Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tampereella eilen päättynyt Nato-kokous oli ensimmäinen virallinen Suomessa Nato-jäsenyytemme aikana järjestetty kokous!

Perjantai 24.5.2024 - -Esko Erkkilä-

Ensimmäinen Suomen Nato-jäsenyyden aikana Suomessa järjestetty iso virallinen Nato-kokous alkoi Tampereella viime maanantaina ja päättyi eilen.

 

Kokouksesta ei levitelty suuria uutisia, mutta siinä tapasivat eri Nato-maiden liikenne- ja viestintäministeriöiden tai vastaavien korkeat virkamiehet.

 

Sen verran tiedämme, että keskeisiä kysymyksiä olivat Suomen ja Ruotsin liikenneyhteydet siinä tapauksissa, että Suomi tarvitsisi Ruotsin apuja maamme puolustamisessa.

 

*************

 

Kaikkeen pitää varautua!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereella eilen päättynyt Nato-kokous oli ensimmäinen virallinen Suomessa Nato-jäsenyytemme aikana järjestetty kokous!, Nato-kokous Tampereella,

On hyvä, että tavallinen suomalainenkin näkee Naton läsnäolon!

Torstai 2.5.2024 - -Esko Erkkilä-

Omakotitalomme sijaitsee täsmälleen Pirkkalan lentoaseman itäisen laskeutumisväylän alapuolella siten, että lentokoneesta ei pysty näkemään omakotitaloamme, sillä niin ”linjalla” se sijaitsee.

 

Parhaillaan Pirkkalassa sijaitseva Satakunnan Lennosto isännöi Panssariprikaatin johtamaa Arrow 24-harjoitusta – harjoitus järjestetään Pohjankankaan ampuma- ja harjoitusalueella Niinisalossa.

 

Tuohon harjoitukseen osallistuu kuusi Iso-Britannian maavoimien AH-64E Apache –taisteluhelikopteria.

 

Pirkkalan tukikohtaan tukeutuvaan helikopteriosastoon kuuluu noiden kuuden taisteluhelikopterin lisäksi n. 130 henkilöä. Satakunnan Lennosto toteuttaa isäntämaatuen vierailevalle helikopteriosastolle.

 

**********************

 

Pirkkalaan sijoittuva harjoitus näkyy mm. kotipihassamme ja 27.4.2024 kuvasinkin yhden AH-64E Apache –taisteluhelikopterin lähestymisen kohti Pirkkalaa:

 

IMG_9685.JPG

 

 

IMG_9686.JPG

 

 

IMG_9687.JPG

 

 

IMG_9688.JPG

 

 ************

 

Tervehdin myötäsukaisesti, että Nato-kumppanimme esiintyvät julkisesti meille suomalaisille!

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: On hyvä että tavallinen suomalainenkin näkee Naton läsnäolon! Pirkkalan tukikohta, Pohjankankaan ampuma- ja harjoitusalue, Niinisalo, AH-64E Apache, taisteluhelikopterit Iso-Britanniasta,

Suomi ei ole yksin!

Maanantai 18.3.2024 - -Esko Erkkilä-

Puolan ulkoministeri Radoslaw Sikorski vieraili Suomessa 14.3.2024 ja hänen ”isäntäemäntänään” toimi Suomen ulkoministeri Elina Valtonen.

 

Ministerit järjestivät yhteisen tiedotustilaisuuden ja sen puitteet olivat suorastaan juhlalliset – juhlalliset sen vuoksi, että…

 

 

IMG_9515.JPG

 

…ministerien esiintyivät omien lippujensa edessä, mutta reunoilla oli näkyvästi Euroopan Unionin sekä Naton liput!

***

 

Ulkoministerien tapaamisessa molempien maiden rajatilanteet olivat esillä ja kuvaavaan oli ulkoministeri Sikorskin toteamus;

 

 

”Ei ole sattumaa, että mitä lähempänä olet Venäjää, sitä enemmän käytät puolustukseen”.

 

****************

EU-kansanäänestyksessä 16.10.1994 kannatin Euroopan Unioniin liittymistä ja Natoon liittymisen puolesta olen ollut koko aikuisikäni!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi ei ole yksin!, Suomi EU:ssa, Suomi Natossa; EU, Euroopan Unioni, Nato, ulkoministeri Elina Valtonen, Puolan ulkoministeri Radoslaw Sikorski,

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan sai aikaan Suomen ja Ruotsin liittymisen Natoon!

Tiistai 12.3.2024 - -Esko Erkkilä-

Ruotsin liittyminen puolustusliitto Natoon sai eilen lopullisen päätöksen, kun Ruotsin lippu kohosi omalle paikalleen Naton päämajan edessä Brysselissä.

 

Lippuseremoniassa puhunut Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson totesi mm. sen, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan vahvisti Ruotsissa käsityksen siitä, että täysimittainen sotilaallinen liittoutuminen on oikea ratkaisu.

 

Ruotsin liittyminen Natoon on myös Suomen kannalta elintärkeä asia, sillä muodostuuhan sen avulla taustavahvuutta myös Suomen puolustukselle.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan sai aikaan Suomen ja Ruotsin liittymisen Natoon!, NATO, Puolustusliitto Nato, sotilasliitto Nato, Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson, Ulf Kristersson, Naton päämaja,

Suomi ja Ruotsi muodostavat yhdessä vahvan maanpuolustuksellisen blogin!

Keskiviikko 28.2.2024 - -Esko Erkkilä-

Ruotsin liittyminen Natoon poistaa Pohjolassa olleen maanpuolustuksellisen tyhjiön ja yhdessä se Suomen kanssa nyt muodostaa vahvan sotilaallisen toimijan idästä mahdollisesti uhkaavaa sotilaallista uhkaa vastaan.

 

Seuraavassa eräiden keskeisten voimavarojen jakautumisesta Suomen ja Ruotsin osalta:

 

 

Reserviläiset

 • Suomi                870.000

 • Ruotsi                  22.000

 

Sodan ajan vahvuus

 • Suomi                280.000

 • Ruotsi                  64.000

 

Varusmiehet

 • Suomi                20.600

 • Ruotsi                  7.000

 

Hävittäjät

 • Suomi                62

 • Ruotsi                94

 

Sukellusveneet

 • Suomi                0

 • Ruotsi                5

 

Puolustusbudjetti

 • Suomi vuonna 2023              6,10 miljardia

 • Ruotsi vuonna 2023             7,87 miljardia

 • Suomi vuonna 2024             6,20 miljardia

 • Ruotsi vuonna 2024           10,70 miljardia

 

 

Yhteenvetona voidaan todeta, että Suomi on ”jo aikoinaan” panostanut maanpuolustukseen, mutta Ruotsi on nyt herännyt varustautumaan voimallisesti.

**************

 

Reserviläisaikanani kuuluin sodanaikaisiin joukkoihin ja jopa tiesin sodanaikaisen paikkani. Nyt perhekunnastamme vanhin poikamme reservin kapteenina ilmeisesti kuuluu sodanaikaisiin joukkoihimme, mutta toivoa täytyy, että ”käskyä ei käy”!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi ja Ruotsi muodostavat yhdessä vahvan maanpuolustuksellisen blogin!, Suomi Natossa, Ruotsi Natossa, Suomi ja Ruotsi yhdessä Natossa, sodanaikaiset joukot,

Ruotsin liittyminen Natoon on suuri asia Suomelle ja Pohjoismaille sekä koko Euroopalle!

Tiistai 27.2.2024 - -Esko Erkkilä-

Eilisen suuri uutinen oli se, kun Unkari vihdoin ja viimein hyväksyi Ruotsin liittymisen Natoon.

 

Unkari menetti vitkuttelullaan eurooppalaisten maiden luottamuksen ja osoitti yhteistyökyvyttömyyttään.

 

*******************

 

Ruotsin Natoon liittyminen tiivistää Pohjoismaiden yhteistyötä ja lisää turvallisuutta Pohjolassa, Baltian maissa ja koko Euroopassa.

 

Ruotsin liittyminen Natoon lisää syvyyttä Naton puolustukseen idän terroristivaltiota vastaan ja poistaa sen aukon, joka Suomen ja Norjan välillä ehti olla kymmenkunta kuukautta.

 

*******************

 

Seuraava haaste Suomella, Ruotsilla ja Norjalla on saada Naton komentorakenteeseen sellainen palanen, että ainakin nämä maat kuuluvat samaan ”palaseen”.

 

************

 

On selvää, että tälläkin palstalla tullaan palaamaan useasti saatuun ratkaisuun, mutta iloitkaamme nyt tästä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ruotsin liittyminen Natoon on suuri asia Suomelle ja Pohjoismaille sekä koko Euroopalle!, Nato, Ruotsi Natoon,

Ruotsin Nato-jäsenyys tuo syvyyttä Suomen puolustukseen!

Torstai 25.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Suomi ja Ruotsi hakivat yhdessä Nato-jäsenyyttä 17.5.2022.

 

Suomi hyväksyttiin Natoon 4.4.2023, mutta Ruotsia ei ole vieläkään hyväksytty Nato-maaksi, sillä Turkki ja Unkari ovat vastahankaan Ruotsin Nato-jäsenyyteen - molemmat maat haluavat vastustamisellaan kinuta lisäetuja itselleen.

 

Nyt tilanne on kuitenkin muuttumassa, sillä Turkin parlamentti hyväksyi suurella äänten enemmistöllä Ruotsin Nato-jäsenyyden 23.1.2024.  Turkin lopullinen hyväksyminen tulee, kun presidentti Recep Tayyip Erdoğan on allekirjoittanut tuon asiakirjan.

 

Ruotsin Nato-jäsenyyden kantona kaskessa on vielä Unkari ja sen pääministeri Viktor Orban, joka kuitenkin eilen ilmoitti kannattavansa Ruotsin Nato-jäsenyyttä.

 

*********************

 

Ruotsin Nato-jäsenyys on Suomelle tärkeä turvallisuuspoliittinen seikka, sillä se tuo Suomen puolustukselle syvyyttä ja luo vakautta Pohjolaan, mutta myös koko Eurooppaan.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ruotsin Nato-jäsenyys tuo syvyyttä Suomen puolustukseen!, Nato, Otan, Viktor Orban, Ruotsin Nato-jäsenyys, Suomen Nato-jäsenyys, Recep Tayyip Erdoğan,

Olin Natossa jo kymmenen vuotta sitten!

Tiistai 9.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Suomi liittyi Natoon 4.4.2023, mutta minä sain vierailla Naton päämajassa Brysselissä jo tammikuun lopulla 2014 eli kymmenkunta vuotta sitten.

 

Kyse oli silloisen europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäen tukijoukkojen vierailusta EU-parlamentissa ja mm. Naton päämajassa.

 

Olen koko aikuisikäni ollut kannattaja sille, että Suomen oikea paikka on kuulua Natoon, joten tuo vierailuni Naton päämajassa oli eräs askel minulle kohti Natoa.

 

Naton nykyinen päämaja oli silloin vasta rakenteilla, joten vierailumme kohde oli ”kadun toisella puolella”.

 

Kuulimme mielenkiintoisia esitelmiä sekä alustuksia ja saimme myös ruokailla Naton ruokalassa.

******************

 

Harmillista, kun Naton päämajassa ei saanut valokuvata, joten valokuvia vierailustamme ei ole.

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Olin Natossa jo kymmenen vuotta sitten!, Nato, 4.4.2023, Naton päämaja, Vierailu Naton päämajassa tammikuussa 2014,

DCA-sopimus täydentää Suomen Nato-sopimusta

Torstai 4.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Suomen turvallisuusnäkökohta vahvistui viime vuoden joulukuun 18. päivänä, kun Suomi ja Yhdysvallat allekirjoittivat maiden välistä turvallisuuspolitiikkaa säätelevän DCA-sopimuksen eli Defense Cooperation Agreement –sopimuksen.

 

Sopimus täydentää Suomen Nato-jäsenyyttä ja se määrittelee ehdot Suomen sekä Yhdysvaltojen yhteistoiminnalle myös kriisitilanteissa.

 

DCA-sopimus merkitsee, että Suomessa avataan 15 aluetta Yhdysvaltojen joukkojen mahdolliseen käyttöön, kun puolustusyhteistyösopimusta aletaan soveltamaan. Kaikki alueet ovat sotilaskohteita ja sopivia maa-, meri- ja ilmavoimien toiminnalle.

 

Yhdysvaltojen käyttöön avataan mm. Tampere-Pirkkalan lentotukikohta, joten ”läheltä liippaa”!

**************

 

Tervehdin tyydytyksellä DCA-sopimuksen voimaantuloa!

 

 
-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: DCA-sopimus täydentää Suomen Nato-sopimusta, DCA-sopimus, Defense Cooperation Agreement, Defense Cooperation Agreement-sopimus, Nato, Nato ja DCA, Tampere-Pirkkala lentotukikohta,

Suuri vaalikeskustelu: Ehdokkaiden yksituumaisuus luo luottamusta!

Lauantai 23.12.2023 - -Esko Erkkilä-

YLE 1:ssä torstaina 21.12.2023 järjestetty presidenttiehdokkaiden ”Suuri vaalikeskustelu” oli osoitus maamme ykköspoliitikoiden yksituumaisesta suhtautumisesta Venäjän toimintaan ja suhtautumisestamme puolustusliitto Natoon.

 

Galluptulosten mukaan 82 % suomalaisista kannattaisi Natoon liittymisen puolesta, jos asiasta nyt järjestettäisiin kansanäänestys.  Hieno tulos ja kertoo suomalaisten vastuullisuudesta.

 

Suuri vaalikeskustelu YLE 1:ssä huokui luottamusta Natoon ja siihen, että ulkopolitiikkamme suhteessa Venäjään on ollut oikea.

 

***************

 

Olen koko aikuisikäni ollut sillä kannalla, että Suomen oikea paikka liittoutumisissa on Nato ja ilokseni voin nyt todeta, että ylivoimainen enemmistö suomalaisista on samaa mieltä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suuri vaalikeskustelu: Ehdokkaiden yksituumaisuus luo luottamusta!, Suuri vaalikeskustelu 21.12.2023, Presidenttiehdokkaiden yksituumaisuus, Nato, 82 % liittyisi nyt Natoon,

Kolme tukipilaria!

Tiistai 7.11.2023 - -Esko Erkkilä-

Suomi liittyi Euroopan Unioniin 1.1.1995.

 

Suomi liittyi Euroon 1.1.1999, mutta käteisrahana euro tuli käyttöön vasta 1.1.2002.

 

Suomi liittyi Natoon 4.4.2023.

 

Euroopan Unioniin liittyminen, Euroon siirtyminen ja Natoon liittyminen ovat kolme Suomen peruspilaria, joiden varaan on hyvä ja turvallista rakentaa!

****************

 

Ei minulla tänään muuta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kolme tukipilaria!, Suomen liittyminen Euroopan Unioniin, Suomn liittyminen euroon, Suomen liittyminen Natoon, Euroopan Unioni, Euro, Nato,

Ruotsin NATO-jäsenyys on iso asia Suomelle!

Keskiviikko 25.10.2023 - -Esko Erkkilä-

Suomelle Ruotsin ilmeisen pian toteutuva Nato-jäsenyys on erinomainen asia, sillä vahvistaahan se Venäjältä katsellen Suomen ”takamaastoa”.

 

Suomen turvallisuus eteni ratkaisevan askeleen, kun liityimme Natoon ja Ruotsin pääseminen samaiseen puolustusliittoon vahvistaa edelleen Suomen turvallisuuspoliittista asemaa.

 

Ruotsi ja Norja luovat Suomen takana Nato-puolustukselle yhtenäisyyttä sekä syvyyttä ja sehän on sotilasstrategiassa keskeistä.

**************

 

”Nojatuolissa” Suomen, Ruotsin ja Norjan turvallisuusasioita pohdittaessa on annettava kiitoksen paikka Baltian maille, jotka aikoinaan liittyivät puolustusliitto Natoon!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ruotsin NATO-jäsenyys on iso asia Suomelle!, Suomen Nato-jäsenyys, Ruotsin Nato-jäsenyys, Norjan Nato-jäsenyys, Baltian maiden Nato-jäsenyys, Viron Nato-jäsenyys, Liettuan Nato-jäsenyys, Latvian Nato-jäsenyys, Nato,

Rohkaisevaa, että kaikki presidenttiehdokkaat kannattavat Suomen Nato-jäsenyyttä!

Tiistai 19.9.2023 - -Esko Erkkilä-

Yllätyin positiivisesti, että eilen järjestetyssä Kouvolan Turvallisuuskonferenssissa kaikki presidenttiehdokkaat kannattivat Suomen Nato-jäsenyyttä.

 

Olen koko aikuisikäni pitänyt tavoitteena, että Suomesta tulisi puolustusliitto Naton jäsen – tavoitteeni täyttyi 4.4.2023, kun Suomesta tuli Naton täysjäsen.

 

Valitettavasti on luonnollista, että pieni vähemmistö suomalaisista edelleen hännystelee Neuvostoliittoa ja Venäjää toimiessaan Nato-jäsenyyttämme vastaan.

 

Maamme Nato- ja EU-jäsenyydet muodostavat Suomen ulkopoliittiset kulmakivet!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Rohkaisevaa että kaikki presidenttiehdokkaat kannattavat Suomen Nato-jäsenyyttä!, Kouvolan Turvallisuuskonferenssi 18.9.2023. Suomen Nato-jäsenyys, Nato, puolustusliitto Nato, EU, Suomen EU-jäsenyyt,

Ruotsi käy kovaa koulua!

Tiistai 1.8.2023 - -Esko Erkkilä-

Me suomalaiset olemme perinteisesti katselleet ihailevasti Ruotsia jokseenkin kaikissa asioissa, sillä se on osannut tehdä asiat oikein.  Nyt kuitenkin tilanne on vaihtunut, sillä Ruotsi on tehnyt ja yhä edelleen tekee ”kaikki asiat päin persettä”!

 

Ruotsin Nato-jäsenyyden viivästyminen alkaa haittaamaan myös Suomea, sillä tarvitsisimme Nato-jäsenyydellemme syvyyttä idästä tulevaa painetta vastaan.

 

Uusin ongelma Ruotsilla ovat Koraanin polttajat, jotka ovat laajentaneet Ruotsiin nuivasti suhtautuvien maiden lukumäärää ja painoarvoa merkittävästi.

Onko Venäjällä roolia siinä, että Ruotsissa poltetaan Koraaneja? Pyrkiikö Venäjä Koraanin polttajia tukemalla viivästyttämään Ruotsin Nato-jäsenyyttä?

 

Suomen kannalta nyt on tärkeää, että pidämme selkeän hajuraon Ruotsin harjoittamaan politiikkaan ja säilytämme oman linjamme!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ruotsi käy kovaa koulua, Ruotsin Nato-jäsenyys, Ruotsin Nato-jäsenyyshaave, Nato-rintamalle pitää saada syvyyttä, Koraani, Koraanin polttamiset, Koraanin polttamiset Ruotsissa, Venäjä tukee Koraanin polttajia?

Tänään saamme viettää Puolustusvoimain lippujuhlapäivää Nato-maana!

Sunnuntai 4.6.2023 - -Esko Erkkilä-

On historiallinen päivä, sillä tänään vietettävää Puolustusvoimain lippujuhlapäivää saamme viettää ensimmäistä kertaa Nato-maana!

 

Paljon on aikaa kulunut siitä, kun Ylipäällikkö Mannerheimin täyttäessä Jatkosodassa 75 vuotta 4. kesäkuuta 1942 Suomen valtioneuvosto antoi hänelle Suomen marsalkan arvon ja määräsi syntymäpäivän Puolustusvoimain lippujuhlaksi.

 

Suomi hyväksyttiin puolustusliitto Naton jäseneksi maaliskuun 30. päivänä 2023, kun viimeinenkin Nato-maa hyväksyi jäsenhakemuksemme.

 

 

Siniristilippumme liehuu tänään vankalla perustalla, sillä takanamme mahdollisessa kriisitilanteessa on koko Nato!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tänään saamme viettää Puolustusvoimain lippujuhlapäivää Nato-maana! Suomen marsalkka Mannerheim, Puolustusvoimain lippujuhlapäivä, Nato, Suomen Nato-jäsenyys,

Tänään on tärkeä liputuspäivä!

Sunnuntai 21.5.2023 - -Esko Erkkilä-

Tänään on toukokuun kolmas sunnuntai ja se merkitsee, että nyt liputamme kaatuneitten muistopäivän kunniaksi.

Kaatuneitten muistopäivä on Itsenäisyyspäivän ja Puolustusvoimain lippujuhlapäivän rinnalla yksi niistä liputuspäivistä, joita eniten arvostan.

Ne kaikki liittyvät isänmaallisuuteen ja siihen, että itsenäisyyttä ei saavutettu ilman uhrauksia.

 

Suomen kuuluminen Euroopan Unioniin sekä varsinkin Natoon ovat tämänpäiväisen liputuspäivän huipentumia!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tänään on tärkeä liputuspäivä!, Kaatuneiden muistopäivä, Itsenäisyyspäivä, Puoliustusvoimain lippujuhlapäivä, EU, Suomi Euroopan Unionin jäsenenä, Suomi Naton jäsenenä,

Joskus sentään järkikin joukossa tiivistyy!

Perjantai 21.4.2023 - -Esko Erkkilä-

Vanha ja koeteltu totuus on, että joukossa tyhmyys tiivistyy.

 

Nyt suomalaisessa elämänmenossa on viime aikoina koettu tuon sanonnan vastakohtakin eli ”joukossa järkikin tiivistyy”!

 

************

 

Tarkoitan kahta asiaa eli Naton suosion kasvamista suorastaan kansanliikkeeksi ja sitä, että ydinvoiman kannatus on noussut valtamielipiteeksi.

 

Toivottelen kaikki siihen Naton kannattajien porukkaan, jossa minä olen ollut koko aikuisikäni ja samoin olen iloinen, että ydinvoiman kannatus on Suomessa kohonnut valtamielipiteeksi!

 

Joukossa järkikin tiivistyy!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Joskus sentään järkikin joukossa tiivistyy!, Joukossa tyhmyys tiivistyy, Nato, Nato-kannatus, Ydinvoima, Ydinvoiman suosio kasvanut, Joukossa järkikin tiivistyy,

Suomen sotilaallinen puolueettomuus on päättynyt!

Keskiviikko 5.4.2023 - -Esko Erkkilä-

Eilinen oli maamme historiassa suuri päivä, sillä 4.4.2023 Suomen siniristilippu nousi Naton päämajan salkoon.

 

Suomi on Naton 31. jäsenvaltio.

 

Eilisissä juhlallisuuksissa puhuivat…

 

 

IMG_7575.JPG

 

…Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sekä…

 

 

IMG_7580.JPG

 

…Suomen Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

 

 

Aikuisikäinen haaveeni Suomen Nato-jäsenyydestä on nyt totta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen sotilaallinen puolueettomuus on päättynyt!, Suomen Nato-jäsenyys, Nato, Nato-jäsenyys, Jens Stoltenberg, Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg, Sauli Niinistö,

Puolustuksessa tarvitaan syvyyttä!

Lauantai 1.4.2023 - -Esko Erkkilä-

Sotilastaktiikassa eräs keskeisimmistä periaatteita on se, että puolustuksessa tarvitaan syvyyttä.

 

Varusmiespalveluksen aikana puolustuslinjan syvyydeksi riitti parisenkymmentä metriä, mutta kertausharjoituksissa oltiin jo lähempänä totuutta, kun puolustuslinjaan syvyydeksi vaadittiin ainakin kilometri, mutta mielellään enemmänkin.

 

Puolustuslinjan syvyys on tänään ajankohtainen asia, kun Suomi on liittymässä puolustusliitto Natoon.

 

**********************

 

Uhka tulee idästä ja Suomi joutuu mahdollisessa puolustusliiton ja idän kriisitilanteessa kantamaan sivistyneen maailman puolesta ensisijaisen vastuun idän toimenpiteitä vastaan.

 

Mahdollisessa kriisitilanteessa Nato tarvitsee kuitenkin enemmän puolustuslinjan syvyyttä kuin pelkkä Suomen itä-länsi-etäisyys ja sen vuoksi on ensiarvoisen tärkeää, että myös Ruotsi pääsee Naton jäseneksi!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puolustuksessa tarvitaan syvyyttä!, puolustusliitto Nato, Nato, Ruotsin liittyminen Natoon on tärkeää,

Tänään on se suuri päivä?

Perjantai 31.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Kirjoitan tätä juttuani torstaina 30.3.2023 klo 19.00 ja minulla ei vielä ole varmuutta Turkin parlamentin päätöksestä Suomen Nato-jäsenyydestä.

 

Oletan ja toivon kuitenkin, että parlamentti äänestää asiasta vielä tämän illan aikana ja se merkitsee Suomen Nato-jäsenyyden varmistumista.

 

Toki tiedän, että lopullinen päätös Turkista saadaan vasta sen jälkeen, kun maan presidentti Recep Tayyip Erdoğan on allekirjoittanut Turkin parlamentin päätöksen.

 

Suomen Nato-jäsenyys on ollut koko aikuisikäinen haaveeni ja nyt tuo haaveeni on toteutumassa!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tänään on se suuri päivä?, Nato, Suomen Nato-jäsenyys, Recep Tayyip Erdoğan,

Vanhemmat kirjoitukset »