Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Työt eivät voi mennä lakkoon!

Tiistai 4.1.2022 - -Esko Erkkilä-


Ammattiyhdistysliike on menettänyt sen merkityksen, jolla se entisaikaan pysäytteli tehtaita ja ajoi talouselämän kaaokseen.

 

Sain olla työelämässä töissä alalla, jolla oli suurena riesana lakkoherkkyys – kyseessä oli elintarviketeollisuus ja siellä häirikkönä vasemmistoliittojohtoinen Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL.

 

SEL on käsittääkseni sopeutunut järkevään toimintaan, sillä siellä on nähty, että mesoamisella ”porsas tekee perseelleen suurinta kiusaa”!

 

”Loimaan kassan” eli Yleinen työttömyyskassa YTK:n aseman vahvistuminen on osaltaan vaikuttanut perinteisen ammattiyhdistysliikkeen merkityksen ja voiman supistumiseen.

 

***************

 

Työmarkkinoiden erääksi johtavaksi häiriköksi on pyrkimässä Ammattiliitto Pro, mutta onneksi heikolla menestyksellä, sillä mm. UPM:n tehtaille on Pron julistaman lakon aikana saapunut töihin 2/3 toimihenkilöistä!

 

 

On jälleen paikallaan muistuttaa lakkoilun eräästä keskeisimmästä totuudesta eli siitä, että…

 

…lakon aikana työt eivät ole lakossa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Työt eivät voi mennä lakkoon!, ammattiyhdistysliike, ay-liike, Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL, elintarviketeollisuus, Yleinen työttömyyskassa YTK, Loimaan kassa, Ammattiliitto Pro, lakon aikana työt eivät ole lakossa,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini