Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Sain puheelleni yli 4.000 live-kuulijaa!

Keskiviikko 13.6.2018 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puoluekokous on osanottajamäärältään tänä vuonna maailman suurin, sillä Sotkamossa 8. - 10.6.2018 pidetyssä puoluekokouksessa oli yli 4.000 osanottajaa.

Tiedän kokemuksesta, että ajoittamalla puheenvuoropyyntönsä hieman ennen henkilövalintoja on mahdollisuus päästä todella suuriin kuulijamääriin.

Varasin puheenvuoroni hieman ennen, kuin niiden pyytäminen ennen henkilövalintoja keskeytettiin ja näin sain puhua minuutin pituisen puheenvuoroni yli 4.000 henkiselle puoluekokousyleisölle.

Yleensä olen huono puheiden valmistelija, mutta tietoisuus puheenvuoron pituudesta laittoi minutkin valmistelemaan puheenvuoroni.

Kiitokset kansanedustaja Arto Pirttilahdelle, joka ilman pyyntöäni tarjoutui ottamaan kamerallani muutaman kuvan, kun pidin puhettani!

Ja näin puhuin:

IMG_0592.JPG

"Arvoisa puheenjohtaja!

Kiitokset Juha Sipilälle mainiosta linjapuheesta.

Puhe antoi uutta potkua meille kokeneillekin Keskustan talkoolaisille.

Otan lyhyesti esille sen suuren mahdollisuuden, joka vaan odottaa, että korjaamme sadon talteen.

Tarkoitan suuria kaupunkeja eli Tamperetta, Turkua, Helsinkiä, Vantaata ja Espoota.

Mainituissa kaupungeissa 10 %:n kannatustaso on täysin mahdollista ja se merkitsisi Keskustalle vankkaa asemaa maamme ykköspuolueena."

*******************

Eipä sitä minuutissa paljon ehdi jaaritella!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluekokous 2018, Keskustan puoluekokous Sotkamossa 2018, Sotkamo, Katinkulta, Suomen Keskusta,

Mahtava kokemus!

Tiistai 12.6.2018 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puoluekokous Sotkamossa 8 - 10.6.2018 oli mahtava kokemus - nuoriso käyttäisi kokemuksesta sanaa "Voimaannuttava"!

Kokouksesta ja kokoustunnelmien raportoinnista saisi monen monituista raporttia ja tässä niistä ensimmäinen.

Keskustan puoluekokous alkaa perinteisesti piirien ja sisarjärjestöjen lippujen sisäänmarssilla ja niin tapahtui myös Sotkamon Katinkullassa.

Seuraavassa muutama kuva, kun lippurivistö valmistautuu sisäänmarssiin (kaikki kuvat olen ottanut paljon kokeneella Canon-kamerallani ja jos joku haluaa niitä käyttää, niin "siitä vaan"):

IMG_0311.JPG

Puheenjohtaja Juha Sipilä oli koko kolmipäiväisen puoluekokouksen ajan suorastaan hurmaava ja tuntui, että maamme päämisterillä ei ole lainkaan huolia.

IMG_0285.JPG

Samaa voi todeta myös europarlamentaarikko Elsi Kataisesta  (vasemmalla) ja Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmunista.

IMG_0304.JPG

Varapuheenjohtaja Juha Rehulan vastuulla lippujen sisäänmarssissa oli keskeinen tehtävä, sillä hän kulki lippuparaatin kärjessä ja kantoi Suomenlippua.

Airueina Rehulalla olivat europarlamentaarikko ja agrologi Elsi Katainen sekä kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (oikealla).

IMG_0314.JPG

Anu Vehviläinen lähikuvassa.

IMG_0327.JPG

Kolme "kärkilippua" ovat saapuneen esiintymislavalle - keskellä varapuheenjohtaja Juha Rehulan kannattelema Suomenlippu, vasemmalla puheenjohtaja Juha Sipilän kannattelema Keskustan lippu ja oikealla puoluekokouksen isäntäpiirin Kainuun lippu, jota kannattelee kansanedustaja Timo Korhonen - agrologeja myös hän!

Hieno puoluekokous oli valmis alkamaan!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluekokous 2018, Keskustan puoluekokous Sotkamossa 2018, Sotkamo, Katinkulta, pääministeri Juha Sipilä, Juha Rehula, Elsi Katainen, Anu Vehviläinen, Timo Korhonen, Suomen Keskusta,

Timo Laaninen: Kuusivuotisen uran huipennus; Suomen suurin puolue, joka sen lisäksi on velaton!

Torstai 12.5.2016 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puoluesihteeri Timo Laanisen kaikille avoin puhetilaisuus Nokian Kerholassa 10.5.2016 oli hieno tilaisuus.

 

Olin mukana tilaisuudessa.

 

 

Olin paikalla myös Keskustan Lahden puoluekokouksessa vuonna 2010, kun ”Pappa” Laaninen valittiin ensimmäisen kerran Keskustan puoluesihteeriksi.

 

Jatkoa seurasi Rovaniemellä vuonna 2012 ja Turussa vuonna 2014 – olin virallisena puoluekokousedustajana molemmissa näissä kokouksissa.

 

 

 

****************

 

 

 

 

timo1.jpg

 

 

Tässä kuvassa Timo Laaninen valmistautuu yhdessä järjestösuunnittelija Matias Ollilan kanssa puhetilaisuuteensa Nokian Kerholassa 10.5.2016.

 

 

 

 

timo2.jpg

 

 

Puoluesihteeri Laaninen aloitti esityksensä toteamalla, että Tampereella ja Pirkanmaalla on aina paikka hänen sydämessään - Laaninen tapasi Sääksmäeltä kotoisin olevan puolisonsa opiskellessaan Tampereella!

 

 

 

 

timo3.jpg

 

 

"Hallitusvastuun kantaminen on yleensä kuluttavaa hommaa, mutta herkillä korvilla kuunteleminen ja elävä keskusteluyhteys kansalaisiin ovat taanneet sen, että Keskustan kannatus on edelleen korkealla tasolla!"

 

 

 

 

timo4.jpg

 

 

Laaninen totesi, että Sipilän johtama hallitus on nyt istunut vuoden verran ja mitä kaikkea on saatu aikaan:

 • sote-uudistus etenee
 • maakuntahallintouudistus etenee
 • yhteiskuntasopimusneuvottelut ollaan saamassa käytäntöön
 • teiden ja rautateiden kunnostamiseen panostetaan
 • byrokratiaa puretaan
 • julkisen talouden tasapainottamisesta on tehty päätös

 

Yhden vuoden aikana on siis viety paljon eteenpäin niitä asioita, joita Keskusta lupasi vaaliohjelmassaan hoitaa!

 

 

 

 

timo5.jpg

 

 
Myös minä pääsin samaan kuvaan puoluesihteeri Laanisen kanssa!

 

 ************

Timo Laanisella on ollut merkittävä rooli, kun Keskusta on kohonnut Suomen suurimmaksi puolueeksi.

 

 

Talousasiat ovat keskeisiä valtiontaloudessa, kuntataloudessa, yksityistaloudessa, yritystaloudessa, yhdistystaloudessa sekä myös puoluetaloudessa - Laanisen aikana Keskustan talous on saatu kuntoon ja nyt puolue on velaton!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Timo Laaninen, Suomen Keskustan on nyt velaton, Keskusta, puoluesihteeri Timo Laaninen,

Suomen Keskusta on nyt velaton!

Torstai 28.4.2016 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puoluevaltuuston kokouksessa 23.-24.4.2016 Jyväskylässä olin virallisen edustaja mukana järjestövaliokunnan kokouksessa, jossa valmistelimme tärkeitä asioita ”isossa salissa” käsiteltäväksi.

 

 

timolaaninen.jpg

 

 

Talousasioista jo työhistoriani perusteella melkoisesti ymmärtävänä oli mukava kuulla, kun puoluesihteeri Timo Laaninen puolueen toimintaa vuodelta 2015 esitellessään kertoi, että viime vuonna Keskusta pääsi puolueena velattomaksi.

 

 

Hyväksyimme Laanisen kertoman ja suosittelimme sen hyväksymistä myös puoluevaltuustossa ja niin sitten tapahtuikin.

 

 ************

Toisena merkittävänä seikkana järjestövaliokunnan käsittelyssä oli Keskustan presidenttivaaliehdokkaan valintaa koskeva esivaalisäännös.

 

Hyväksyimme puoluetoimistoväen valmisteleman esivaalisäännöstön ja hetken kuluttua sen hyväksyi myös koko Keskustan puoluevaltuuto.

 

 

Keskustan on tarkoitus valita vuoden 2018 presidentinvaaliehdokas jo kesäkuun alussa Seinäjoella järjestettävässä puoluekokouksessa.

 

 

Esivaalisäännöstö on siis hyväksytty ja nyt vain odotellaan, että joudutaanko Keskustan presidenttiehdokkaasta käymään esivaali.

 

 

 

 

mattirehula.jpg

 

 

Puhetta järjestövaliokunnan kokouksessa johti Porin Noormarkusta kotoisin oleva puoluevaltuuston varapuheenjohtaja Matti Rehula.

 

 

Arvostan, että sain olla puoluevaltuustossa virallinen edustaja ja sen myötä päättämässä Keskustan puoluevaltuuston järjestövaliokunnan tehtäviin kuuluvista asioista!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Keskusta on nyt velaton, Suomen Keskusta, Keskusta, Keskustan puoluevaltuusto, Keskustan puoluevaltuuston järjestövaliokunta, Timo Laaninen, Matti Rehula,

Santeri Alkio näki kauas

Keskiviikko 16.10.2013 - -Esko Erkkilä-

Olen luonteeltani toteuttaja ja syvälliset menneisyyteen pohjaavat pohdinnat eivät ole koskaan olleet sitä toimintaa, johon olisin jaksanut perehtyä..

 

Ikä ja kokemus ovat kuitenkin tuoneet kiinnostukseni piiriin ainakin ripauksen syvällisemmän pohdiskelun arvostamista.

 

Viittaan edelliseen, kun totean, että olen keskustalaisena kenttätoimijana huonosti perehtynyt Alkiooni eli Keskustan ja sen edeltäjien aatepohjan luojan ajatusmaailmaan.

 

Eilen koin pienoisen ahaa-elämyksen, kun sain olla kahdessakin tilaisuudessa, joissa kansanedustaja Paula Lehtomäki vieraili Pirkanmaalla ja taustoitti Euroopan Unionin syvimpiä saloja.

 

 

 

metso1

 

 

Sain toimia juontajana siinä Kirjastotalo Metsossa järjestetyssä tilaisuudessa, jossa Paula Lehtomäki alusti keskustalaisesta vinkkelistä EU-näköaloja.

 

 

 

********

 

 

Suhtaudun myönteisesti Euroopan Unioniin ja kerron nyt, että annoin aikoinaan jo EU-kansanäänestyksessä ääneni liittymisen puolesta

 

 

*******

 

 

 

Ilahduin, kun kansanedustaja Paula Lehtomäki kertoi keskustalaisen aatepohjan luojan

Santeri Alkion jo vuonna 1920 linjanneen visionäärisesti nykyisen EU:n tarpeellisuudesta!

 

 

 

 

metso2

 

 

 

Osoittaa Santeri Alkion kaukonäköisyyttä, kun hän 15.1.1920 julkaistussa ”Maan ääni”-lehdessä totesi näin:

 

”Kansojen liiton heimolaisajatuksena tulisi Euroopan niin ikään kiireesti ottaa harkitakseen kysymystä Euroopan yhdysvalloista.

 

On ilmeistä, että oman rauhan vuoksi Euroopan täytyy ruveta johtamaan politiikkaansa siihen, että valtojen väliltä katoaa tarve pitää yllä sotajoukkoja, tullirajoja ja eriarvoista rahaa.”

 

 

********

 

 

Totesin tilaisuuden juontajana yleisölle Kirjastotalo Metsossa, että nämä Santeri Alkion sanat luovat vahvan selkänojan sille toiminnalle, jolla Keskusta valmistautuu ensi toukokuun 25. päivänä järjestettäviin europarlamenttivaaleihin!

 

Sain Santeri Alkion sanoista eilen vahvistuksen myös sille äänestyskopin hiljaisuudessa 16.10.1994 tekemälleni päätökselle, jolla asetuin puoltamaan Suomen EU-jäsenyyttä.

 


Alkion sanoma on myös vahva viesti sille toiminnalle, jota voimieni mukaan tulen tekemään lähikuukausien aikana Keskustan vaalimenestyksen eteen toukokuun eurovaaleissa!

 

 

-Esko Erkkilä- 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Santeri Alkio, Maalaisliitto, Keskustapuolue, Suomen Keskusta, Keskusta, Paula Lehtomäki, kansanedustaja Paula Lehtomäki, Kirjastotalo Metso, Ylöjärvi-sali, Ylöjärven kaupungintalon Ylöjärvi-sali, Pirkko Vuolle,

"Äänestyskoppi-keskustalaiset" ovat tärkeimpiä, mutta tervetuloa myös "julki-keskustalaiseksi"!

Lauantai 10.8.2013 - -Esko Erkkilä-

Keskustalla menee gallupeissa lujaa, mutta olemme edelleen pienin oppositiopuolue.

 

Tässä tilanteessa on pää pidettävä kylmänä ja tehtävä omaa politiikkaa. Sivuille saa vilkuilla, mutta linjaukset on tehtävä itse.

 

Olen viime päivinä saanut viestejä, että on turhauttavaa kokea gallupsuosion kasvamista hallituspuolueiden töpeksimisen vuoksi.

 

Pitää kuitenkin muistaa, että ainoastaan Keskusta on esittänyt todellisia ehdotuksia maamme alennustilan kohentamiseksi.

 

On selvää, että yritys- ja bisnesmaailma ei uskalla nyt tehdä taloutta kohentavia toimenpiteitä, sillä luottamus maamme poliittiseen johtoon on minimaalinen. Yritysmaailma on kansakunnan kivijalka, sillä vain sen hyvinvointi tuo hyvää kansalaisille. Nyt kivijalkamme on sortumisen partaalla, sillä kukaan ei luota Kataisen ja Urpilaisen kykyihin johtaa maata.

 

 

********

 

Keskusta paistattelee galluptutkimusten kärjessä, mutta se ei muuta kansakuntamme tilannetta nyt.

 

Aikaa seuraaviin eduskuntavaaleihin on lähes kaksi vuotta. Kahden vuoden aikana tilanne tulee kurjistumaan lisää. Sen sanomiseen ei tarvita ennustamisen lahjoja.

 

 

*******

 

Galluplukujen taustalla ovat piilo-keskustalaiset. He ovat se tärkein taho, mutta he pääsevät päättäjän rooliin vasta seuraavien eduskuntavaalien aikana - nyt on aika julki-keskustalaisille.

 

Julki-keskustalaisia ilmaantuu riveihimme päivittäin.

 

Toivotamme kansalaiset Keskustan riveihin tervetulleiksi – parhaiten pääsee vaikuttamaan, kun toimii julkisesti Keskustan riveissä.

 

******

 

Tampereen Keskustan nettisivuilla www.tampereenkeskusta.fi pääset kohdasta ”Yhteystiedot” lähettämään oman ideasi Keskustan toiminnan kehittämiseksi Tampereella.

 

Voit kertoa ajatuksistasi myös Keskustan kokonaispolitiikasta Suomessa, sillä kontaktimme ylimpään puoluejohtoon ja Keskustan eduskuntaryhmään ovat toimivat!

 

Lupaamme, että vastaamme asialliseen viestiisi kohtuullisen nopeasti. Jos ehdit lähettämään ideasi ennen ensi viikon keskiviikkoa, saat palautetta viestistäsi johtokuntamme syyskuun kokouksen jälkeen.

 

Ryhdy asioihin vaikuttavaksi keskustalaiseksi, mutta tärkeintä on kuitenkin se, että teet äänestyskopin hiljaisuudessa päätöksen halusta muutokseen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Suomen Keskusta, Keskustan kannatus kasvaa, www.tampereenkeskusta.fi,

Keskustan tv-mainos voitti "Kuukauden Parhaat Sekunnit" -kilpailun

Lauantai 17.11.2012 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskustan kunnallisvaalityö sai hienon päätöksen, kun puolueen tv-mainos voitti MTV3:n, Subin, AVAn ja Markkinointiviestinnän toimistojen liiton yhteisen Kuukauden Parhaat Sekunnit -kilpailun lokakuussa.

Keskustan "Nälkämaan laulu" oli lokakuun raadin mielestä omassa luokassaan eli poliittisen mainonnan kategoriassa laadukas ja huolella toteutettu mainos. ”Puhuttelee kohderyhmäänsä ja vetoaa suomalaisiin perusarvoihin", raati perusteli.Raadin perusteluihin on helppo yhtyä.

 

Keskustan kampanjassa oli kyse perheiden ja kotien hyvinvoinnista, laadukkaista palveluista ja jokaisen oikeudesta päättää itse, mihin kotinsa, työnsä ja elämänsä rakentaa. Filmissä tiivistyy Keskustan yli satavuotinen tehtävä puolustaa niitä suomalaisia, joilla ei ole vahvoja etujärjestöjä takanaan.Keskustan tehtävä on tarjota vaihtoehto tämän ajan näköalattomuudelle. Suomi selviää vain, kun koko Suomi ja kaikki suomalaiset pidetään mukana tämän maan rakentamisessa. Maamme suomalaisimpana puolueena Keskustan on helppo nojata politiikassaan ja toiminnassaan suomalaisiin perusarvoihin.


Mainos näytetään MTV3:lla ja Subilla tänään seuraavasti:MTV3 klo 22.26
SUB klo 21.57

 

 

Mainos on huomenna katsottavissa;


SUB klo 20.56
MTV3 klo 22.30


Mainos löytyy myös netistä osoitteesta:

http://spotti.fi/kuukauden_parhaat_sekunnit?gclid=CPPykIWq07MCFdB8cAodpTcACg

Kannattaa katsoa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Keskusta, MTV3, Sub, AVA, Markkinointiviestintä, Kuukauden Parhaat Sekunnit, Nälkämaan laulu,

Puoluekokousmatka on alkanut!

Perjantai 8.6.2012 - -Esko Erkkilä-

Aamuvirkuimmat tämän palstan lukijat näkevät nämä rivit perjantaina 8.6.2012 klo 00.00.

 

Olen täsmälleen samalla kellonlyömällä noussut bussiin Tampereen linja-autoasemalla ja matkamme kohti Rovaniemeä ja Keskustan puoluekokousta on alkanut.

 

Bussi on täpötäynnä, sillä matkassa on viitisenkymmentä pirkanmaalaista puoluekokousedustajaa. Muilla kulkutavoilla Rovaniemelle on tulossa ainakin sama määrä pirkanmaalaisia, joten kokonaisedustuksemme kohoaa tasolle satakunta kokousedustajaa.

 

Aikataulusuunnitelman mukaan olemme perillä Rovaniemellä tänään klo 12.00.

 

Keskustan puoluekokouspaikkana toimii Lappi Areena ja siellä puoluekokousosanottajien valtakirjojen tarkastaminen alkaa klo 10.00.

 

Ohjelman mukaan Rovaniemellä on runsaasti erilaisia oheistapahtumia mm. Lordinaukiolla sekä Lapin Urheiluopistossa Santaparkissa.

 

Santaparkissa alkaa varmaan mielenkiintoinen ja erittäin ajankohtainen ”Terve tulevaisuus tehdään kunnissa” –ajankohtaisseminaari klo 12.30, mutta todennäköisesti en ehdi sinne.

 

Varsinainen puoluekokous alkaa klo 15.00 ja silloin on oltava paikalla.

 

Jossain vaiheessa on ehdittävä kirjautumaan hotelliin, jotta kahden yön majoittuminen on turvattu.

 

On selkeästi todettava, että kaikki puoluekokouskulut menevät omasta pussistani, sillä mikään taho ei maksa edes osaa puoluekokouskuluistani.

 

Tutkailin hotellini tietoja ja siellä kaikissa huoneissa on langaton internet-yhteys.

 

Kannettava tietokoneeni on matkassa ja ainakin suunnittelen, että pystyn paikan päältä päivittämään tuoretta tietoa näille sivuille. Mitään en pysty lupaamaan, mutta sitä yritän.

 

Jos yritykseni ei onnistu, niin sen varalle tällä palstalle on kyllä kaikille päiville varattuna oma juttunsa eli näille sivuille ilmestyy Keskustan puoluekokouksenkin aikana joka tapauksessa uusi juttu!

 

sammalleimu

 

Sammalleimulla ei ole mitään yhteyttä tähän juttuun, mutta koska otin eilen mökillämme tämän kuvan, niin liitän sen tähän loppuun!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Suomen Keskusta, puoluekokous Rovaniemellä, Keskustan puoluekokous, Keskustan puoluekokous Rovaniemellä, Lappi Areena,

Osallistu Suomen seuraavan pääministerin valintaan!

Perjantai 25.5.2012 - -Esko Erkkilä-

Otsikko on haastava, mutta ilmeisen todellinen.


Nykyhallituksen toiminta mm. kuntauudistuksessa, vähäosaisten huomioimisessa ja Kreikan tukemisessa merkitsevät, että hallitusvalta vaihtuu seuraavissa eduskuntavaaleissa.

 

Paalupaikalla Suomen suurimmaksi puolueeksi on Suomen Keskusta.

 

Tulevana viikonvaihteena kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa Suomen seuraavan pääministerin valintaan, kun Suomen Keskusta järjestää neuvoa-antavan jäsenäänestyksen Keskustan puheenjohtajasta.

 

Jäsenäänestykseen voivat osallistua kaikki Suomen Keskustan jäsenet sekä ne, jotka maksavat Keskustan jäsenmaksun ennen vaalilippunsa täyttämistä ja sen pudottamista vaaliuurnaan.

 

Äänestys on neuvoa-antava ja lopullisen päätöksen puheenjohtajasta tekevät Rovaniemelle 8…10.6.2012 kokoontuvat puoluekokousedustajat.

 

Olen virallinen puoluekokousedustaja ja tulen antamaan ääneni sille puheenjohtajaehdokkaalle, jota pidän parhaana valintana Suomen seuraavaksi pääministeriksi.

 

Tampereella jäsenäänestys toteutetaan kaupungin eri puolilla kiertävässä bussissa tänään perjantaina ja huomenna lauantaina sekä vielä sunnuntaina Keskustan piiritoimistolla.

 

Bussin aikataulu ja pysähdyspaikat ovat seuraavat:

 

 

pe 25.5.2012

 
klo 12.00 - 13.00 Teisko /Terälahti Paikallisosuuspankin piha

klo 14.00 - 15.30 Keskustori/ Vanhan Kirkon edessä

klo 16.00 - 18.00 Lielahti/Citymarketin piha

La. 26.5.2012

 

klo 9.00 - 11.00 Tammelantori

klo 11.30- 13.00 Citymarket Turtola

klo 14.00 – 16.00 Kauppakeskus Duo HervantaSunnuntaina 27.5.2012 äänestyspaikkana on Keskustan piiritoimisto Apila (Näsilinnankatu 23 A1)


klo 16.00- 18.00

aanestysilmoitus25052012

 

Ilmoituksemme Aamulehdessä perjantaina 25.5.2012!

Muiden kuntien äänestyspaikat on kerrottu Suomen Keskustan nettisivuilla www.keskusta.fi – tutki sieltä oman kuntasi äänestyspaikat ja –ajankohdat!

 

Tervetuloa vaikuttamaan Suomen seuraavan pääministerin valintaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan jäsenäänestys, Keskustan neuvoa-antava jäsenäänestys, Keskustan neuvoa-antava jäsenäänestys puheenjohtajasta, Suomen Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö,

Keskustan jäsenäänestyksen ennakkoäänestys alkoi Tampereella vilkkaana

Tiistai 15.5.2012 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskustan puheenjohtajavaalin neuvoa-antavan jäsenäänestyksen ennakkoäänestys alkoi Keskustan piiritoimistoilla eilen ja jatkuu tänään sekä huomenna.

 

Suomen Keskusta valitsee puheenjohtajan Rovaniemellä 8. – 10.6.2012 pidettävässä puoluekokouksessa.

 

Puoluekokousedustajat valisevat puheenjohtajan, mutta asiasta järjestetään puolueen jäsenille mahdollisuus osallistua neuvoa-antavaan jäsenäänestykseen.

 

Osallistuin neuvoa-antavan jäsenäänestyksen ennakkoäänestykseen Keskustan Pirkanmaan piiritoimistolla eilen puolenpäivän tietämillä.

 

Ennakkoäänestys alkoi klo 11.00 ja ennen minua oli piiritoimistolla käynyt jo useita henkilöitä, jotka olivat halunneet vaikuttaa Keskustan puheenjohtajavaalin tulokseen.

 

Ennakkoäänestykseen ja varsinaiseen neuvoa-antavaan jäsenäänestykseen ovat oikeutettuja osallistumaan jäsenmaksunsa maksaneet Keskustan jäsenet sekä ne, jotka maksavat jäsenmaksun äänestyksen yhteydessä.

 

Keskustan_ennakkoaanestys_14.5.2012

 

Kuvassa hervantalainen Pentti J. Ilmari suorittaa kansalaisvelvollisuuttaan ja täyttää ennakkoäänestykseen liittyviä tietoja. Käytän tarkoituksella sanaa ”kansalaisvelvollisuus”, sillä Keskustan puheenjohtajan valinta on tässä tilanteessa koko kansan asia.

Ennakkoäänestysvirkailijana piiritoimistolla toimi eilen puolenpäivän tietämillä Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Ritva Männistö.

 

Neuvoa-antavan jäsenäänestyksen yhteydessä Keskusta suorittaa kyselyn, jossa äänestäjiä pyydetään nimeämään mielestään kolme tärkeintä seuraavista vaihtoehdoista:

 

 • Riittävän henkilöstön turvaaminen vanhustenhoitoon
 • Lasten kotihoidon tuen puolustaminen
 • Kohtuuhintaisen asumisen edistäminen
 • Maatalouden edellytysten turvaaminen
 • Omaishoitajien palkkaus ja työolot
 • Julkisen liikenteen kehittäminen
 • Sosiaali- ja terveyspalvelujen turvaaminen lähellä
 • Ympäristön ja vesien suojelu
 • Keskittämisen vastustaminen
 • Pienet opetusryhmät peruskouluissa
 • Yksityistieavustusten säilyttäminen
 • Eläkeiän nostaminen
 • Nuorten syrjäytymisen ehkäisy
 • Biotalouden edistäminen
 • Suomen edunvalvonta EU:ssa
 • Yrittäjyyteen kannustaminen

 

Erittäin tärkeäksi koin kysymyksen, joka kuului näin:

 

Mitä asioita Keskustan tulisi seuraavalla valtuustokaudella erityisesti nostaa politiikkansa painopisteiksi omassa kunnassasi?

 

 

Toivon mahdollisimman suurta osanottoa Keskustan puheenjohtajavalinnan ennakkoäänestykseen!

 

Keskustan Pirkanmaan piiritoimisto sijaitsee Tampereella osoitteessa Näsilinnankatu 23 A 1.

 

Soita ovisummeria, astu sisään ja vaikuta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Suomen Keskusta, Keskustan Pirkanmaan piiri, toiminnanjohtaja Ritva Männistö, Ritva Männistö, Näsilinnankatu 23, Keskustan neuvoa-antava jäsenäänestys, jäsenäänestys,

Oliko Keskustan teltta koko torin suosituin paikka Tampereen Markkinoilla toukokuun 7. päivänä?

Keskiviikko 9.5.2012 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Keskustorilla järjestetään markkinat joka kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina.

 

Toukokuun markkinat järjestettiin maanantaina toukokuun 7. päivänä.

 

Myynti- ja esittelypaikat varataan Tampereen Torikauppiasyhdistys ry:n kautta. Tampereen keskustaväki käytti tarjottua tilaisuutta hyväkseen ja varasimme paikan Hämeenkadun varrelta.

 

Markkinat_7.5.2012

 

Suomen Keskustan telttakatoksen järjestelyissä vastuuhenkilöinä toimivat Jari Rajasalo sekä Arja Hirvenoja ja hyvin toimivatkin, sillä pullapitkoja kului päivän aikana viitisentoista ja Kulta-Katriina -kahvia tarjoiltiin neljän kahvipaketin verran!

 

Johannes_Jonov

 

Myös ikinuori Johannes Jonov oli mukana koko päivän.

Jonov´n luottamushenkilöasema on Sara Hildenin taidemuseon johtokunnan jäsenyys. Hänen venäjänkielentaitonsa oli mainio apu osastomme venäjänkielisten vieraiden auttamisessa.

 

Mikko_markkinoilla_7.5.2012

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo oli odotettu vieras, sillä monet vieraamme jäivät odottamaan hänen saapumistaan.

Mikko osoitti taas kerran mainiot poliitikontaitonsa, kun hän kertoi nykyhallituksen töpeksimisistä liikenneasioissa.

Haja-asutusalueiden syrjinnässä kansanedustaja Alatalo piti ihmeellisenä sitä, että omalle maalle ja omalla rahalla ei enää saisi rakentaa kotia.

Mikko Alatalo muistutti, että itselle rakennettu talo on aina parempi kuin rakennusliikkeiden minkkitarhamaisesti kyhäämät aikaansaannokset!

Kolmas Alatalon esille ottama kysymys oli tulonjaon epätasapaino. Epätasapaino heikkenisi edelleen, jos Kokoomuksen ajama kuntauudistus toteutettaisiin – haja-asutusalueilla kiinteistöjen ja asuntojen arvot romahtaisivat ja asutustaajamissa ne vastaavasti kohoaisivat siten, että ihmisillä ei olisi varaa hankkia asuntoja!

Puheensa lopuksi Alatalo peräsi pientä askelta taaksepäin, jotta Suomi voisi ottaa ison harppauksen eteenpäin. IT-huuma on elettyä aikaa ja nyt on aika panostaa metalliin sekä puuhun – vain ne voivat nostaa Suomen ylös!

 

Antti_ja_Mikko_7.5.2012

 

Suomen Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Antti Juva (vasemmalla) ja Mikko Alatalo pohtivat vakavina ratkaisuvaihtoehtoja Tampereen yhä heikentyvään taloudelliseen tilanteeseen.

 

Timo_ja_naiset_7.5.2012

 

Myös apulaispormestari Timo Hanhilahti ehti Keskustorille kuuntelemaan tamperelaisten huolia ja murheita.

Tässä Hanhilahden kanssa tamperelaisen huolia ja esityksiä kuuntelevat Arja Hirvenoja (vasemmalla) sekä Eva Back.

 

Oli tavallaan hälyttävää kuulla, että tieasiat ja niiden heikkous olivat monenkin tamperelaisen mielissä ykkösmurheita.Tilanne oli hälyttävä, sillä kyseessä on sentään suurkaupunki-Tampere eikä mikään haja-asutusalue!

Tiemurheiden esittäminen minulle saattoi olla yhteydessä sille, että nimikyltissäni todettiin asemani Tampereen Infratuotanto Liikelaitoksen johtokunnan varapuheenjohtajana.

 

Pirkko Rantala...

...valitti, että kolmen kilometrin pituinen Niihamantie on todella heikossa kunnossa. Niihamassa sijaitsee 126 siirtolapuutarhamökkiä, joten kunnollisen tien tarve on huutava.

 

Raija Heikkilä...

...Kämmenmaankadulta Kämmenniemestä valitti, että alueen tielle kulkeutuu rakennustyömaiden autojen pyörissä kuraa ja se merkitsee kuran kuivuessa suurta pölyhaittaa asukkaille.

 

Toinen Raija Heikkilän mainitsema epäkohta oli minulle omakohtaisesti valitettavankin hyvin tuttu, sillä se oli tienrakentajien ylimitoitettujen kivi- ja kallioräjäytysten aiheuttamat vahingot omakotitaloille.

 

Ikean rakennustyömaan räjäytykset aiheuttivat alueemme omakotitaloille vaurioita, joita Tampereen kaupunki ei ole suostunut korvaamaan, vaikka meillä onkin Tampereen kaupungin ja Palokallion Omakotiyhdistyksen allekirjoittama sopimus räjäytysvaurioiden korvaamisesta.

 

Myötäajattelen niitä kaikkia Koivistonkylän asukkaita, joita odottaa todellinen helvetti, jos Sulkavuoreen suunnitellun jätevesien keskuspuhdistamon sallitaan toteutua.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Keskustori, Tampereen Markkinat, Suomen Keskusta, Kämmenmaankatu, Niihamantie, Sara Hildenin taidemuseo, Jari Rajasalo, Arja Hirvenoja, Mikko Alatalo, Timo Hanhilahti, Eva Back, Johannes Jonov, Antti Juva,

Kodinhoidontuen leikkaaminen aiheuttaisi laajoja ongelmia Tampereella

Torstai 15.3.2012 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry:n johtokunta kokoontui tiistaina 13.3.2012.

Laadimme kokouksessa julkilausuman hallituksen aikomuksista leikata kodinhoidontukea. Tarkastelimme hallituksen suunnitelmia lapsiperheiden ja tamperelaisten näkökulmasta.

Sain olla kyseisen kokouksen puheenjohtajana ja olin myös julkilausuman laadinnan ydinryhmässä.

Tässä eilen aamulla tiedotusvälineille saattamamme julkilausuma:

 

==========

 

KODINHOIDONTUEN LEIKKAAMINEN AIHEUTTAISI LAAJOJA ONGELMIA TAMPEREELLA

Hallitus esittää kodinhoidontukeen leikkauksia.

Leikkauksen kohteiksi joutuisivat lapsiperheet, jotka hoitavat alle 3-vuotiaat lapset kotona.

Nyt kodinhoidontukea maksetaan kotona hoidettavista lapsista 327,46 euroa kuussa siihen saakka, kunnes lapsi täyttää kolme vuotta. Hallitus esittää tuensaannin yläikärajan alentamista kahteen vuoteen.

Kodinhoidontuen leikkaamista hallitus perustelee kustannussäästöillä ja sillä, että leikkauksella saataisiin lisää työvoimaa markkinoille. Työvoiman lisääntyminen merkitsisi valtaosin sitä, että äiti joutuisi siirtymään työelämään, kun lapsi täyttää kaksi vuotta!

Tampereella sai viime joulukuussa kodinhoidontukea 741 yli kaksivuotiasta lasta. Hallituksen leikkausesitys koskisi Tampereella välittömästi siis yli 700 lapsiperhettä.

Hallituksen esittämä kodinhoidontuen leikkausesitys koskisi kaikkia tamperelaisia, sillä kaupunkiin olisi nopealla aikataululla saatava kymmenkunta uutta päiväkotia. Kyse on n. 30 miljoonan investoinneista päiväkotien seiniin, kalustukseen ja rakennuksiin!

Rakennusinvestointien lisäksi Tampereelle pitäisi palkata suuret määrät kelpoisuusehdot täyttävää ammattitaitoista henkilökuntaa. Määräysten mukaan alle kolmivuotiaiden hoitoryhmissä saa olla enintään neljä lasta yhtä hoitajaa kohti. Jos alle 3-vuotiaiden määrä nousee päivähoidossa 700 lapsella, tarvitaan näitä lapsia hoitamaan 175 uutta työntekijää.

Löytyisikö koulutettua ammattitaitoista henkilökuntaa riittävästi ja mitä se tamperelaisille maksaisi? Helsingin seudulla on jo huutava pula lastentarhanopettajista.

Eniten hallituksen esityksen toteuttamisesta kärsisivät lapset ja lapsiperheet – tämäkö on hallituksen toimintalinja?

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry vastustaa hallituksen kaavailemaa kodinhoidontuen leikkaussuunnitelmaa ja vetoaa tamperelaisiin hallituspuolueiden kansanedustajiin, jotta suunnitelmasta luovuttaisiin.

 

KESKUSTAN TAMPEREEN KUNNALLISJÄRJESTÖ RY

Johtokunta

========

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: kodinhoitotuki, peruspalveluministeri, peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson, hallitusohjelma, Suomen Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö,

Kaksoisveljesten taustajoukot, media sekä kaksoisveljet itsekin yrittävät löytää eroja presidentiksi pyrkivistä Brysselin identtisistä kaksoisveljeksistä

Perjantai 3.2.2012 - -Esko Erkkilä-

Kylillä kerrotaan, että maassa käydään presidentinvaaleja.


Tieto ei ole minua omakohtaisesti tavoittanut, mutta joissain niissä monissa yhteyksissä, joissa kylillä liikun, niin joskus kerrotaan.


Presidentinvaalit päättyivät kohdallani siihen, kun VTT Paavo Väyrynen nosti itsensä ja Keskustan kunniakkaasti kolmanneksi suurimmaksi ryhmäksi koko maassa ja myös Tampereella.


Arvostan tietyllä tavalla Timo Soinia markkinointimiehenä, joka pystyi tyhjää kauppaamalla kohottamaan perussuomalaisten kannatuksen viime eduskuntavaaleissa niin korkealle kuin sitten tapahtui. Olen työurani aikana myynyt aina laadukasta tavaraa sekä tieto-taitoa ja siitä vinkkelistä surettaa, että suomalaiset hurahtivat epäkelvon tavaran "ostajiksi". Surettaa senkin vuoksi, että epäkelvon tavaran palauttaminen myyjälle on eduskuntavaaleissa mahdollista vasta neljän vuoden kuluttua.


Presidentinvaaleissa protestipuolue putosi sille tasolle, jolla eri maiden protestipuolueet luontaisesti ovat.


Tietty arvostuksenripaus minulta liikenee myös Paavo Lipposelle, joka kaikista taustaryhmänsä tyrimisistä ja omista toimistaan huolimatta uskalsi asettautua kansan eteen arvioitavaksi.  Arvioinnin tulos oli tyly, mutta ansaittu.


Olen sen verran seurannut presidentinvaalien toista kierrosta, että olen huomannut kahden Brysseliin nojaavan identtisen kaksoispojan tavoittelevan valtakuntamme presidenttiyttä.


Kansalla ei ole valinnanvaraa, sillä molemmat vaihtoehdot ovat äärettömän heikkoja vaihtoehtoja. Ainoa lohtu on se, että nykyistä heikompaa presidenttiä emme kummastakaan ”kaksoispojasta” saa.


Saattaa olla, että asettaudun television ääreen 1.1.2013 klo 12.00 ja hiljennyn ainakin hetkeksi kuuntelemaan Tasavallan Presidentin Uudenvuodenpuhetta – siihen ei ole ollut tarvetta kolmeen vuosikymmeneen!


Presidentinvaalien toinen kierros on näkynyt ja tuntunut mielenkiintoisesti, kun olen ensimmäisen kierroksen jälkeen liikkunut kaupungilla ja osallistunut erilaisiin tilaisuuksiin.


Olen huomannut, että minut on huomioitu monen ”silmäätekevän” toimesta aivan uudella tavalla!


Ystävälliset tervehdykset, pyrkiminen puheilleni ja kaikinpuolinen vähäpätöisen persoonani huomioiminen ovat yltäneet aivan uudelle tasolle. Tilanne tuntuu kieltämättä mukavalta, vaikka osaankin arvioida, että kyseessä on tietynlainen kosiskelu.


Näyttää, että ”kaksoispoikien” taustajoukot pitävät tärkeänä yhdenkin lisä-äänen saamista ”oman pojan” äänisaaliiseen!

Toivon, että Haaviston ja myös Niinistön taustajoukot arvostavat Suomen Keskustaa edustavia henkilöitä ja heidän toimintaansa myös sen jälkeen, kun presidentinvaalit ovat ratkenneet!


-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pekka Haavisto, Sauli Niinistö, Presidentin Uudenvuodenpuhe, Presidentin Uudenvuodenpuhe 1.1.2013, Presidentin Uudenvuodenpuhe 2013, Suomen Keskusta, Timo Soini, Paavo Lipponen, Paavo Väyrynen, kaksoisveljekset Haavisto ja Niinistö,

Kansanedustaja Mikko Alatalo jatkaa tärkeillä valiokuntapaikoilla

Maanantai 12.12.2011 - -Esko Erkkilä-

Kansanedustaja Mikko Alatalo käytti Keskustan Pirkanmaan piirin syyskokouksessa 10.12.2011 Museokeskus Vapriikissa tulevaisuudenuskoisen, mutta nykymenon realiteeteista muistuttavan puheenvuoron.

 

pict2215.jpg

 

Mikko Alatalo jatkaa liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsenenä ja samoin hän jatkaa myös tulevaisuusvaliokunnan jäsenenä.

Alatalo on merkittävien valiokuntapaikkojensa lisäksi ollut Yleisradion hallintoneuvoston jäsen jo vuodesta 2003 alkaen.

 

Alatalon valiokuntapaikat ovat osoitus hänen nauttimastaan luottamuksesta kansanedustajana.

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo totesi, että Tullihallituksen ulkomaankauppatilastojen mukaan kauppataseemme oli tänä vuonna tammi-lokakuussa jo 2,6 mrd. alijäämäinen.

 

Muistan vuoden 2008 kunnallisvaalien aikaan, kun Mikko Alatalo oli ensimmäinen, joka jo vaalitaistelun loppuvaiheessa osasi ennustaa tiukkojen aikojen olevan tulossa. Alatalon asiantuntemuksen vuoksi on oltava todella huolissaan, sillä nyt hän totesi, että ensi vuonna Suomen taloudellinen tilanne saattaa muuttua vakavasti miinusmerkkiseksi.

 

Kansanedustaja Alatalo piti huolestuttavana erityisesti vihreiden ajatuksia, että maa- ja metsätalousministeriö pitäisi pilkkoa työ- ja elinkeinoministeriön sekä ympäristöministeriön kesken.

 

MMM:n pilkkominen tietäisi vaikeuksia Suomen elintarvikehuollolle ja koko metsäsektorille. Kokoomus on vihreitten ajatuksista hiljaa, sillä kokoomukselle Niinistö-nimisen henkilön arvosteleminen ei ole ainakaan ennen presidentinvaaleja mahdollista! Ympäristöministeri Ville Niinistö saa siis ainakin Kokoomuksen puolesta mellastaa vielä ainakin parisen kuukautta!

 

Nykyhallituksen suunnittelemasta kuntauudistuksesta Mikko Alatalo muistutti, että itsenäiset kunnat ovat kansanvallan ydintä. Hän totesi, että hallituksen suunnittelema kuntauudistus on eräänlainen ”liima” nykyisten hallituspuolueiden välillä, sillä kaikesta muusta ne ovat erimielisiä.

 

Mikko Alatalo päätti puheenvuoronsa toteamalla, että Paavo Väyrynen tulee pärjäämään presidentinvaaleissa hyvin!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, kansanedustaja Mikko Alatalo, Keskusta, Suomen Keskusta, Ville Niinistö, Keskustan Pirkanmaan piiri, Museokeskus Vapriikki, Vapriikki,

Yksimielinen puoluekokous ja hieno Presidenttiristeily

Lauantai 5.11.2011 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskusta järjesti ylimääräisen puoluekokouksen Helsingin Jäähallissa lauantaina 29.10.2011. Puoluekokouksessa nimettiin VTT Paavo Väyrynen Keskustan presidenttiehdokkaaksi 22.1.2012 ja 5.2.2012 järjestettävissä presidentinvaaleissa.

 

Välittömästi puoluekokouksen jälkeen alkoi Presidenttiristeily Tallinnaan Baltic Princess –laivalla.

 

Olin puoluekokouksessa virallisena puoluekokousedustajana ja osallistuin vaimoni kanssa myös Presidenttiristeilylle.

 

Puoluekokous oli hieno ja Keskustan kenttäväen uskoa vahvistanut kokemus. Presidenttiristeilyn anti oli mainio ja Keskustaväki sai sieltä paljon eväitä presidentinvaalitaistoon.

 

Keskustan puheenjohtajan Mari Kiviniemen puhe puoluekokouksen alkajaisiksi loi hienon tunnelman kokoukselle ja sitä kautta myös risteilylle.

 

Presidenttiehdokas Paavo Väyrysen puhe puoluekokouksessa käsitteli laajalla kirjolla ajankohtaisia asioita ja tulevaisuudennäkymiä. Puheessa oli oikeassa suhteessa myös menneiden tapausten käsittelyä ja juuri ne antoivat kuulijoille hyvän perustan osata arvostaa Keskustan presidenttiehdokkaan ansioita.

 

Risteilyn pääjuhlassa presidenttiehdokas Paavo Väyrynen oli suorastaan valloittava – varsin erikoinen termi, kun muistelee entisaikojen Väyrystä.

 

Laivaristeilyllä oli monia eri tilaisuuksia ja pyrin lähipäivinä käsittelemään niissä esilletulleita seikkoja.

 

Keskustan ylimääräisestä puoluekokouksesta jäi kaikille 1.596:lle osanottajalle ”hyvä maku” ja sen jälkeen järjestetty Presidenttiristeily oli mainio kuorrutus kahden päivän tapahtumalle!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Keskusta, Keskusta, Presidenttiristeily, Paava Väyrynen, presidenttiehdokas Paavo Väyrynen, Mari Kiviniemi,

Ruuan arvonlisäveroa pitäisi alentaa

Torstai 13.10.2011 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskusta on varjobudjetissaan ehdottamassa, että ruuan arvonlisäveroa alennettaisiin nykyisestä 13 prosentista 9 prosenttiin.

 

Kannatan ehdotusta, sillä ruuan arvonlisävero on tasaveroa pahimmillaan ja tasaveroista pitäisi päästä pois mahdollisimman nopeasti.

 

Keskusta ajoi kolme vuotta sitten ruuan arvonlisäveron alennuksen läpi ja nyt sen esittämä alennus on luonteva jatko Keskustan linjalle.

 

On mainio asia, että Keskusta vastustaa myös hallituksen kaavailemaa työvoimavaltaisten palvelualojen kuten kampaamoiden, ompelimoiden sekä suutarien arvonlisäverokannan korottamista.

 

Hallitus aikoo korottaa tilattavien lehtien arvonlisäveroa nykyisestä nolla-prosentista yhdeksään prosenttiin ja sitä Keskusta vastustaa. Myös tämä Keskustan linjaus on mielestäni kannatettava, sillä siinäkin on kyse tasaverosta.

 

”Halvan ruuan maissa” kuten Saksassa ja Italiassa ruuan arvonlisävero on pienempi kuin Suomessa ja elintarvikkeiden hintaeron kaventamiseksi ruuan arvonlisäveroa pitäisi Suomessa alentaa.

 

Toivon, että kansalaiset kannustaisivat ruuan arvonlisäveron alentamista, jotta voisimme päästä tilanteeseen, jossa valtio ei kävisi nykyiseen tapaan kansalaisen kukkarolla, kun hän suorittaa elintarvikeostoksiaan.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ruuan arvonlisävero, elintarvikkeiden arvonlisävero, alv, Suomen Keskusta, Keskustan varjobudjetti,

Keskustan kunniapuheenjohtaja ja puolueen presidenttiehdokasehdokkaalla Paavo Väyrysellä riittää asiantuntemusta sekä "virtaa"

Lauantai 10.9.2011 - -Esko Erkkilä-

Valtiotieteen tohtori Paavo Väyrynen esiintyi keskiviikkona syyskuun 7. päivänä Tampereen Yliopistolla järjestetyssä tilaisuudessa. Tilaisuuden järjestivät MSL-Tampere sekä Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö.

Sain MSL-Tampereen puheenjohtajana olla junailemassa tilaisuutta. Erityisen mielenkiintoista oli keskustella ja toimia tilaisuuteen liittyvien asioiden järjestelyissä Paavo Väyrysen Vuokko-puolison kanssa.

Tilaisuus keräsi viitisenkymmentä asioista kiinnostunutta kuulijaa, jotka osallistuvat aktiivisesti keskusteluun Väyrysen esityksen jälkeen.

Tilaisuus kuului tilaisuuksien sarjaan, jossa Väyrynen on esiintynyt ja esiintyy eri puolilla Suomea. Edellispäivänä Väyrysellä oli ollut useita tilaisuuksia Varsinais-Suomessa ja Tampereelle hän saapui Jyväskylässä järjestetystä tilaisuudesta.

On positiivista, että Vuokko Väyrynen on aktiivinen mukanaolija puolisonsa tilaisuuksissa. Puolison osuus henkilökohtaisten vaalikampanjoiden onnistumisessa on tärkeä ja tässä mielessä miellyttävän Vuokko-puolison mukanaolo vahvistaa Paavo Väyrysen mahdollisuuksia.


pict1609.jpg


Kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen toivotti Saara Hilden´n taidemuseon johtokunnan jäsenen Johannes Jonov`n tervetulleeksi Tampereen Yliopistolla järjestettyyn tilaisuuteen.

 

pict1611.jpg


Paavo Väyrynen omaa presidenttiehdokkuutta tavoittelevista kaikkien puolueiden ehdokaskandidaateista ylivoimaisen kokemuksen ja tietomäärän. Hänellä on ulkoministerikokemusta eniten Suomessa ja sen lisäksi hän on toiminut ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä yhden vaalikauden.


Väyrynen palautti kuulijoiden mieliin, että hän on kahdesti pystynyt nostamaan gallup-suosionsa alle kymmenen prosentin tasolta presidentinvaaleissa yli 20 prosentin. Samaan hän uskoi pystyvänsä nytkin.

Paavo Lipposen ilmoittautuminen SDP:n presidenttivaaliehdokastaisteluun oli Väyrysen mieleen. Väyrynen totesi tuntevansa itsensä nuorukaiseksi 70-vuotiaan Lipposen rinnalla.

Rullaluistelijana kunnostautuneen Sauli Niinistön gallup-kannatuksen Väyrynen ennakoi sulavan todellisessa koitoksessa.

Eva Biaudet´n ilmeinen valinta RKP:n presidenttiehdokkaaksi oli mieluinen asia Paavo Väyryselle. Eva Biaudet oli Väyrysen valitsijamiesehdokas 1988 presidentinvaaleissa ja silloin hän sai yli 600 ääntä. Väyrynen luonnehti Biaudet´a mukavaksi henkilöksi ja totesi, että Eva Biaudet´n poliittinen nousu alkoi hänen valitsijamiesehdokkuudesta.


Väyrynen pohti, että onko presidentillä nyky-Suomessa valtaa ja hän päätyi myönteiseen lopputulemaan.


Valtion päämies, Puolustusvoimain ylipäällikkyys, ulkopolitiikan johtaminen yhdessä valtioneuvoston kanssa, tietty sananvalta EU-asioissa, presidentin ulkopoliittiset valtaoikeudet EU:n ulkopuolisiin maihin (esim. Venäjä, USA, Kiina, Brasilia ja Intia), nimitysvalta sekä todellinen mielipidejohtajuus; ne ovat keskeisiä osia presidentin vastuualueista nykyäänkin – näin puntaroi Paavo Väyrynen.

Väyrysen kokemus tuli kaikille selväksi tilaisuuden kyselyosuudessa.

Suomen Nato-linjaukset, EU:n tulevaisuus, euroalueen haasteet, kehitysmaiden hallitsematon väestönkehitys, Palestiinan ja Israelin suhteet, nykyhallituksen yrittämä kuntauudistus sekä monet muut asiat ja niihin Paavo Väyrysen antamat selkeät vastaukset kertoivat Väyrysen monipuolisesta tietomäärästä ja siitä vakuuttavuudesta, jota valtakunnan johtoon kaivataan.

Tilaisuuden lopuksi Väyrynen tarjosi uusinta kirjaansa ”Huonomminkin olisi voinut käydä” kuulijoiden ostettavaksi.

 

pict1619.jpg


Vuokko Väyrynen pyydettiin puolisonsa viereen, jotta tilaisuuden osanottajat pystyivät taltioimaan myös hänet omiin valokuvakokoelmiinsa. Tässä on minun ottamani kuva Vuokko ja Paavo Väyrysestä!


pict1626.jpg


Tamperelainen Esko Kärkkäinen oli niiden lukuisten henkilöiden joukossa, jotka halusivat ostaa Paavo Väyrysen uusimman kirjan. Tekijän omistuskirjoitus tuli kaupan päälle!


------------------------------------------------


Nyt on varmistunut, että Paavo Väyrynen ei saanut Suomen Keskustasta vastaehdokkaita presidentinvaaliin, joten puoluehallitus asettui 9.9.2011 Väyrysen taakse ja esittää hänen valitsemistaan Keskustan presidenttiehdokkaaksi puoluekokoukselle 29.10.2011.

On varmaa, että saamme mielenkiintoisen presidentinvaalitaistelun ja uskon Paavo Värysen mahdollisuuksiin aluksi toiselle kierrokkselle ja siihen, että Värynen toisella kierroksella voittaa Niinistön.


-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Paavo Väyrynen, Vuokko Väyrynen, Keskustan presidenttiehdokkuus, Suomen Keskusta,

Keskustan vaalimökillä Tampereen Keskustorilla oli vauhtia ja kiirettä heti ensimmäisenä päivänä

Perjantai 8.4.2011 - -Esko Erkkilä-

Puolueiden vaalimökeillä Tampereen Keskustorilla alkoi vilkas toiminta heti avauspäivänä eli 6.4.2011.

Erityisen vilkasta oli Keskustan vaalimökillä, joka oli saanut arvonnassa ”paalupaikan” eli ensimmäisen paikan ihan Tampereen Teatterin vieressä.

Useat Keskustan ehdokkaat ahkeroivat maakunnassa, mutta monet olivat valinneet vaalimökkien ensimmäisen päivän Keskustorilla työskentelyyn.

Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Ritva Männistö ja Keskustan Pirkanmaan naisjärjestön toiminnanjohtaja Pirkko Vuolle johtivat toimintaa vaalimökillä.

Poikkesin vaalimökeillä Sentteri-isännän kiireideni lomassa ja nappasin muutaman valokuvakin.

pict0941.jpg

 

Molemmissa kuvissa esiintyy Keskustan Arto Pirttilahti. 

Tässä kuvassa Pirttilahden kanssa esiintyy Kokoomuksen Kimmo Sasi...

 

pict0942.jpg

 

...ja tässä Pertti Virtanen perussuomalaisista.

  

Äänestäjät päättävät, että nouseeko Arto Pirttilahti vereksenä voimana Eduskuntaan ja pystyvätkö Sasi sekä Virtanen uusimaan paikkansa!  

 

pict0932.jpg

 

Keskustan kansanedustajaehdokas Raili Naskali Pirkkalasta ja herastuomari Matti Kivimäki Viljakkalasta keskustelivat ajankohtaisista asioista Keskustan vaalimökillä.

 

 

pict0933.jpg

Hämeenkyröläinen ja kymmenkunta vuotta myös Tampereella työskennellyt Päivi Hiltunen on vahvasti nousemassa siihen junaan, joka vaalien jälkeen kuljettaa uudet kansanedustajat Helsinkiin. Tässä Päivi kuuntelemassa äänestäjän evästyksiä.

 

pict0935.jpg

 

Vapaaehtoisesti kahden kauden jälkeen kansanedustajanpaikastaan luopuva maanviljelysneuvos Klaus Pentti (oikealla) Hämeenkyröstä tekee vahvaa vaalityötä tyttärensä Päivi Hiltusen ja muiden pirkanmaalaisten kansanedustajaehdokkaiden puolesta.

 

Annan tunnustuksen kaikille keskustalaisille kansanedustajaehdokkaille ja heidän taustaryhmilleen siitä työstä, jota he mm. vaalimökkien ensimmäisenä päivänä tekivät Tampereen Keskustorilla.

Toivon, että työ palkitaan ja suomalaiset saavat jatkaa vakaalla sekä turvallisella mielellä elämäänsä seuraavat neljä vuotta!

 

-Esko Erkkilä-

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Keskustan Pirkanmaan piiri, Ritva Männistö, Pirkko Vuolle, Arto Pirttilahti, Kalus Pentti, Päivi Hiltunen, Raili Naskali,

Ruuan arvonlisäveroa ei pidä korottaa

Perjantai 25.3.2011 - -Esko Erkkilä-

Pääministeri Mari Kiviniemi piti merkittävän linjapuheen Keskustan valtakunna​llisessa vaalistart​issa 5.3.2011.

Haluan erityisesti tuoda esille ja kiittää pääministeriä tärkeästä linjauksesta, joka koskee elintarvikkeiden arvonlisäveroa.  

Kertauksena, että elintarvikkeiden arvonlisävero oli 30.9.2009 saakka 17 %.

Suomen Keskustan ansiosta ja Kokoomuksen sekä oppositiopuolue SDP:n vastustuksesta huolimatta elintarvikkeiden arvonlisävero alennettiin 1.10.2009 alkaen 12 prosenttiin.

Heinäkuun alusta eli 1.7.2010 elintarvikkeiden arvonlisävero nostettiin 13 prosenttiin.

Kokoomus on vaaliohjelmassaan linjannut, että arvonlisäveroa on korotettava 2 %-yksikköä. Kokoomus haluaa siis, että myös elintarvikkeiden eli ruuan arvonlisäveroa korotettaisiin!

 Pääministeri Mari Kiviniemi linjasi Keskustan vaalistartissa arvonlisäveroista seuraavaa:

Arvonlisäveroa meidän pitää korottaa siksi, että voimme turvata palveluiden ja etuuksien rahoituksen. Mutta pienituloisille tärkeitä ruuan ja lääkkeiden arvonlisäveroa emme korota. Keskusta ei myöskään korota energiaveroja nyt päätetystä.” (Alleviivaus blogikirjoittajan).

Arvonlisävero on tasaveroa puhtaimmillaan. Kokoomus haluaa, että myös elintarvikkeiden hinnoittelussa etenisimme tasaveron suuntaan.

On nähtävissä, että elintarvikkeiden hintoihin on kohdistumassa suuria korotuspaineita. Korotuspaineiden suurimmat syyt tulevat meille maailmantilanteen heijastumina. Tähän kuvioon elintarvikkeiden arvonlisäverokannan korottaminen ei sovi lainkaan.

Kiitän pääministeri Mari Kiviniemeä, kun hän julkitoi Keskustan selkeän ja yksiselitteisen kannan elintarvikkeiden arvonlisäveron säilyttämisestä ennallaan puolueen vaalistartissa.

Sain juontaa pääministerin haastattelutuokion Sentterissä 12.3.2011. Kysyin Keskustan kantaa arvonlisäveroon silloin ja mielihyväkseni pääministeri vastasi minulle sekä satalukuisalle yleisölle, että Keskusta ei korota elintarvikkeiden eikä lääkkeiden arvonlisäveroa. Hienoa!

Se on mielestäni ainoa oikea vaihtoehto ja uskon, että äänestäjät haluavat samoin!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pääministeri, Mari Kiviniemi, pääministeri Mari Kiviniemi, Keskusta, Suomen Keskusta, elintarvikkeiden alv, elintarvikkeiden arvonlisävero, ruuan alv, ruuan arvonlisävero,

Onko Pertti Hakasesta tulossa Arkadianmäelle Suomen johtava maanpuolustuksen asiantuntija?

Tiistai 22.3.2011 - -Esko Erkkilä-

Keskustan kansanedustajaehdokas Pertti Hakasen ja kansanedustaja Minna Sirnön (vas) vaalikaksintaistelu tamperelaisessa Radio 957:ssa 16.3.2011 osoitti, että Suomi on saamassa Pertti Hakasesta peräti Juha Korkeaojan manttelinperijän maanpuolustuksen asiantuntijana.

 

Tässä Radio 957:n ennakkomainos ohjelmasta:

”Radio 957:n Vaalikaksintaistelussa on tänään aiheena maanpuolustus. Keskustelemassa ovat Keskustan Pertti Hakanen ja Vasemmistoliiton Minna Sirnö. Pitäisikö Suomen liittyä Natoon? Tulisiko varusmiespalveluksen minimiaikaa lyhentää? Tulisiko koko ikäluokan käydä joko varusmies- tai siviilipalvelus?

Pertti Hakasella on yli kymmenen vuoden sotilasura taustallaan, Minna Sirnö puolestaan kävi hiljattain Afganistanissa tutustumassa kansainvälisten joukkojen toimintaan. Mitkä ovat Suomen tämänhetkiset turvallisuusuhat ja vastaako nykyinen armeija ja koulutus niihin?”

 

Vaalikaksintaistelu käytiin 16.3.2011 klo ”aamupäivällä”. En ehtinyt kuuntelemaan keskustelua livenä, mutta nykytekniikan avulla sain kuunnella sen netistä päivää myöhemmin.

Keskustelun juontajana toimi Mikko Luopio.

Olen Pertti Hakasen kanssa paljolti samaa mieltä hänen ohjelmassa toteamistaan mielipiteistä ja tässä niistä lyhyt yhteenveto:

 • itsenäisyytemme on saatu kalliilla uhrauksille ja sen vuoksi olemme paljon velkaa sotaveteraaneillemme
 • on hyvä, että Afganistan-kysymyksestä puhutaan. Osallistumisemme laajuudesta pitää keskustella
 • kaikki maanpuolustukseen liittyvät kansakuntaamme koskevat ratkaisut on tehtävä oman näkökulmamme parhaaksi
 • materiaalihankintojemme Nato-yhteensopivuus on tarvittaessa harkittava uudelleen

Ohjelmaan liitetyssä haastattelussa Satakunnan Lennoston komentaja eversti Kim Jäämeri kysyi näin:

Miten Suomen puolustus pitäisi soveltaa tulevaan hallitusohjelmaan?

Reservin luutnantti Pertti Hakanen vastasi eversti Kim Jäämeren kysymykseen näin:

 • on huolehdittava, että turvallisuus ja maanpuolustushenki säilyvät
 • varusmieskoulutus on myös aluepolitiikkaa
 • määrärahoista on huolehdittava siten, että Puolustusvoimamme säilyvät toimintakykyisinä
 • naisten osuus asevelvollisuuden suorittaneista on kasvanut ja sitä suuntausta on lisättävä
 • asevelvollisuus miehille pakollinen ja naisille vapaaehtoinen

Haastattelija kysyi vaalikaksintaisteluparilta mielipiteitä varusmiespalvelusajan pituuteen.

Hakasen mielestä nykyistä palvelusaikaa ei voida lyhentää, sillä silloin reserviläisten koulutustaso vaarantuisi.

Maanpuolustuksellisiin pohdintoihin liittyy läheisesti ruokakriisit ja niiden välttäminen. Oli positiivista kuulla, että jopa vasemmistoliiton Minna Sirnö piti ruokakriiseihin varautumista hyvänä asiana.

Keskustan kansanedustajaehdokas Pertti Hakanen tiivisti loppupuheenvuorossaan, että Suomen kansa on isänmaallista ja sen maanpuolustushenki on korkealla.

Lopuksi Pertti Hakanen toivotteli:

Hyvää kevättä kaikille kuulijoille!

Samoihin toivotuksiin yhtyy myös

 

-Esko Erkkilä-

Sentteri-isäntä

reservin yliluutnantti

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pertti Hakanen, Keskusta, Suomen Keskusta, Minna Sirnö, Radio 957, Juha Korkeaoja,

Vanhemmat kirjoitukset »