Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Sitkeä työ ollaan palkitsemassa

Sunnuntai 18.2.2018 - -Esko Erkkilä-


Viljakkalan ja Hämeenkyrön välinen maantie – Kyröskoskentie - on Viljakkalan kirkonkylän ja Mannin väliseltä osuudelta todettu vaaralliseksi tieksi.

 

 

Suurin osa Viljakkalan kirkonkylän koululaisista käyttää tätä vaaralliseksi luokiteltua maantietä koulutienään.

 

 

Kyröskoskentien varteen Mannin ja Viljakkalan kirkonkylän välille rakennettava kevyenliikenteen väylä on ollut viljakkalalaisten toiveena jo vuosikaudet.

 

 

Toimin Viljakkala-neuvostossa aluksi varapuheenjohtajana ja sitten tavallisena jäsenenä viime valtuustokauden ja mainittu kevyenliikenteen väylän rakentaminen oli myös meidän toivomuslistallamme.

 

 

Asiassa päästiin eteenpäin, kun Ylöjärven kaupunginvaltuusto teki 22.5.2017 päätöksen, että Kyröskoskentien varteen rakennetaan kevyenliikenteen väylä.

 

 

Hankkeen kokonaiskustannukset on budjetoitu 1,9 miljoonaan euroon ja niistä Pirkanmaan ELY-keskuksen rahoitusosuus on 0, 5 miljoonaa euroa – Ylöjärven kaupunki vastaa lopuista kustannuksista.

 

 

********************

 

 

Kuluvan vuoden ensimmäinen Viljakkala-neuvoston kokous oli 14.2.2018 ja neuvoston puheenjohtajana halusin ottaa asian omaksi kohdakseen kokouksemme esityslistalle, sillä olen oppinut, että kokousten asialistalle on hyvä saada joskus myös myönteisiä asioita!

 

 

Valmistauduin asian käsittelyyn hankkimalla hankkeen vastuuhenkilöiltä taustatietoja ja sain selville mm. seuraavaa:

 

 

  • työt ovat aikataulussa ja väylän päällystystöihin päästään syksyllä, joten työmaa valmistuu vuoden 2018 aikana
  • työmaata tehdään useissa eri kohdissa ja työssä on nyt n. parisenkymmentä henkilöä työkoneineen
  • työstä vastaava työnjohtaja kiitteli mm. maanomistajia vaikka heiltä onkin mennyt väylän alle mm. tienvarren pensasaitoja
  • työmaan työturvallisuudesta on pystytty huolehtimaan vaikka monet autoilijat eivät kunnioitakaan työmaiden kohdille asetettuja nopeusrajoituksia

 

 

 ***********

 

Halusin syventää tietojani työmaasta ja ajoin Tampereelta Viljakkalaan Hämeenkyrön kautta, jotta sain omin silmin todeta työmaan edistymisen.

 

 

Tässä näkymiä Mannista Viljakkalan kirkonkylään saakka:

 

 

 

IMG_7323.JPG

 

 

 

IMG_7324.JPG

 

 

 

IMG_7326.JPG

 

 

 

IMG_7327.JPG

 

 

 

IMG_7328.JPG

 

 

 

IMG_7329.JPG

 

 

 

IMG_7330.JPG

 

 

 

IMG_7331.JPG

 

 

 

IMG_7332.JPG

 

 

 

On varmaa, että Kyröskoskentien varteen saatava kevyenliikenteen väylä koetaan viljakkalalaisten keskuudessa myötäsukaisesti ja sen saaminen varmasti auttaa viljakkalalaisten suhtautumista aikoinaan tehtyyn kuntaliitokseen!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Kevyenliikenteenväylä Manniin, kevyenliikenteenväylä Viljakkalaan, kevyenliikenteenväylä viljakkalasta Manniin, Kyröskoskentie, Kyröskoskentien varteen kevyenliikenteen väylä,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini