoin Keskustan perkolaattorikeittimeen ”tulet alle”!

 

 

 

IMG_6935.JPG

 

 

En ollut uskoa silmiäni, kun vaalimökkimme vierelle ilmestyi mainosten asentaja, joka asensi bussipysäkin mainostelineeseen…

 

 

 

IMG_6933.JPG

 

 

…Matti Vanhasen mainosjulisteen!

 

 

 

IMG_6936.JPG

 

 

Vaalimökkimme Matti Vanhanen-viirit ja viereisen bussipysäkkikatoksen vaalimainos tekivät kertaheitolla Keskustorin vaalimökistämme Keskustan olohuoneen!

 

 

 

IMG_6943.JPG

 

 

Eilen hoidimme Harri Penttilän kanssa kaksistamme Keskustan vaalimökkipäivystyksen ja saimme paljon positiivista palautetta Matti Vanhasen toiminnasta presidenttiehdokkaana!

 

 

 

IMG_6938.JPG

 

 

Suomen asia on meidän!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan vaalimökki, Keskustan vaalimökki Keskustorille, Matti Vanhasen vaalijuliste, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Tampereen Keskusta,

Tampereen kaupunginvaltuuston ensimmäinen kokous kesti vain kaksi tuntia

Tiistai 13.6.2017 - -Esko Erkkilä-

Tampere on pääsemässä uuteen poliittiseen kulttuurin, kun Kokoomuksen johdolla rakennettu valtakoalitio vastaan oppositio- asetelma on saatu murrettua.

 

 

Uudesta kulttuurista kertoo se, että kaupunginvaltuuston ensimmäinen kokous eilen kesti vain hieman alle kaksi tuntia.

 

 

Kunnia uuden poliittisen kulttuurin luomisesta kuuluu SAK:n entiselle puheenjohtaja Lauri Lylylle, joka eilen valittiin Tampereen uudeksi pormestariksi.

 

 

 

******************

 

 

 

 

Tampereen valtuustoryhmät kokoontuvat ryhmäkokouksiin valmistelemaan kaupunginvaltuustossa käsiteltäviä asioita viikkoa ennen kaupunginvaltuuston kokousta ja toisen kerran tuntia ennen kaupunginvaltuuston kokouksen alkamista.

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry:n puheenjohtajana saan osallistua valtuustoryhmämme kokouksiin vaikka en olekaan kaupunginvaltuutettu.

 

 

Muutama kuva eilisestä valtuustoryhmämme kokouksesta:

 

 

 

IMG_0165.JPG

 

 

Olen tässä mukana valtuustoryhmämme valtuutettujen sekä varavaltuutettujen kanssa.

 

 

 

IMG_0155.JPG

 

 

Valtuutettumme (vasemmalta); Jouni Ovaska, Vilhartti Hanhilahti, Kalle Kiili ja Mikko Alatalo.

 

 

IMG_0159.JPG

 

 

Valtuutettumme ja varavaltuutettumme ”sulassa sovussa”.

 

*************

 

Eilen valtuustoryhmämme puheenjohtaja, Keskustan puoluesihteeri, kaupunginvaltuutettu Jouni Ovaska sekä kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Mikko Alatalo joutuivat poistumaan perussuomalaisten aiheuttaman hallituskriisin vuoksi kokouksesta heti kaupunginvaltuuston kokouksen alussa.

 

 

Eilinen kaupunginvaltuuston kokous keskittyi henkilövalintoihin ja niin tulee jatkumaan myös viikon kuluttua vaalikauden toisessa kokouksessa.

 

 

Tositoimiin Tampereen kaupunginvaltuusto pääsee vasta kolmannessa kokouksessaan, joka järjestetään 14.8.2017!

 

 

Sitä odotellessa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Keskusta, Tampereen Keskustan valtuustoryhmä,

Tampereen Keskustan kuntavaalituloksen analysointia

Maanantai 17.4.2017 - -Esko Erkkilä-

Kuntavaaleista on nyt kulunut aikaa viikko ja on aika tehdä pientä vaalianalysointia.

 

 

Pystyimme Tampereella kasvattamaan äänimääräämme 1.313 äänellä ja se merkitsi, että saimme yhden lisäpaikan kaupunginvaltuustoon.

 

Tampereen Keskustan osuus Pirkanmaan Keskustan äänimäärästä oli 22,3 %. Tampereen äänimäärän kasvusta huolimatta maakunnan Keskusta-äänet miinustivat 960 ääntä eli Tampereen ulkopuolella Keskustalta hävisi 2.273 ääntä.

 

 

Yksi perusta hyvälle vaalitulokselle oli onnistunut ehdokashankintamme.

 

Vaalitulosteoreetikot saivat uutta pohdittavaa, sillä vaikka meillä oli ehdokkaita kymmenkunta vähemmän kuin edellisissä kuntavaaleissa, äänisaalimme kasvoi. 

 

Tampereella ehdokkaidemme äänisaalis oli nyt keskimäärin 118 ääntä/ehdokas, kun se edelliskerralla oli 80 ääntä/ehdokas.

 

Ei se määrä vaan ehdokkaiden laatu!

 

**********************

 

Keskustan telttakatoksella lähes jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina neljän vuoden aikana tehty jalkatyö oli varmasti yksi syy kohtuulliseen vaalitulokseemme.

 

Kiitokset Maanantaimarkkinoilla ahkeroineille!

 

 

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Pirkanmaan Keskustan kaikki eduskuntavaaliehdokkaat tekivät aktiivisesti vaalityötä Tampereella ja se työ oli eräs syy Tampereen hyvälle vaalitulokselle.

 

Tähän työhön kannattaa panostaa myös tulevissa maakuntavaaleissa, sillä Tampere on koko Pirkanmaan piirin osalta suuri mahdollisuus! Viime presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella Keskustan ehdokasta äänesti 11.339 tamperelaista, joten äänipotentiaalia meillä on lähes tuplasti!

 

Osaammeko hyödyntää äänipotentiaalin?

 

Vaalimökkityöskentely ja neljä tilaisuutta Tammelantorilla olivat suuri ponnistus talkooväelle ja ehdokkaille, mutta niiden osuus oli ilman muuta merkittävä vaalituloksellemme.

 

 

Kiitokset kaikille ehdokkaille ja laajalle talkooväelle hyvän vaalituloksen saavuttamisesta.

 

 

Onnittelut Jouni Ovaskalle, Mikko Alatalolle, Vilhartti Hanhilahdelle ja Kalle Kiilille, jotka kesäkuussa ryhdytte edustamaan Keskustaa Tampereen kaupunginvaltuustossa.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, maanantaimarkkinat, Tammelantori,

Ilmoittaudun vastuulliseksi!

Tiistai 21.3.2017

Keskustan Tampereen valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen esitti eilen Tampereen kaupunginvaltuustossa

 

”Sähköisen asioinnin aiheuttaman eriarvoisuuden torjuminen”

–otsikoidun  valtuustoaloitteen.

 

 

Tunnustan ja tunnustaudun valtuustoaloitteen taustatyön tekijäksi ja kannatan eilen tehtyä valtuustoaloitetta.

 

 

Valtuustoaloite kuuluu seuraavasti:

 

 

****************************

 

 

Valtuustoaloite

 

Sähköisen asioinnin aiheuttaman eriarvoisuuden torjuminen

 

Keskustan valtuustoryhmä 20.3.2017

Tampereella on noin 60 000 -  70 000 seniori- ja muuta kansalaista, joilla ei ole tietoverkkoyhteyksiä. Kun pankkien, vakuutusyhtiöiden ja kauppojenkin asiointia siirretään yhä enemmän verkon kautta tapahtuvaksi ja konttoreita sekä asiointipisteitä jatkuvasti vähennetään, joutuvat nämä ”netittömät” kansalaiset eriarvoiseen asemaan. Heidän palvelujensa saavutettavuus ja käyttö vaikeutuvat jatkuvasti.

Tampere on koko ajan siirtämässä asioiden valmisteluun liittyvää kansalaisvaikuttamista ja muuta asiointia verkon kautta tapahtuvaksi. Tämä merkitsee sitä, että lähes kolmasosalla kaupunkilaisista ei ole mahdollisuutta osallistua asioiden valmisteluun. Siten verkon kautta kerätyt kansalaisvaikuttamisen tulokset eivät myöskään edusta koko kaupunkiväestön näkemyksiä. Useimmiten juuri heikoimmassa asemassa olevien ja palveluja eniten tarvitsevien äänet jäävät kuulumattomiin.

Esitys:

 

Keskustan valtuustoryhmä esittää, että Tampereen kaupunki säilyttää asioiden valmisteluun liittyvässä kansalaispalautteen keräämisessä ja muussa asioinnissa mahdollisuuden myös perinteiseen kirjalliseen asiointiin ja tiedottaa tapaus tapaukselta tästä vaihtoehdosta mahdollisimman kattavasti niille väestöryhmille, joilla ei ole mahdollisuutta tai valmiuksia sähköisen tiedonvälityksen käyttöön.

 

*********************

 

Selvää tekstiä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Keskustan Tampereen valtuustoryhmä, Sähköisen asioinnin aiheuttaman eriarvoisuuden torjuminen,

Ehdokkaiden keskinäinen yhteistyö on vaalimenestyksen keskeinen perusta

Sunnuntai 19.3.2017 - -Esko Erkkilä-

Kuntavaaleihin on tänään aikaa tasan kolme viikkoa.

 

 

Puolueen menestymisen keskeinen perusta on, että ehdokasjoukko on yhtenäinen ja kukaan ehdokkaista ei tee irtiottoja yhteisestä linjasta.

 

 

Irtiottomahdollisuudet koskevat mm. ehdokkaiden sukupuolta, alueellista kotipaikkaa, ammatillista tai järjestöllistä taustaa – myös ehdokkaiden ikäluokkajakauma saattaa merkitä, että syntyy eripuraa.

 

 

Väitän, että puolueiden ”rehvastelu” parilla ehdokkaita koskevalla asialla luo sytykkeitä eripuralle.

 

 

Puolueet suorastaan kilpailevat sillä, että kenellä on naisehdokkaita eniten ja toinen ”kilpailusarja” on, että millainen osuus ehdokkaista on nuoria.

 

 

En hyväksy kummankaan kilpailusarjan olemassaoloa ja se ei suinkaan johdu siitä, että olen mies ja että olen seniori.

 

 

Tein kaikkeni ehdokasasetannan aikana, että Tampereen Keskustan listoille olisi saatu mahdollisimman paljon naisia ja nuoria, mutta suhtauduin erittäin positiivisesti myös miesehdokkaiden saamiseen ja siihen, että ehdokasjoukkueemme olisi koostunut kaikista ikäluokista.

 

 

Media pyrkii kaikin tavoin lyömään kiilaa puolueiden ehdokasjoukkoon kärjistämällä nuorten ja kokeneiden senioreiden välisiä suhteita – nuorten märkäkorvien tai harmaantuneiden senioreiden kärjekkäät näkemykset ovat mannaa medialle, sillä ne tietävät ”klikkauksia” tiedotusvälineiden sähköisillä sivuilla.

 

 

Tampereen Keskustan puheenjohtajana ja vaalipäällikkönä pyrin kaikin tavoin suitsimaan ainakin Keskustan ehdokkaiden kärjekkäimpiä mielipiteitä.  Toki niitä ei ole ollut ja toivottavasti ei ilmenekään seuraavien viikkojen aikana!

 

 

Tampereen Keskusta – yhtenäisenä vaalivoittoon!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Keskusta ? yhtenäisenä vaalivoittoon!

Tunnin juna Tampereelta Helsinkiin on tärkeämpi kuin lentoyhteydet Pirkkalasta

Torstai 16.3.2017 - -Esko Erkkilä-

 

 

Pirkanmaan Keskustanaiset järjestivät eilen Tampereella Finlaysonin alueella sijaitsevassa PalaCafe`ssa kaikille avoimen yleisötilaisuuden, jonka teemana oli ”Kunta tänään”.

 

 

Tilaisuuden pääesiintyjinä olivat Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni sekä Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Veikko Kiili – kolmantena äänessä oli Tampereen kaupunginvaltuutettu Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen.

 

Tässä jutussani kerron kysymyksistäni, jotka esitin Veikko Kiilille ja Katri Kulmunille.

 

 

IMG_7905.JPG

 

 

Kysyin, että miten tärkeäksi Pirkanmaan Yrittäjät kokevat ns. tunnin junayhteyden Tampereelta Helsinkiin ja miten alustajat suhtautuvat suoraan junayhteyteen Tampereelta Pietariin.

 

 

IMG_7910.JPG

 

 

Ilahduin, kun Veikko Kiili totesi, että tunnin junayhteys Tampereelta Helsinkiin on tärkeämpi kuin lentoyhteydet Pirkkalasta.

 

 

Olen samaa mieltä Veikko Kiilin kanssa, sillä Helsinki-Vantaalta on kattavat lentoyhteydet joka puolelle maailmaan ja sellaisia yhteyksiä ei koskaan tulla saamaan Pirkkalasta.

 

 

 

*****************

 

 

Kysymykseni suorasta junayhteydestä Tampereelta Pietariin tuli vastaajille selvästi yllättäen ja huomasin, että asian tiimoilta on paljon taustatyötä tekemättä.

 

 

Totean kuitenkin tässä ja nyt, että suora junayhteys Tampereelta Pietariin on tärkeä ja tulen puhumaan siitä mm. kuntavaalikampanjani aikana.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: PalaCafe, Tampereen Keskusta, Pirkanmaan Keskustanaiset, Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni, Katri Kulmuni, kansanedustaja Katri Kumuni, Veikko Kiili, Pirkanmaan Yrittäjät, Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Veikko Kiili, juna Tampere-Pietari,

Pyydän apuanne!

Lauantai 11.3.2017 - -Esko Erkkilä-

Olen etsimässä aineistoa media-asiantuntijallemme, joka taittaa Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön kuntavaaliesitettä.

 

 

Kysyin taannoisella Keskustan kuntavaaliristeilyllä pääministeri Juha Sipilältä, että saisimmeko esitteeseen hänen tervehdyksensä.

 

 

Sipilä lupasi ja antoipa minulle sen henkilön nimenkin, joka asian sitten käytännössä hoitaisi.

 

 

Saan Keskustan nettisivuilta imuroitua Sipilän kuvia, mutta ainahan se itse kuvattu kuva olisi parempi.

 

 

Pääministeri oli 8.3.2017 aamuvarhaisella Naistenpäivän kunniaksi Tampereella Tempontalossa Fazer Cafe`ssa ja silloin otin hänestä muutamia kuvia.

 

 

Alla kolme kuvaehdokasta – minkä kuvan Sinä valitsisit?

 

 

 

 

IMG_7723.JPG

 

 

Kuva 7723

 

 

 

 

IMG_7724.JPG

 

 

Kuva 7724

 

 

 

 

IMG_7753.JPG

 

 

Kuva 7753

 

 

 

Ehdotuksia!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Keskusta, Tampereen Keskustan vaalilehti, Juha Sipilä, pääministeri Juha Sipilä, Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, Tempontalo, Tempontalo Tampereella, Fazer Cafe, Naistenpäivä 2017,

Tampereen Keskusta - valmiina vastuulliseen päätöksentekoon

Keskiviikko 8.3.2017 - -Esko Erkkilä-

Olemme Tampereen Keskustassa viime viikkoina paneutuneet voimallisesti Kuntavaaliohjelmamme laatimiseen.

 

 

Monipuolisen hiomisen jälkeen sain eilen klo ”hieman ennen kahtatoista” lähettää kuntavaaliohjelmamme medialle.

 

 

Julkaisen sen myös tällä saitilla – kas näin!

 

 

***********************

 

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö                                   KUNTAVAALIOHJELMA 2017

 

Tampere                                                                                                  Julkaisuvapaa 7.3.2017 klo 12.00

 

Tampereen Keskusta – valmiina vastuulliseen päätöksentekoon

 

Tampereen vetovoimaa ovat menestyvät yritykset, hyvät koulutusmahdollisuudet ja monipuolinen kulttuuri-ja liikuntamaailma. Kaupungin tehtävänä on mahdollistaa tämä kaikki.

Tampereelle luodaan työpaikkoja mikro-ja pienyrityksiin matalan kynnyksen toimin.

Tampereen talous käännetään nousuun. Työllisyyden kohentumisen suorat ja välilliset vaikutukset turvaavat kaupungin taloutta. Verot ja maksut pidetään nykytasolla. Kaupungin taloudessa on keskityttävä tulonhankintaan, jolla kustannetaan raskas investointiohjelma.

Tamperelaisille turvataan kohtuuhintainen asuminen koko kaupungin alueella. Yritys-ja pientalotonttien saatavuus varmistetaan tonttitakuulla. Kaupungin kaikki alueet otetaan mukaan Tampereen kehitykseen.

Puurakentamisen osuutta kerros-ja pientalorakentamisessa lisätään.

Vanhojen vuokratonttien vuokrasopimukset uudistetaan portaittain, jotta hinnankorotukset tamperelaisille ovat kohtuullisia.

Tampereen hankkimat elintarvikkeet ovat sellaisia, joiden tuottaminen on Suomessa laillista.

Kaupunkikeskustan hyvä tietoliikenneverkko laajennetaan koko Tampereen alueelle.

Tampereella otetaan käyttöön joukkoliikenteen tasataksa koko kaupungissa. Jatkavan bussiliikenteen käyttövoimaksi valitaan yhdyskuntajätteestä valmistettu biokaasu. Tampere edistää omilla toimillaan tunnin junayhteyttä pääkaupunkiin.

Tampereen maaseutualueen elinkeinoja, matkailua ja vapaa-ajan palveluita kehitetään erillisellä ohjelmalla.

Ympäristö on vastuuta, elintasoa ja viihtyvyyttä. Tampereen tehtävänä on huolehtia viihtyisästä ympäristöstä.  Kiertotalous tehostaa luonnonvarojen käyttöä ja lisää kaupungin ja maaseudun yhteistyötä.

 

Lisätiedot

 

Esko Erkkilä, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtaja, 050 556 4878

Matti Järvinen, Keskustan Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja, 0400 317 810

 

 

**********************

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Keskusta - valmiina vastuulliseen päätöksentekoon, Tampereen Keskustan kuntavaaliohjelma, Keskustan Tampereen kunnallisjärjstö ry:n kuntavaaliohjelma, Kuntavaaliohjelma,

Äänestäjät tykkäävät, että puolueet kampanjoivat toreilla

Tiistai 7.3.2017 - -Esko Erkkilä-

Eilen oli maaliskuun ensimmäinen arkimaanantai ja se merkitsi, että kaikki puolueet kampanjoivat Tampereen Keskustorilla Torikauppiasyhdistyksen järjestämillä Maanantaimarkkinoilla.

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön edustajana olin aamukahdeksalta pystyttämässä Keskustan telttakatosta Hämeenkadun varteen tutulle paikalle.

 

 

Laitoimme ensimmäisen perkolaattorin päälle, jotta meillä oli tarjota kahvia heti aamuyhdeksältä, jolloin kansanedustaja Arto Pirttilahti ennätti paikalla.

 

 

 

 

IMG_7609.JPG

 

 

Väkeä oli liikkeellä heti aamutuimaan, mutta tähän kuvaan ehdimme ”henkilökunnan” voimin eli oikealta kansanedustaja Arto Pirttilahti, kuntavaaliehdokkaamme Viljo Lannetta ja vasemmalla minä – kuntavaaliehdokas minäkin!

 

 

 

IMG_7611.JPG

 

 

Kunnallisjärjestömme sihteeri Raija Moilasen aloitteesta hankimme mittavan määrän tulppaaneja jakoon ja otsikoimme tulppaanien jakamisen huomisen Naistenpäivän etkoiksi!

 

 

 

IMG_7615.JPG

 

 

Kunnostauduin minäkin tulppaanien jakamisessa – tässä yhdessä Raija Moilasen kanssa!

 

 

 

IMG_7618.JPG

 

 

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska on kuntavaaliehdokkaana Tampereella ja tässä hän yhdessä Raija Moilasen kanssa valmiina jakamaan tulppaaneja!

 

 

 

IMG_7605.JPG

 

 

Toritapahtuma kiinnosti myös Tampereen Radiota, sillä toimittaja Päivi Solja kierteli puolueiden osastoilla ja jututti mm. meidän kuntavaaliehdokas Viljo Lannettaa.

 

 

 

IMG_7638.JPG

 

 

Päivi Solja haastatteli myös minua ja pätkä haastattelustani esitettiinkin sitten illalla klo 18.22 alkaneissa alueuutisissa.

 

 

Painotin, että nuoret ehdokkaamme ovat aktiivisia somessa ja varttuneemmat haluavat puolestaan olla äänestäjien tavattavissa toreilla – molempi parempi!

Ilmaisin kunnallisjärjestön puheenjohtajana iloni, että nuoret ovat olleet aktiivisia ehdokashankinnassa ja heidän esiintymisensä on ollut rakentavaa sekä yhteistyöhaluista myös vanhemman ja kokeneemman keskustaväen suuntaan ja "harmaatukkaisten" kanssa!

 

 

 

Se on varmaa, että eiliset Maanantaimarkkinat olivat todellinen kuntavaalien avajaistapahtuma Tampereella – mielenkiintoisia aikoja on tulossa runsaan kuukauden ajan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maanantaimarkkinat Keskustorilla, Tampereen Torikauppiasyhdistys, Tampereen Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Tampereen Keskustanuoret, Arto Pirttilahti, Jouni Ovaska, kuntavaaliehdokas Jouni Ovaska, Jouni Ovaska Tampereen Keskusta,

Vanhemmat kirjoitukset »