Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Rekrytoinnin ongelmat

Maanantai 8.1.2018 - -Esko Erkkilä-


Otsikkoteema tuli mieleeni, kun seurasin facessa sitä keskustelua, jota käydään Kokoomuksen Tampereen Aluejärjestö ry:n kunnallissihteerin valinnan tiimoilta.

 

 

Työpaikkailmoitus oli sinällään ihan OK, mutta kokoomuslaisen apulaispormestarin johdolla käyty keskustelu osoitti, että paikkaan ovat kelvollisia vain ne…

 

…opintojen jälkimmäisellä puolikkaalla olevat tai vastavalmistuneet alle 30-vuotiaat, joilla on paineensieto- ja toimeenpanokykyä, kiinnostusta yhteiskunnallisiin asioihin sekä itsenäiseen työskentelyyn kykeneväisyyttä ja työtä pelkäämätön luonne!

 

 

Kelpoisuusmääreet ovat selkeää ikärasismia ja muutenkin ne rajaavat hakijoiden joukkoa rajusti.

 

 

Epäasiallisista kelpoisuusehdoista puuttuu vain se, että kumpaa sukupuolta työnhakijan pitäisi olla.

 

 

******************

 

 

Toimin työelämässä erilaisissa päällikkötehtävissä 32 vuotta ja sain tuona ajanjaksona olla valitsemassa lukemattomia henkilöitä eri tehtäviin.

 

 

Milloinkaan en asettanut kriteerejä henkilön sukupuolelle tai iälle ja niin ei mielestäni saakaan tehdä.

 

 

Osoittaa suurta taitamattomuutta, jos esimies asettaa hakuprosessissa rajoituksia valittavan henkilön sukupuolelle tai iälle – toisekseen sellaiset rajoitukset ovat myös laittomia.

 

 

Toki sukupuoleen liittyvät asenteet olivat työurani aikana esillä ja kerron niistä erään esimerkin:

 

 

Valitsin kiertävän myyntimiehen (anteeksi ”mies”-ilmaisu) tehtävään naisen ja joskus sen jälkeen korkea esimieheni – sittemmin vuorineuvokseksi kohonnut – kysyi, että kuka on kyseisen myyntialueen myyntimies. Sanoin nimen ja korkea esimieheni tiukkasi, että niin niin, mutta kuka on alueen myyntimies!

 

 

Mainittakoon, että kyseinen myyntimies-nainen oli eräs pätevimmistä alaisistani ja pääsi johdollani hienoihin myyntituloksiin!

 

 

*****************

 

 

 

Palaan vielä tuohon Kokoomuksen henkilövalintaan ja totean, että Tampereen Keskustalla vastaava homma hoidetaan luottamushenkilö-periaatteella ja hyvin hoituukin.

 

 

Puheenjohtamallani Tampereen Keskustalla ei ole mahdollisuuksia palkata kunnallissihteeriä palkkatoimeen, sillä meillä nuo hommat hoidetaan luottamushenkilö-periaatteella!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Rekrytoinnin ongelmat, rekrytointi, ikärasismi,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini