Gragnano on maailman pastapääkaupunki ja siellä valmistetuilla pastoilla on "pähkinäinen aromi ja suudelma"!Keskiviikko 29.11.2017 - -Esko Erkkilä- Lokakuisella kahdeksanpäiväisellä Sorrenton-matkallamme tutustuimme pastanvalmistukseen maailman pastapääkaupungissa Gragnanossa.
Gragnano on kukkulakaupunki, joka sijaitsee n. 30 kilometriä Napolista kaakkoon.
Kaupungin kukkulaominaisuus merkitsi ainakin ennen, että pastankuivatus onnistui kaduilla hyvin, sillä kukkuloilta tulevat kuivattavat tuulet olivat suotuisia pastan kuivattamiselle.
Pastatehdas, johon tutustuimme, on nimeltään Maccaroneria di Gragnano.
Kuten sisäänkäyntiopasteista huomataan, pastatehtaalla on myös oma ja suurikin ravintola.
Tehdaskierroksen oppaana toimi pastatehtaan markkinointiosastolla työskentelevä naishenkilö.
Pastanvalmistuksen perusta on durumvehnä joka…
…tällä tehtaalla on italialaista.
Pastamassa puristetaan muottien läpi ja…
…muottireikien muodosta riippuen saadaan…
…kuvioiltaan erimuotoisia pastoja.
****************
Tehdaskierrokselle pukeuduttiin asianmukaisesti, mutta…
…ei niinkään mukavasti, kuten omakuvastani ilmenee! Tehdaskierroksesta ja sen aikana tekemistäni havainnoistani huomisessa jutussani!Maltathan huomiseen!
Vielä se, että tämän jutun otsikko on lainattu Gragnanon mainosesitteestä!-Esko Erkkilä-
|
Avainsanat: Sorrento2017, Napoli, Gragnano, maailman pastapääkaupunki, Gragnano maailman pastapääkaupunki, Maccaroneria di Gragnano. pasta, durumvehnä, |