Valion Oltermanni-juusto kuuluu ruokapöydässä arkeen ja juhlaan!
Torstai 30.3.2023 - -Esko Erkkilä-
Olen suuri juustojen ystävä ja mielelläni kokeilen erilaisia juustoja.
Mieluisin arki- ja juhlajuustoni on kuitenkin…

…Valion Oltermanni, jota pitää jääkaapissamme ja kotikylmiössämme olla saatavilla joka hetki.
Oltermanni on ulkomuodoltaan sähköpylvään pätkän muotoinen ja tuotemääritykseltään se on ” mieto murukoloinen kermajuusto, jota kypsytetään vähintään 4 viikkoa”.
Oltermanni kehiteltiin Valion 75-vuotisjuhlien kunniaksi tuotelahjaksi kaikille Valion maidontuottajille vuonna 1980.
Oltermannia valmistettiin Isonkyrön Osuusmeijerissä, jonka opin hyvin tuntemaan, kun toimin Rehuraisio Oy:n rehukonsulenttina Etelä-Pohjanmaalla.
Kasvaneen kysynnän ansiosta Oltermannin tuotantoa siirrettiin muihin meijereihin jo vuonna 1984 ja vuonna 1993 sen tuotanto aloitettiin Valion Haapaveden meijerissä – 2000-luvulla Valio siirsi Oltermannin tuotannon kokonaan pois Isostakyröstä muihin meijereihin.

Oltermannin logossa komeili pitkään Isonkyrön Osuusmeijerin kuva, vaikka sen valmistus olikin jo siirretty muihin meijereihin.
Nykyään Oltermannin logossa esiintyy Saukkolassa sijaitsevan entisen meijerimuseon kuva.
Herkullisia juustohetkiä Oltermannin seurassa!
-Esko Erkkilä-
|