Pääsiäisajan herkut; lampaanpaisti, lampaanviulu ja Lemin särä
Perjantai 2.4.2021 - -Esko Erkkilä-
Olen lampaanlihan suuri ystävä ja kannustan, että sitä käytettäisiin nykyistä enemmän.
Pääsiäisen aikana meillä tarjotaan aina lampaanpaistia kaikkine lisukkeineen.
Lisukkeista tärkein on valkosipuli ja…
…sen kynnet ovat myös nyt siinä lampaanpaistissa, joka odottaa lasiverannalla uuniin pääsemistä.
Lammaspaistin herkuttelussa keskeistä on minttutytinä, sillä se vasta antaa lammaspaistille sen parhaimman maun.
**********************
Olen kerran työelämän aikana saanut nauttia Lemillä aidossa ympäristössä Lemin särää eli puukaukalossa valmistettua aitoa lampaan särää. Se on vieläkin mielessäni niistä lukemattomista korruptioruokailuista, joita työelämän aikana sain nauttia!
Oli todellinen herkkuhetki, kun emäntä veti uunista esiin puukaukalon, jossa lampaanpaisti oli saanut kypsyä!
-Esko Erkkilä-
|