Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tiedemiehet kuuntelevat tarkasti joka hetki Vesuviuksen "sydänääniä"!

Torstai 28.12.2017 - -Esko Erkkilä-


Vesuviuksen tulivuori purkautui viimeksi vuonna 1944, mutta jatkuvasti on olemassa mahdollisuus, että uusi purkaus voi tulla milloin vain.

 

 

Vesuviuksen mahdollisen purkauksen välittömällä vaara-alueella asuu n. miljoona italialaista ja on luonnollista, että tiedemiehet ovat jatkuvasti varuillaan, että onko uusi purkautuminen tulossa.

 

 

Vesuviuksen rinteillä ja kraaterin välittömässä läheisyydessä on jokaisen nähtävissä elektronisia laitteita, joiden avulla tiedemiehet jatkuvasti seuraavat Vesuviuksen toimintaa.

 

 

Vesuvius ja läheinen Solfataran vulgaaninen tasanko muodostavat toisiinsa yhteydessä olevan aktiivisen tulivuorivyöhykkeen ja senkin vuoksi Vesuviuksen rinteillä sijaitsevat seismiset havaintoasemat ja -laitteet ovat tärkeitä.

 

 

Tässä muutamia kuvia niistä seismisistä laitteista, joita tavallinen turisti näkee Vesuviuksen rinteillä:

 

 

 

IMG_4704.JPG

 

 

 

IMG_4713.JPG

 

 

 

IMG_4727.JPG

 

 

 

IMG_4745.JPG

 

 

Tavallinen turisti näkee varmasti vain osan niistä seismisistä laitteista, joilla tutkaillaan Vesuviuksen "sydänääniä", sillä kraaterin ympäri pääsevät kulkemaan vain erikoisvarusteilla varustetut vulganologit ja eivät tavalliset turistit.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Sorrento2017, Sorrento, Napoli, Vesuvius, vulganologi, Vesuviuksen purkautuminen vuonna 79, Vesuviuksen purkautuminen vuonna 1944, Solfatara,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini