Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tein oikean päätöksen tasan 25 -vuotta sitten!

Keskiviikko 16.10.2019 - -Esko Erkkilä-


Tänään tulee kuluneeksi 25-vuotta, kun Suomessa järjestettiin kansanäänestys Euroopan Unioniin liittymisestä.

 

 

Kunnioittamani tahot, kuten MTK sekä Suomen Keskusta hoipertelivat, kun ainakin merkittävä osa niiden jäsenistä teki myyräntyötä Euroopan Unioniin liittymistä vastaan.

 

 

On viime päivinä ollut mukava havaita, että nämä ”hoipertelijat” ovat palanneet järkilinjalle ja kiittelevät liittymistämme Euroopan Unioniin!

 

 

Olin 16.10.1994 mukana agribisneksessä ja tiesin vallan hyvin, että EY:hyn liittyminen – se oli silloinen termi – merkitsee suuria haasteita suomalaiselle maataloudelle.

 

 

Uskoin kuitenkin jo silloin, että liittyminen Euroopan Unioniin on maataloudenkin kannalta oikea ratkaisu – nyt me kaikki tunnustamme, että näin on!

 

 

Neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä 25 vuotta sitten meitä Euroopan Unioniin liittymistä kannattavia oli 56,89 % ja liittymistä vastustavia vain 43,11 %.

 

 

Eduskunta kunnioitti kansanäänestyksen tulosta ja Suomi liittyi Euroopan Unioniin 1.1.1995!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: 16.10.1994, Euroopan Unioniin liittyminen, kansanäänestys Euroopan Unioniin liittymisestä, neuvoa-antava kansanäänestys Euroopan Unioniin liittymisestä, Hoipertelijat Euroopan Unioniin liittymisessä, MTK, Suomen Keskusta,


Kommentit

16.10.2019 8.46  Olavi Koskela

Joo joo, rikas Suomi maksaa - tosin velkarahalla - myös köyhien ja maataloustuotannon kannalta epäsuotuisissa oloissä kärvistelevien Espanjan, Portugalin, ja varsinkin Kreikan kuluja. Että hyvin meni kotimaisen maatalouden kannattavuuden erittely ryssälän kaikentietäville satraapeille! Ei kun vakavammin: meille on tullut jäsenyydestä eri reittejä pitkin jo niin paljon tappiota, että voisit pitää tuommoset typerät kohkaamiset omina tietoinasi.

16.10.2019 19.26  -Esko Erkkilä-

Kiitokset mielenkiinnostasi blogejani kohtaan!

Muodostat lukijoistani melkoisen pienen osan, mutta silti annan tuon tekstisi olla paikallaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini