Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

MTV:n ja YLE:n välinen taistelu Yhdysvaltain senaatin puhemiestermistä!

Lauantai 7.1.2023 - -Esko Erkkilä-


 

Aamulehden päätoimittajana aikoinaan toiminut Jouko Jokinen väänsi edustamansa lehden käyttämään Eduskunnan puhemiehestä termiä ”puheenjohtaja”.

 

 

Jokisen edustama nimitys on laiton, sillä Suomen perustuslain 34. pykälässä todetaan näin:

 

 

”Eduskunta valitsee keskuudestaan valtiopäiviksi kerrallaan puhemiehen ja kaksi varapuhemiestä.”

 

 

Yleisradioon siirryttyään Jokinen jatkaa perustuslain vastaista nimittelyään ja nyt saamme joka päivä todeta, että Yleisradio käyttää Yhdysvaltain senaatin puhemiehestä termiä ”puheenjohtaja”, mutta onneksi MTV:n uutisissa pysytään Suomen perustuslain mukaisessa menettelyssä eli puhutaan puhemiehestä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: MTV:n ja YLE:n välinen taistelu Yhdysvaltain senaatin puhemiestermistä!, yhdysvaltain senaatti, yhdysvaltain senaatin puhemies, Yhdysvaltain senaarin puhemies ei ole puheenjohtaja, Suomen perustuslain 34 pykälä, Eduskunnan puhemies, MTV on oikeassa, YLE,


Kommentit

10.1.2023 16.54  Jouko Mäkinen

Olen ehdottomasti Jokisen linjoilla, olkoon laitonta tai ei. Kaikki mies-päätteiset tehtävä- ja ammattinimikkeet tulisi vihdoin viimein poistaa käytöstä.
Eduskunta taitaa olla vielä niitä vahvimpia patriarkkaalisuuden linnakkeita maassamme. Aikoinaan kun Riitta Uosukainen johti puhetta eduskunnassa, kirjoitin eduskuntaan, että nimike pitää muuttaa puheenjohtajaksi.
En voi ymmärtää, miten naiset hyväksyvät edelleenkin erittäin halveeraavan ja alistavan käytännön, että heitä nimitellään miehiksi.

10.1.2023 22.03  -Esko Erkkilä-

Minä puolestani haluan kunnioittaa ja noudattaa Suomen lainsäädäntöä ja erityisesti perustuslakia. Puheenjohtajia on Suomi pullollaan, mutta vain yksi puhemies!

Tässä on kyse paljon laajemmasta asiasta kuin sukupuolesta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini