Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Varma sateentuoja!

Maanantai 18.7.2022 - -Esko Erkkilä-

Jatkan tänään hautausmaamuistelojani ja muutan Espoon tuomiokirkon hautausmaalta Viljakkalan hautausmaalle.

 

Viljakkalan hautausmaalla on lukemattomia minulle tuttujen hautoja ja eräs niistä on…

 

 

pitajanneuvosvainomyllymaki.JPG

 

…Myllymäen sukuhauta.

 

Vaikka Myllymäet asuivatkin kirkonkylässä, heillä oli maa- ja metsäpalsta rajanaapurinamme – metsäpalsta on yhä edelleen suvun omistuksessa.

 

Naapurimme Väinö Myllymäki on Viljakkalan ensimmäinen pitäjänneuvos ja aiheesta, sillä hän oli Viljakkalassa arvostettu kunnallismies.

 

Väinö Myllymäki kävi usein tarkastelemassa tiluksiaan ja aina hän pysäköi autonsa – Skoda, jonka rekisterinumero oli TC-655 – keskelle pihaamme.

 

Isäni ja Väinö Myllymäki olivat sotakavereita ja lukemattomat ovat ne kerrat, jolloin nuo sotakaverukset taistelivat vaikkapa Lempaalassa sijaitsevalla Munakukkulalla; joskus pääsin käymään Munakukkulalla ja heti tunsin paikan niiden keskustelujen perusteella, jotka Väinö Myllymäki ja isäni olivat aikoinaan meidän pirtissä käyneet.

 

Meillä ja naapureissamme oli tuttu juttu siitä, että milloin Myllymäet saapuvat palstalleen heinäntekoon, niin sadesää on varma!

 

Pitäjänneuvos Väinö Myllymäki oli minulle henkilökohtaisesti merkittävä henkilö, sillä hän patisti minua aktiivisesti jatko-opinnoille perusopintojeni jälkeen!

 

Muisteloni pitäjänneuvos Väinö Myllymäestä ovat vahvasti myötäsukaiset!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Varma sateentuoja!, pitäjänneuvos, pitäjänneuvos Väinö Myllymäki, Väinö Myllymäki, Lempaala, Munakukkula, Munakukkulan taistelut,

Viljakkala sai historiansa toisen pitäjänneuvoksen

Keskiviikko 19.9.2018 - -Esko Erkkilä-

Saimme eilen Viljakkala-neuvoston kokouksen aluksi viettää arvokkaan juhlahetken, kun muistimme pitäjänneuvoksen nimen ja arvon kesäkuun 27. päivänä saanutta Viljakkala-neuvoston jäsentä Tapio Lieskoa.

 

 

 

IMG_4104.JPG

 

 

Juhlahetkeemme Ylöjärven kaupungin tervehdyksen ja Tapiolle onnentoivotukset toi Ylöjärven kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Mika Kotiranta.

 

 

Kotiranta kertasi tuoreen pitäjänneuvoksen luottamushenkilöuran tärkeimmät merkkipaalut ja otti esille myös ne työtehtävät, joita Liesko on työuransa aikana menestyksellä hoitanut.

 

 

 

IMG_4107.JPG

 

 

Tapio Liesko on nimetty pitäjänneuvoksen arvoon Tasavallan Presidentin avoimella kirjeellä, jonka vanhahtava sanamuoto lisää arvonimen arvokkuutta:

 

 

************************

 

 

Tasavallan Presidentin avoin kirje

 

Tasavallan Presidentti tekee täten tiettäväksi, että tällä avoimella kirjeellä
 

ent. palomestari, palopäällikkö Tapio Tenho Taito Lieskolle

 
suodaan pitäjänneuvoksen nimi ja arvo.

 

 

Helsingissä 27 päivänä kesäkuuta 2018

 

 

Tasavallan Presidentti
 
Sauli Niinistö

 

 
Pääministeri Juha Sipilä

 

 

 

*******************

 

 

 

 

 

IMG_4110.JPG

 

 

Arvostan, että Ylöjärven kaupungin Viljakkala-neuvoston puheenjohtajana sain lausua Viljakkala-neuvoston ja omasta puolestani onnittelusanat tuoreelle pitäjänneuvokselle!

 

 

 

IMG_3953.JPG

 

 

Mukavaa sattumaa, että edesmennyt synnyinkotini rajanaapuri Väinö Myllymäki sai aikoinaan Viljakkalan ensimmäisen pitäjäneuvoksen nimen ja arvon.

 

 

Sattumaa myös se, että molemmat Viljakkalan pitäjänneuvokset ovat toimineet Viljakkalan kunnan palopäällikköinä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pitäjänneuvos, Pitäjänneuvos Tapio Liesko, pitäjänneuvos Väinö MYllymäki, Ylöjärven kaupunginvaltuusto, Viljakkala-neuvosto,