Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Valtiojohtomme on yksimielinen mahdollisuudestamme hakea Nato-jäsenyyttä

Sunnuntai 2.1.2022 - -Esko Erkkilä-


Ounastelin jo Uudenvuodenaattona, kun pääministeri Sanna Marin julkisti uudenvuodentervehdyksensä, että hän ja Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö ovat yhdenmukaistaneet sanomansa Suomen mahdollisuudesta itsenäisesti päättää Nato-hakemuksestaan.

 

 

IMG_4792.JPG

 

Ounasteluni osoittautuivat oikeiksi, sillä Niinistö totesi eilisessä uudenvuodenpuheessaan mahdollisesta Nato-jäsenyyshakemuksestamme näin:

 

”Ja todettakoon taas kerran: Suomen liikkumatilaan ja valinnanmahdollisuuksiin kuuluu myös mahdollisuus liittoutua sotilaallisesti ja hakea Nato-jäsenyyttä, jos niin itse päätämme. Naton asia on niin sanottu avoimien ovien politiikka, jonka jatkuminen on Suomelle toistuvasti julkisestikin vahvistettu.”

 

**************

 

Niinistön puheen jälkeen oli mielenkiintoista todeta Suomen Pankin pääjohtajan Olli Rehn´n twitter-kommentti, joka kuului näin!

 

”Suomen liikkumatilaan ja valinnanmahdollisuuksiin kuuluu myös mahdollisuus liittoutua sotilaallisesti ja hakea Nato-jäsenyyttä, jos niin itse päätämme.” Selkeä ja tärkeä viesti tähänkin hetkeen, ja muutenkin painava puhe. Kiitos!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Valtiojohtomme on yksimielinen mahdollisuudestamme hakea Nato-jäsenyyttä, Nato, Nato-jäsenhakemus, Suomen jäsenhakemus Natoon, Sanna Marin, Sauli Niinistö, Sauli Niinistön uudenvuodenpuhe, Olli Rehn, Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn,


Kommentit

2.1.2022 10.33  Olavi Koskela

Eiköhän tätä NATO päätöstä ole vatuloitu jo tarpeeksi. Hakemusesitys eduskuntaan heti, kun se taas kokoontuu. Asiasta päätettäessä saadaan tietoon myös selittelyistä vapaa edustajien ja puolueiden kanta - siinäkin tapauksessa, että edustaja on poissa tai äänestää tyhjää. Tämä on tärkeä tieto runsaan vuoden päässä vaanivien ek-vaalien kannalta, sillä tätä äänestyspäätöstä ei tulla unohtamaan ihan vähällä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini