Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kaverin puutarhasta saadusta taimesta ei pidä kiittää!

Keskiviikko 10.6.2020 - -Esko Erkkilä-


Olen vuosien varrella saanut omalle trekoolimaalleni naapureilta, sukulaisilta ja ”kylänmiehiltä” paljon erilaisia taimia.

 

Taimet ovat menestyneet hyvin ja osasyy hyvään menestymiseen on varmaan se vanhan kansan opettama tapa, että taimesta ei saa kiittää – kiittäminen vie taimelta kasvuonnen!

 

 

Kiittämättömyys on siis taimien saamisessa välttämättömyys!

 

 

*******************

 

 

Toinen vanhanajan ämmien – kaikella kunnioituksella naisia kohtaan – oli taimien hankinnassa se, että naapurin pelargoniasta tai muusta sisäkukasta varastettiin oksa, josta sitten omassa pirtissä kasvatettiin kukoistava kukka!

 

Hameen päällä oleva esiliina ja sen taskut olivat oivallinen paikka kuljettaa ”pelakuusta” napsaistu oksa ja laittaa se kotona juurtumaan vesiastiaan.

 

Oli varmaan yksi taiteenlaji, että pystyi hivuttautumaan niin lähelle naapurin kukkaa, jotta pystyi isäntäväen huomaamatta napsaisemaan oksan hyvinvoivasta kukasta!

 

Jos ei kiitä trekooliin naapurilta saadusta taimesta ja jos pystyy varastamaan oksan naapurin ”pelakuusta”, on kasvionni molemmissa tapauksissa taattu; näin uskoi vanhakansa!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Kasvista ei saa kiittää, Esiliinan taskut, oksan varastaminen, vanhakansa tietää,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini