Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Edunvalvontaorganisaatioiden aluerajat pitäisi yhdenmukaistaa hyvinvointialueiden toimintarajojen kanssa!

Sunnuntai 8.1.2023 - -Esko Erkkilä-


Vuodenvaihteessa siirryimme Sote-palveluissa hyvinvointialueiden vastuulla olevien maakunnallisten alueiden piiriin.

 

 

Hyvinvointialueet ovat aikojen kuluessa muovautuneet sellaisiksi, että ne vastaavat ihmisten luonnollisia asioimissuuntia vaikka niitä ei ole aikaisemmin kutsuttukaan hyvinvointialueiksi.

 

Aikojen kuluessa lukemattomien edunvalvontaorganisaatioiden aluerajat ovat muotoutuneet eräänlaisen Suomen kartan pahoinpitelyn tuloksena.

 

 

Otan esimerkkinä esille eläkeläisjärjestöjen tavan pahoinpidellä Suomen karttaa!

 

 

Tunnen kohtuullisen hyvin Suomen suurimman eläkeläisjärjestön eli Eläkeliiton maakunnalliset rajat ja nyt haluan nostaa esille Eläkeliiton Pirkanmaan piirin alueelliset rajat.

 

 

Eläkeliiton Pirkanmaan piirin alueelliset rajat ovat hyvinkin kaukana niistä kuntakohtaisista rajoista joita nyt on Pirkanmaan hyvinvointialueella.

 

 

Pirkanmaan alueellinen keskus on Tampere ja jokainen ymmärtää, että on nurinkurista jos ja kun vajaan neljänkymmenen kilometrin etäisyydellä Tampereen Keskustorilla sijaitsevan Mouhijärven alueet kuuluvat Eläkeliiton Satakunnan piiriin!

 

 

Ennustan, että Eläkeliiton alueellisten piirirajojen muuttaminen järkeviksi vaatii vähintään vuosikymmenten työn, mutta esitän, että tämä muutostyö aloitetaan välittömästi - olkoon tämä blogikirjoitukseni lähtölaukaus tähän työhön!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Edunvalvontaorganisaatiot, eläkeläisjärjestöt, hyvinvointialueet, Pirkanmaan hyvinvointialue, Eläkeliitto, Eläkeliiton Pirkanmaan piiri, Eläkeliiton Satakunnan piiri, Pirkanmaa, Satakunta, Mouhijärvi,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini