Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tampereen Keskustan kuntavaalituloksen analysointia

Maanantai 17.4.2017 - -Esko Erkkilä-


Kuntavaaleista on nyt kulunut aikaa viikko ja on aika tehdä pientä vaalianalysointia.

 

 

Pystyimme Tampereella kasvattamaan äänimääräämme 1.313 äänellä ja se merkitsi, että saimme yhden lisäpaikan kaupunginvaltuustoon.

 

Tampereen Keskustan osuus Pirkanmaan Keskustan äänimäärästä oli 22,3 %. Tampereen äänimäärän kasvusta huolimatta maakunnan Keskusta-äänet miinustivat 960 ääntä eli Tampereen ulkopuolella Keskustalta hävisi 2.273 ääntä.

 

 

Yksi perusta hyvälle vaalitulokselle oli onnistunut ehdokashankintamme.

 

Vaalitulosteoreetikot saivat uutta pohdittavaa, sillä vaikka meillä oli ehdokkaita kymmenkunta vähemmän kuin edellisissä kuntavaaleissa, äänisaalimme kasvoi. 

 

Tampereella ehdokkaidemme äänisaalis oli nyt keskimäärin 118 ääntä/ehdokas, kun se edelliskerralla oli 80 ääntä/ehdokas.

 

Ei se määrä vaan ehdokkaiden laatu!

 

**********************

 

Keskustan telttakatoksella lähes jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina neljän vuoden aikana tehty jalkatyö oli varmasti yksi syy kohtuulliseen vaalitulokseemme.

 

Kiitokset Maanantaimarkkinoilla ahkeroineille!

 

 

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Pirkanmaan Keskustan kaikki eduskuntavaaliehdokkaat tekivät aktiivisesti vaalityötä Tampereella ja se työ oli eräs syy Tampereen hyvälle vaalitulokselle.

 

Tähän työhön kannattaa panostaa myös tulevissa maakuntavaaleissa, sillä Tampere on koko Pirkanmaan piirin osalta suuri mahdollisuus! Viime presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella Keskustan ehdokasta äänesti 11.339 tamperelaista, joten äänipotentiaalia meillä on lähes tuplasti!

 

Osaammeko hyödyntää äänipotentiaalin?

 

Vaalimökkityöskentely ja neljä tilaisuutta Tammelantorilla olivat suuri ponnistus talkooväelle ja ehdokkaille, mutta niiden osuus oli ilman muuta merkittävä vaalituloksellemme.

 

 

Kiitokset kaikille ehdokkaille ja laajalle talkooväelle hyvän vaalituloksen saavuttamisesta.

 

 

Onnittelut Jouni Ovaskalle, Mikko Alatalolle, Vilhartti Hanhilahdelle ja Kalle Kiilille, jotka kesäkuussa ryhdytte edustamaan Keskustaa Tampereen kaupunginvaltuustossa.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tampereen Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, maanantaimarkkinat, Tammelantori,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini