Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Valitettavasti vain leipäviljat kuuluvat elintarvikkeista varmuusvarastoinnin piiriin!

Tiistai 9.3.2021 - -Esko Erkkilä-


Eilen on ollut vahvasti esillä se, että Suomessa ei ole leipäviljoja lukuun ottamatta elintarvikkeiden varmuusvarastoja.

 

Leipäviljojenkin osalta varmuusvarastojen määrä puolitettiin joulukuussa 2013, kun Kataisen-Urpilaisen hallitus teki päätöksen, että varmuusvarastoviljan varastointimäärät alennettiin vastaamaan vain puolen vuoden tarvetta.

 

 Silloisen hallituksen päätös tuli voimaan heti ja sen mukaan uusiin varmuusvarastointimääriin piti päästä vuoden 2016 loppuun mennessä!

 

***************

 

Viljan käyttömäärätilastot vuodelta 2020 ovat valmistuneet ja ne kertovat, että vehnää elintarviketeollisuus käytti viime vuonna 224 milj. kiloa ja ruista 84 milj. kiloa eli leipäviljan käyttömäärät vehnän sekä rukiin osalta olivat yhteensä siis 308 milj. kiloa.

 

Tilastot osoittavat, että puolen vuoden osalta leipäviljojen tarve viime vuonna oli hieman yli 150 milj. kiloa ja jokainen ymmärtää, että tuollainen määrä varmuusvarastointimääränä on naurettavan pieni.

 

Tarkat varmuusvarastointimäärät eivät ole julkista tietoa ja on luonnollista, että myöskään varastointipaikoista ei ole saatavissa tietoa.

 

On kuitenkin selvää, että varmuusvarastointiviljoja on niissä siilostoissa, jotka sijaitsevat viljanjalostusyritysten välittömässä läheisyydessä.  Tämä on välttämätöntä jo senkin vuoksi, että varmuusvarastointiviljoja pitää jatkuvasti kierrättää.

 

 

Esitän, että leipäviljojen varmuusvarastointimäärät palautetaan välittömästi vastaamaan vuoden tarvetta!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Valitettavasti vain leipäviljat kuuluvat elintarvikkeista varmuusvarastoinnin piiriin, varmuusvarastointi, elintarvikkeiden varmuusvarastointi, leipäviljan varmuusvarastointi, stointi,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini