Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kotiäänestysmahdollisuus on tärkeä niille, joilla ei ole mahdollisuutta päästä ennakkoäänestys- tai varsinaiselle äänestyspaikalle

Keskiviikko 7.2.2018 - -Esko Erkkilä-


Olen kiitollinen, että sain viime presidentinvaaleissa toimia vaalitoimitsijana kotiäänestyksissä.

 

 

Tampereen kaupunginhallitus valitsi minut kotiäänestyksen vaalitoimitsijaksi 20.11.2017 pitämässään kokouksessa.

 

 

Kotiäänestykseen ovat oikeutettuja ne äänioikeutetut, joilla ei ole kohtuullisesti mahdollisuuksia osallistua ennakkoäänestykseen tai varsinaiseen äänestykseen.

 

 

Kotiäänestykseen oikeutetun samassa osoitteessa asuvan omaishoitajan on mahdollista suorittaa äänestys samassa yhteydessä kuin siihen oikeutetunkin.

 

 

Kotiäänestykseen ilmoittautumisaika päättyi 16.1.2018 ja sen jälkeen Tampereen Keskusvaalilautakunta alkoi suunnittelemaan kotiäänestyksen vaalitoimitsijoille kulkureittejä sekä aikatauluja.

 

 

Olin matkassa eri puolilla kaupunkia kahtena päivänä ja molempina päivinä käyntikohteita oli parisenkymmentä – kotiäänestyksen vaalitoimitsijat liikkuivat pareittain.

 

 

Kohteemme olivat omakotitalo-, rivitalo- sekä kerrostaloissa asuvia ja kaikki olivat tyytyväisiä yhteiskunnan tarjoamaan palveluun.

 

 

Keskusvaalilautakunta oli laatinut liian tiukan aikataulun ainakin meille, sillä heikot keliolosuhteet ja Tampereen ratikkatyömaiden vuoksi rikkirevityt kadut vaikeuttivat kohteiden löytymistä.  Kaikki kohteet kuitenkin löytyivät, joten kotiäänestykseen oikeutettujen oikeusturva ei ollut uhattuna.

 

 

Tutussakin kaupungissa navigaattorin käyttäminen oli välttämätöntä.

 

 

Kerrostalojen aulatiloihin pääseminen oli monesti haasteellista, sillä ovikoodien puuttuminen osoitetiedoista haittasi – siitä annoimmekin Keskusvaalilautakunnalle palautetta.

 

 

Soitimme ”oven takaa” monille asiakkaillemme, mutta he eivät tietäneet ovikoodia, kun kulkevat ovista erillisen läpyskän avulla ja sen vuoksi he eivät tiedä ovikoodia.

 

 

 

 

IMG_6889.JPG

 

 

Olin molempina päivinä ns. hengailija, jonka tehtäviin kuului äänestyssermin rakentaminen asiakkaan pöydälle, äänestyslipun luovuttaminen asiakkaalle, sen leimaaminen, äänestyslipun sulkeminen vaalikuoreen ja nimen kirjoittaminen ainakin kahteen eri paikkaan äänestysasiakirjoissa – muutamassa kohteessa jouduin kirjoittamaan äänestyslippuun asiakkaan kertoman ehdokkaan ehdokasnumeron, sillä joidenkin asiakkaiden kirjoituskyky oli rajoittunut.

Kollegani hoitelivat äänestystapahtumaan liittyneet kirjalliset työt.

 

 

Kotiäänestyksessä vaalitoimitsijan työ on palkitsevaa, sillä asiakkaat arvostivat sitä, että saattoivat suorittaa kansalaisoikeutensa oman kotipöytänsä äärellä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Kotiäänestys, kotiäänestysmahdollisuus,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini