Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

"Ennen kaikki oli toisin"!

Keskiviikko 12.8.2020 - -Esko Erkkilä-


Juttuni otsikko on kaikille tuttu ja sisältää ajatuksen, että kaikki oli ennen paremmin kuin nyt.

 

Käytän tässä tuota samaa sanontaa ja tarkoitan, että joissakin asioissa asiat ovat nyt paremmin kuin ennen!

 

Otan kolme esimerkkiä:

 

1.    Hyttyset

Hyttysiä ei tänä kesänä ole näkynyt oikeastaan lainkaan eli siltä osin asiat ovat tänä kesänä olleet täysin toisin kuin edelliskesinä!

 

En pysty tämän asian osalta liittämään tähän kohtaan edes kuvaa, sillä hyttysiä ei kertakaikkiaan ole!

 2.    Perunarutto

 

Aikaisempina vuosina – ainakin meillä – perunarutto on iskenyt perunanvarsiin jo juhannuksen tienoilla, mutta nyt yhä edelleen perunakasvustot kasvavat ”täysillä” ja perunarutosta ei ole tietoakaan.

 

Siemenperunoistakaan ei voi olla kyse, sillä kaikki meillä kasvava peruna on istutettu omalla siemenperunalla eli sillä samalla, joka kaikkina aikaisempina vuosina on ollut perunaruton riivaamaa!

 

Kyse ei voi olla myöskään ruttoruiskutuksista, sillä niitä en ole tänä vuonna harrastanut lainkaan!

 

IMG_9589.JPG

 

Terveestä ja ruttovapaasta perunamaasta on helppo saada kuvia ja siitäpä tämä eilen illalla toisesta perunamaastamme ottamani kuva!

 3.    Rastaat ja ”paskonärhit” eivät ahdistele puutarhamarjoja ja kirsikoita

 

Aikaisempina vuosina kaiken maailman rastaat ja paskonärhit ovat olleet suuri ongelma trekoolimaiden herukkapensaille ja kirsikoille, mutta nyt on ollut ja on yhä edelleen toisin!

 

IMG_9088.JPG

 

Emme ole tänä vuonna lainkaan verkottaneet kirsikkapuitamme, mutta siitä huolimatta kirsikkamme ovat saaneet kasvaa täysin kypsiksi sekä Tampereella että mökkimaailmassa.

 

Kirsikoiden osalta ainoa ongelma on se, että kirsikkapuumme ovat kasvaneet ”liian suuriksi” ja se aiheuttaa suuria ongelmia sadonkorjuulle!

 

*****************

 

Oletan, että hyttysten ja perunaruton poissaolot liittyvät kevätkesän kuiviin olosuhteisiin – lähipäiville ennustetut hellepäivät varmistavat, että hyttyset ja perunarutto pysyvät poissa myös lähipäivät!

 

Todella hyvät ja runsaat metsämarjojen määrät metsissä ovat pitäneet nuo rastaat ja paskonärhit poissa trekoolimaiden pensaista ja puista.

 

Toistan siis:

 

”Ennen  kaikki oli toisin”!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: "Ennen kaikki oli toisin"!, Hyttyset ovat poissa, perunarutto, räkättirastaat, räkättirastaat ja paskonärhit,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini