Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Valion Oltermanni-juusto kuuluu ruokapöydässä arkeen ja juhlaan!

Torstai 30.3.2023 - -Esko Erkkilä-


Olen suuri juustojen ystävä ja mielelläni kokeilen erilaisia juustoja.

 

Mieluisin arki- ja juhlajuustoni on kuitenkin…

 

 

IMG_7565.JPG

 

…Valion Oltermanni, jota pitää jääkaapissamme ja kotikylmiössämme olla saatavilla joka hetki.

 

Oltermanni on ulkomuodoltaan sähköpylvään pätkän muotoinen ja tuotemääritykseltään se on ” mieto murukoloinen kermajuusto, jota kypsytetään vähintään 4 viikkoa”.

 

Oltermanni kehiteltiin Valion 75-vuotisjuhlien kunniaksi tuotelahjaksi kaikille Valion maidontuottajille vuonna 1980.

 

Oltermannia valmistettiin Isonkyrön Osuusmeijerissä, jonka opin hyvin tuntemaan, kun toimin Rehuraisio Oy:n rehukonsulenttina Etelä-Pohjanmaalla.

 

Kasvaneen kysynnän ansiosta Oltermannin tuotantoa siirrettiin muihin meijereihin jo vuonna 1984 ja vuonna 1993 sen tuotanto aloitettiin Valion Haapaveden meijerissä – 2000-luvulla Valio siirsi Oltermannin tuotannon kokonaan pois Isostakyröstä muihin meijereihin.

 

 

IMG_7564.JPG

 

Oltermannin logossa komeili pitkään Isonkyrön Osuusmeijerin kuva, vaikka sen valmistus olikin jo siirretty muihin meijereihin.

 

Nykyään Oltermannin logossa esiintyy Saukkolassa sijaitsevan entisen meijerimuseon kuva.

 

Herkullisia juustohetkiä Oltermannin seurassa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Valion Oltermanni-juusto kuuluu ruokapöydässä arkeen ja juhlaan!, Oltermanni-juusto, Isonkyrön Osuusmeijeri, Valion Haapaveden meijeri, Meijerimuseo, Isonkyrön Osuusmeijerin logo oli pitkään Oltermannin tunnusmerkki,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini