Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Perään vastuuntuntoa puolueilta

Perjantai 23.6.2017 - -Esko Erkkilä-


Luottamushenkilöpaikat kunnissa on ilmeisesti jo jaettu vuosiksi 2017 – 2019, mutta siitä huolimatta peräänkuulutan puolueilta vastuuntuntoa siitä, että luottamushenkilöpaikoille valittaisiin henkilöitä, joilla on valmiudet hoitaa luottamushenkilöpostinsa kunnialla.

 

 

Luottamushenkilöpaikkojen jaossa on kahdenlaista koulukuntaa eli on niitä, jotka sokeasti tuijottavat saatuja äänimääriä ja toiset taas puolestaan antavat arvoa osaamiselle.

 

 

Kuulun siihen päättäjien joukkoon, jotka arvostavat osaamista.

 

 

Oma lukunsa ovat ne luottamushenkilöt, jotka on valittu varsin merkittävillekin paikoille, mutta he eivät käy kokouksissa.  Yleensä näiden henkilöiden ”taudinkuvaan” kuuluu, että he eivät suostu kertomaan varahenkilölleen esteestään, joten heidän paikkansa on tyhjä kokouksissa.

 

 

Luottamushenkilön pitää pystyä hahmottamaan kokonaisuuksia ja erityisen tärkeää on se, että osaa nähdä asioiden taloudelliset vaikutukset.

 

 

On selvää, että päättäjällä pitää olla kokemusta asiakasnäkemyksestä, mutta kyllä päättäjän pitää pystyä asettumaan oman viiteryhmänsä yläpuolelle ja osata hahmottaa päätösten laajempi merkitys.

 

 

Bisnesmaailman tunteminen ja kokemus liike-elämästä ovat oivallinen pohja luottamushenkilön onnistumiselle myös kuntapäättäjänä.

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: kuntapäättäjä, luottamushenkilö,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini