Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Sote-ratkaisun terveydenhoitopuolen uudistamistarve on paikkakuntakohtainen

Maanantai 28.12.2020 - -Esko Erkkilä-


Jatkan eilen aloittamaani sote-kirjoitteluani ja nyt käsittelen asiaa paikkakuntakohtaisesti ja osin jopa henkilökohtaisesti tarkastellen.

 

Pontimena nyt kertomiini ajatuksiin ovat omat kokemukseni, perhekuntakohtaiset kokemukset sekä tuttavien kokemukset ja keskityn terveydenhoitopuolen kokemuksiin.

 

Yleisenä kansalaistahtona kai on, että kaikesta pitää kitistä ja todeta kaikkien asioiden olevan huonosti.

 

Terveydenhoitokysymyksissä Tampereella näin ei ole, vaan asiat ovat kohtuullisesti kunnossa.  Samaan hengenvetoon on kuitenkin heti todettava, että Pirkanmaallakaan maakunnan äärilaidoilla asiat eivät ole kunnossa ja syynä ovat paljolti kulkuyhteydet maakunnan keskuskaupunkiin eli Tampereelle.

 

Teiskoa lukuun ottamatta Tampereella kulkuyhteydet julkisilla liikennevälineillä ovat OK, mutta monilta Pirkanmaan paikkakunnilta ei ole lainkaan toimivia julkisia kulkuyhteyksiä vaikkapa Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

 

Omat, perhekuntani ja tuttavien terveydenhoito-ongelmat ovat takavuosina olleet melko vakavia ja on selkeästi todettava, että julkinen terveydenhoitojärjestelmä on ne kiitoksella ja nopeasti hoitanut kuntoon.

 

Positiivista myös se, että yksityinen hammashuolto toimii hyvin ja uskallan todeta, että myös kustannustehokkaasti. Pidän nopeana sitä, että alle viikossa sain kaksi hammaslääkäriaikaa ja silloin minulta poistettiin yksi heiluva kulmahammas röntgenkuvauksen jälkeen, poistettiin hammaskivet sekä paikattiin yksi hammas ja hintana vain 200 euroa!

 

Joskus siis myönteiselläkin mielellä ja ei aina valittamassa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Sote-ratkaisun terveydenhoitopuolen uudistamistarve on paikkakuntakohtainen, maakuntamalli, Pirkanmaan sote-ratkaisu,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini