Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Sähköverkkojen toimintavarmuus on tärkeä osa maamme huoltovarmuutta

Keskiviikko 10.1.2018 - -Esko Erkkilä-


Viime vuoden loppupäivät ja alkaneen vuoden alku ovat osoittaneet, että maamme sähköverkkojen toimintavarmuus ontuu.

 

 

Poikkeukselliset sääolosuhteet ovat osissa maata aiheuttaneet useidenkin päivien pituisia sähkökatkoksia.

 

 

Suurissa kaupungeissa ja kasvukeskuksissa ongelmia ei ole ollut, mutta harvaanasutuilla seuduilla sitäkin enemmän. Kainuu, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo ovat esimerkkejä alueista, joilla viime päivinä on ollut erityisiä ongelmia sähkönjakelussa.

 

 

 

********************

 

 

 

IMG_6330.JPG

 

 

 

On positiivista, että Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen on kiinnittänyt asiaan huomiota, sillä onhan sähköverkkojen toimintavarmuus tärkeä osa huoltovarmuuttamme.

 

 

Sähköverkon ongelmat haittaavat erityisesti tavallisen kansalaisen elämää, sillä esimerkiksi kotieläintilat ovat jo kauan varustautuneet sähkönsaannin ongelmiin erilaisten varajärjestelmin.

 

 

Kotieläintiloista broilertilat kulkivat kehityksen kärjessä, kun maatilat varautuivat sähkönsaantiongelmiin, mutta käsittääkseni nyt ainakin sianlihantuotantotilat, porsastuotantotilat ja maidontuotantotilat ovat hankkineet erilaisia aggregaatteja, joilla poikkeustilanteissa pärjätään.

 

 

 

*************

 

 

Vanhanen pohtii myös sitä, jos ulkopuolinen taho pyrkii tahallisesti vahingoittamaan sähköverkkoamme – aiheellista pohdintaa sekin.

 

 

 

Puhutaan paljon niistä rajanvedoista, jotka koskevat presidentin vastuista ja niistä seikoista, jotka eivät kuulu presidentin vastuulle.

 

 

Elintarvikkeiden huoltovarmuuden parissa toimineena näen, että presidentin toimivaltaan ja ”huolenpitoon” kuuluu myös huoli maamme sähköverkon toimivuudesta, joten yhdyn Matti Vanhasen ajatuksiin sähkönjakeluumme liittyvistä haasteista!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: huoltovarmuus, sähkönjakelun ongelmat, tykkylumi,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini