Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Taitaa käydä niin, että eläkeläiset pystyvät tässä tilanteessa parhaiten säilyttämään nykyisen elintasonsa!

Perjantai 27.3.2020 - -


Lähes kymmenen vuotta eläkevaarina olleena olen tässä koronatilanteessa pähkäilemässä meidän eläkeläisten ja työntouhussa yhä edelleen olevien tulevaisuuden näkymiä taloudellisen pärjäämisen näkövinkkelistä.

 

Eläkeläisen elämä ei ole taloudellisesti mitään ruusuista, mutta sitä eivät ole niidenkään kansalaisten tulevaisuuden näkymät, jotka pitävät tätä yhteiskuntaa pyörimässä.

 

Yhteiskuntaa pyörittäville tarkoitan niitä, joiden työllä luodaan lisäarvoa, jotta sairaanhoito-, koulutus- ja muut elintärkeät toiminnot voidaan turvata.

 

Ulkomailta tulevat komponentit aiheuttavat suuria ongelmia useille teollisuusalan toimijoille, sillä niiden saaminen on ongelmissa ja se merkitsee ongelmia koko valmistusketjulle.

 

 

*******************

 

Merkittävä osa yhteiskuntaa pyörittäviä ovat maatalouden ja kotieläintalouden harjoittajat, joiden työllä huolehditaan maamme elintarvikkeiden huoltovarmuudesta.

 

Julkisuudessa on keskitytty paljolti sairaanhoitohenkilös-tössä henkilökunnan riittävyyteen ja jaksamiseen, mutta vähemmälle huomiolle on ainakin vielä jäänyt alkutuotannon, elintarviketeollisuuden sekä päivittäis-tavarakaupan henkilöstön terveystilanne ja jaksaminen.

 

Palaan vielä aloitusotsikkooni ja totean, että eläkeläisten taloudellinen tilanne on vakaa, mutta kannan suurta huolta niiden osalta, jotka tuottavat lisäarvoa koko yhteiskunnallemme.

 

*************

 

Toivon, että media ja varsinkin päättäjät viimeistään nyt kiinnittävät huomiota huoltovarmuutemme turvaamiseen.

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Huoltovarmuus, elintarvikkeiden huoltovarmuus, hoitohenkilökunta, lisäarvo, yhteiskunnalle lisäarvoa tuottavat ammatit,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini