Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Varma sateentuoja!

Maanantai 18.7.2022 - -Esko Erkkilä-


Jatkan tänään hautausmaamuistelojani ja muutan Espoon tuomiokirkon hautausmaalta Viljakkalan hautausmaalle.

 

Viljakkalan hautausmaalla on lukemattomia minulle tuttujen hautoja ja eräs niistä on…

 

 

pitajanneuvosvainomyllymaki.JPG

 

…Myllymäen sukuhauta.

 

Vaikka Myllymäet asuivatkin kirkonkylässä, heillä oli maa- ja metsäpalsta rajanaapurinamme – metsäpalsta on yhä edelleen suvun omistuksessa.

 

Naapurimme Väinö Myllymäki on Viljakkalan ensimmäinen pitäjänneuvos ja aiheesta, sillä hän oli Viljakkalassa arvostettu kunnallismies.

 

Väinö Myllymäki kävi usein tarkastelemassa tiluksiaan ja aina hän pysäköi autonsa – Skoda, jonka rekisterinumero oli TC-655 – keskelle pihaamme.

 

Isäni ja Väinö Myllymäki olivat sotakavereita ja lukemattomat ovat ne kerrat, jolloin nuo sotakaverukset taistelivat vaikkapa Lempaalassa sijaitsevalla Munakukkulalla; joskus pääsin käymään Munakukkulalla ja heti tunsin paikan niiden keskustelujen perusteella, jotka Väinö Myllymäki ja isäni olivat aikoinaan meidän pirtissä käyneet.

 

Meillä ja naapureissamme oli tuttu juttu siitä, että milloin Myllymäet saapuvat palstalleen heinäntekoon, niin sadesää on varma!

 

Pitäjänneuvos Väinö Myllymäki oli minulle henkilökohtaisesti merkittävä henkilö, sillä hän patisti minua aktiivisesti jatko-opinnoille perusopintojeni jälkeen!

 

Muisteloni pitäjänneuvos Väinö Myllymäestä ovat vahvasti myötäsukaiset!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Varma sateentuoja!, pitäjänneuvos, pitäjänneuvos Väinö Myllymäki, Väinö Myllymäki, Lempaala, Munakukkula, Munakukkulan taistelut,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini