Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kättelin Ronaldoa

Lauantai 23.6.2018 - -Esko Erkkilä-


En ole mikään jalkapallofani ja siitä kertoo ehkä parhaiten se, että olen vain kerran käynyt omalla kustannuksellani jalkapallo-ottelussa.

 

 

Olen toki käynyt muutaman kerran otteluita katsomassa, mutta tuota yhtä kertaa lukuun ottamatta kyse on ollut työtehtävien hoitamisesta ja yhteistyökumppaneiden vieraanvaraisuudesta nauttimisesta.

 

 

Seuraan kuitenkin jonkinlaisella mielenkiinnolla niitä potkupallokisoja, joita parhaillaan käydään Venäjällä.  Toki minulla ei ole aikaa varmaankaan katsella yhtäkään ottelua alusta loppuun, mutta nautin mm. sen ottelun seuraamisesta, jossa Kroatia peittosi Argentiinan 3 – 0.

 

 

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, joka tunnetaan paremmin nimellä Cristiano Ronaldo tai pelkästään ”Ronaldo” on jonkinlainen ihanteeni jalkapalloilijana.

 

 

Syy – ainakin osasyy – on se, että taannoisella matkallamme Madeiralle saimme bussissa oppaan johdolla tutustua Ronaldon synnyinseutuun sekä hänen alkuaikoihinsa jalkapalloilijana.

pallo2.jpg

Ronaldo on syntynyt Funchalissa Madeiralla  ja tuon suositun turistikaupungin rantabulevardilla on Rolandon kookas patsas – pääsin ”kättelemään” Ronaldoa Madeiran matkallamme taannoin.

 

 ***********************

 

Niin, se omakustanteinen jalkapallo-ottelu käytiin Kokkolassa vuonna 1971 ja muistan, kun KPV:n legendaarinen maalivahti Gunnar Isosaari pelasi KPV:n maalilla.

 

 

Seura oli kaksi vuotta aikaisemmin voittanut Suomen mestaruuden ja on selvää, että jalkapalloinnostus Kokkolassa oli tuolloin suurta.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Ronaldo, Funchal, Madeira, Portugali,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini