Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Lampaanlihapihvi ja minttutytinä ovat todellinen pääsiäisherkku

Maanantai 1.4.2024 - -Esko Erkkilä-

Lampaanlihan menekki jopa viisinkertaistuu pääsiäisen aikaan, näin kertoo Lihakeskusliitto.

 

Lampaanlihan kulutus Suomessa on n. 2,6 miljoonaa kiloa vuodessa eli puolisen kiloa henkeä kohti.  Määrästä puolet on kotimaista ja puolet tuontitavaraa.

 

Olen perhekuntamme ainoa lampaanlihan käyttäjä ja nyt pääsiäisen ajaksi Rouva on hankkinut minua varten kaksi kilon suuruista lihakimpaletta eli tulen ylittämään keskimääräisen kulutuksen nelinkertaisesti!

 

 

IMG_9573.JPG

 

Lampaanlihapaisti on todellista herkkua ja sen kruunaa…

 

 

IMG_9574.JPG

 

…minttuhyytelö, joka kuuluu oleellisesti lampaanlihan kumppaniksi.

 

 **************

 

Meillä kasvatettiin lampaita, mutta eipä niitä itselle teurastettu, vaan ne myytiin nautakarjan mukana ostoasiamiesten välityksellä teurastamoille eli tästä syystä olen päässyt lampaanlihan makuun vasta aikuisiälläni.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lampaanlihapihvi ja minttutytinä ovat todellinen pääsiäisherkku, lampaanlihapihvi, minttuhyytelö, minttutytinä, lampaanlihapihvi, lammas, lampaanlihan kulutus, lampaanliha on pääsiäisen herkku, pääsiäisen herkku,

Pääsiäisajan herkut; lampaanpaisti, lampaanviulu ja Lemin särä

Perjantai 2.4.2021 - -Esko Erkkilä-

Olen lampaanlihan suuri ystävä ja kannustan, että sitä käytettäisiin nykyistä enemmän.

 

Pääsiäisen aikana meillä tarjotaan aina lampaanpaistia kaikkine lisukkeineen.

 

Lisukkeista tärkein on valkosipuli ja…

 

 

IMG_1569.JPG

 

 

…sen kynnet ovat myös nyt siinä lampaanpaistissa, joka odottaa lasiverannalla uuniin pääsemistä.

 

 

IMG_1571.JPG

 

 

Lammaspaistin herkuttelussa keskeistä on minttutytinä, sillä se vasta antaa lammaspaistille sen parhaimman maun.

 

**********************

 

Olen kerran työelämän aikana saanut nauttia Lemillä aidossa ympäristössä Lemin särää eli puukaukalossa valmistettua aitoa lampaan särää.  Se on vieläkin mielessäni niistä lukemattomista korruptioruokailuista, joita työelämän aikana sain nauttia!

 

Oli todellinen herkkuhetki, kun emäntä veti uunista esiin puukaukalon, jossa lampaanpaisti oli saanut kypsyä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lampaanpaisti, lampaanviulu, särä, Lemin särä, pääsiäisherkut, minttuhyytelö, minttutytinä, Baxters-minttuhyytelö, Den gamle fabrik-minttuhyytelö,

Tampereen ratikasta ei saa muodostua polkupyörien kuljetusväline!

Lauantai 14.4.2018 - -Esko Erkkilä-

Osallistuin tiistaina 10.4.2018 viidenteen maketti-matkaan Tampereelta Ouluun ja takaisin.

 

 

Makettimatkoja järjestettiin kaikkiaan kuusi ja niiden lisäksi ja kaiken kruunuksi yksi median edustajille.

 

 

Ratikan puusta ja vanerista valmistettua luonnollisen kokoista näköismallia kutsutaan maketiksi ja sellaiseen siis sain Oulussa tutustua.

 

 

Tampereen Raitiotie Oy vai lieneekö ollut Tampereen kaupunki tai peräti Raitiotieallianssi joka maksoi matkamme; menomatkalla rautatievaunussa lihapulla-aterian ja Oulussa ennen paluumatkaamme…

 

 

 

IMG_8186.JPG

 

 

…Toripolliisi-ravintolassa kunnollisen aterian – minut tunteville ei ole yllätys, että valitsin ruuakseni lammaspaistin.

 

 

Lammaspaisti oli kypsää, maukasta ja riittävän suuri, mutta minttuhyytelöä jäin kaipaamaan. Tämä pienenä miinuksena Toripolliisille!

 

 ****************

 

 

Varsinainen auditointi Transtech:n Oulun toimipisteellä oli mielenkiintoinen, sillä saimme tutustua tulevaan Tampereen ratikan makettiin eli puuta, vanerista ja ”kakkosnelosesta” valmistettuun luonnosversioon.

 

 

Tutustumisen aikana minulle ja koko kymmenhenkiselle ryhmällemme selvisi, että Tampereen ratikassa aiotaan kuljettaa myös matkustajien polkupyöriä!

 

 

Toki tiedän, että ulkomailla näin tapahtuu, mutta sitä en käsitä, että miksi Tampereellakin!

 

 

 

Polkupyöräkansan kuljettaminen polkupyörineen ratikassa aiheuttaa suuria ongelmia lastenvaunujen ja rollaattoreiden kanssa kulkeville, sillä polkupyörät tukkivat ratikan käytävät ja vaikuttavat muiden liikkumista sekä matkustamista.

 

 

Ratikan pitää olla täysin esteetön kulkuväline, mutta se ei ole esimerkiksi pyörätuolilla matkustaville mahdollista, jos terveiden polkupyöräilijöiden polkupyörät tukkivat kulkuväylät ja vaikeuttavat pyörätuoliasiakkaiden matkustamista.

 

 

Esitän, että Tampereen ratikassa ei ole mahdollista kuljettaa polkupyöriä, sillä niiden kuljettaminen ratikassa on jopa vaarallista muille ratikankäyttäjille ja asettaa yhden kulkumuodon  erityisasemaan.

 

 

Jos ratikassa sallitaan polkupyörien kuljettaminen, on se huomioitava tuplahintana matkalipun hinnassa ja on määrättävä, että samassa ratikassa saa kuljettaa korkeintaan kahta polkupyörää.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen ratikasta ei saa muodostua polkupyörien kuljetusväline!, polkupyörät ratikassa, maketti, Transtech, Toripolliisi, minttuhyytelö, minttutytinä,