Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Vain yritykset voivat viedä suomalaisia elintarvikkeita

Keskiviikko 27.2.2019 - -Esko Erkkilä-


Viime aikoina on jälleen kerran otettu voimallisesti esille suomalaisten elintarvikkeiden vientimahdollisuudet ja vienti.

 

 

Pyydän jo etukäteen anteeksi, että käsittelen suomalaisten elintarvikkeiden vientiasiaa kriittisesti, mutta mielestäni realistisesti.

 

 

Asian esille ottaminen saattaa liittyä vaalien lähestymiseen, jotta päättäjien paikoille pyrkivät saavat suomalaisten elintarvikkeiden viennistä kansaan uppoavia teemoja käsiteltäväkseen.

 

 

Viennin merkityksestä ja tarpeellisuudesta ei varmaankaan ole erimielisyyttä, mutta asiaan ovat jälleen kerran puuttuneet tahot, joilla ei todellisuudessa juurikaan ole mahdollisuuksia edistää suomalaisten elintarvikkeiden vientiä.

 

 

Sen verran vedän takaisin äskeistä, että afrikkalaisen sikaruton pitäminen Suomen ulkopuolella on viranomaisten ja sitä kautta poliittisten toimijoiden tärkeä tehtävä.

 

 

Annen suuren tunnustuksen Atrialle ja HKScan´lle, jotka ovat saaneet sianlihan vientikanavat auki jopa Kiinaan – on selvää, että sianlihan vienti Kiinaan loppuu tasan sillä hetkellä, jos Suomessa tavataan yksikin ASF eli afrikkalainen sikarutto-tapaus.

 

 

Mutta siihen elintarvikkeiden vientiin!

 

 

Vuonna 2017 elintarvikkeiden vienti oli tasoa 1,7 miljardia euroa; kunnioitettava luku sinänsä, mutta kuitenkin vain n. 1/10 elintarviketeollisuutemme tuotannon bruttoarvosta.

 

 

Peräänkuulutan etujärjestöiltä ja ennen kaikkea poliittisilta päättäjiltä sellaisia tekoja, jotka mahdollistavat yritysten panostamisen vientityöhön.

 

 

En ole yrityshistoriani aikana osallistunut vientityöhön kuin pitämällä muutaman esityksen ulkomaisille asiakkaille, mutta olen seurannut melko läheltä niiden työkavereiden toimintaa, jotka ovat tehneet vientityötä oikein käytännössä.

 

 

Nostan olematonta hattuani viennin tulosvastuullisissa tehtävissä toimiville!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: elintarvikevienti, elintarviketeollisuus, viennin arvo elintarviketeollisuudessa,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini