Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tampere esimerkkikunnaksi eturauhassyövän seulonnoissa!

Torstai 3.6.2021 - -Esko Erkkilä-


Joka vuosi Suomessa tavataan naisilla 5 000 uutta rintasyöpätapausta ja sama määrä uusia syöpätapauksia löydetään vuosittain myös miehillä eturauhassyövän osalta.

 

Naisilla on yhteiskunnan puolesta huolehdittu rintasyöpäseulonnoista ja tulokset tästä toiminnasta ovat hyviä, sillä rintasyöpäseulonnoissa tavataan 35 – 40 % uusista tapauksista.

 

Miehillä eturauhassyövän osalta tilanne on synkkä, sillä potilasjärjestöjen painostuksesta huolimatta eturauhassyövän seulontoja ei ole – käsittämätöntä, sillä eturauhassyöpään kuolee vuosittain 900 miestä!

 

eskonnumerokuva20212.png

 

Kokemusasiantuntijana totean, että syyskuussa vuonna 2001 minulla todettiin eturauhassyöpä, joka leikattiin jo heti marraskuussa ja tässäpä kirjoittelen kahdenkymmenen vuoden kuluttua diagnosista!

 

Vahva kiitollisuuden katse ”yläkertaan” sekä työkaverilleni, joka vaimonsa ohjeistamana oli itse käynyt PSA-kokeessa ja suositteli sitä minullekin.

 

*********************

Kiitokset Tampereen kaupungille, joka on kokeilukuntana mukana suolistosyövän seulonnoissa.

Alkavan kuntavaalikauden aikana Tampereella syöpäselonnoissa pitäisi ottaa käyttöön miesten eturauhassyöpäseulonnat. Seulonnan ensimmäinen vaihe olisi PSA-kokeet ja jos niiden osalta on aihetta, niin edettäisiin tutkimusten seuraaviin vaiheisiin.

Tampereella löytyy vankkaa tietämystä eturauhassyövän seulonnoista, joten myös sen puolesta ehdotan kuntavaaliehdokkaana, että Tampere pitäisi saada eturauhassyöpäseulonnassa kokeilukunnaksi!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tampere esimerkkikunnaksi eturauhassyövän seulonnoissa!, rintasyövän seulonta, eturauhassyövän seulonta, syöpäseulonnat,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini