Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Laatikkoviljelymme on laajentumassa

Keskiviikko 2.9.2020 - -Esko Erkkilä-


Olemme jo monena vuonna kasvattaneet trekoolikasveja läpimitaltaan 60-senttissä rumpuputkissa ja keväällä laajensimme tätä kasvatustapaa muutamaan laatikkoon ja kymmenkuntaan isoon muovisaaviin.

 

Kokemuksemme ovat hyvät, sillä rikkaruohojen kitkeminen ja myös muut kasvukauden aikana suoritettavat viljelytoimenpiteet ovat helpompia kuin tasamaakasvatuksessa.

 

Hallantorjunta näin syyspuolella on verrattomasti helpompaa rumpuputki-, laatikko- tai saavikasvatuksessa kuin tasamaalla.

 

*******************

 

Sain muutama viikko sitten ”noutovaivalla” hankkia seitsemän uutta trekoolikasvien kasvatukseen soveltuvaa laatikkoa ja olin heti valmis noutamaan ne.

 

Eilen asensimme kuopuksemme kanssa nuo laatikot valmiiksi joko pian alkavia syyskylvöjä tai ensi kevään kevätkylvöjä varten:

 

 

IMG_9807.JPG

 

Sahasin moottorisahalla laatikoiden pohjaan aukot, joiden kautta ylimääräinen kasteluvesi pääsee pois ja joiden kautta kastemadot pääsevät tekemään arvokasta työtään kasvulaatikoissa.

 

 

IMG_9808.JPG

 

Siinäpä ne, seitsemän tyhjää laatikkoa!

 

 

IMG_9825.JPG

 

Traktorin paskatalikko on verraton työväline mm. maansiirrossa ja sen avulla laatikoiden täyttäminen maalla kävi joutuisasti.

 

 

IMG_9845.JPG

 

Tässä pari laatikkoa odottamassa joko syysporkkanan tai palsternakan syyskylvöä tai keväällä vaikkapa tomaatintaimien tai kurpitsantaimien istuttamista – saa nähdä, että hyödynnetäänkö laatikot jo nyt syksyllä vaiko vasta keväällä!

 

 

IMG_9857.JPG

 

Siinä ne ovat valmiina ja mukana viime vuonna huutokaupasta huutamani kunnon Caravan-jyrsin!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: laatikkoviljely, viljely muovisaaveissa, viljely rumpuputkissa,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini