Torstai 30.3.2023 - -Esko Erkkilä-
Olen suuri juustojen ystävä ja mielelläni kokeilen erilaisia juustoja.
Mieluisin arki- ja juhlajuustoni on kuitenkin…
![IMG_7565.JPG](/files/esko.erkkila.palvelee.fi/joulukuu2022/IMG_7565.JPG)
…Valion Oltermanni, jota pitää jääkaapissamme ja kotikylmiössämme olla saatavilla joka hetki.
Oltermanni on ulkomuodoltaan sähköpylvään pätkän muotoinen ja tuotemääritykseltään se on ” mieto murukoloinen kermajuusto, jota kypsytetään vähintään 4 viikkoa”.
Oltermanni kehiteltiin Valion 75-vuotisjuhlien kunniaksi tuotelahjaksi kaikille Valion maidontuottajille vuonna 1980.
Oltermannia valmistettiin Isonkyrön Osuusmeijerissä, jonka opin hyvin tuntemaan, kun toimin Rehuraisio Oy:n rehukonsulenttina Etelä-Pohjanmaalla.
Kasvaneen kysynnän ansiosta Oltermannin tuotantoa siirrettiin muihin meijereihin jo vuonna 1984 ja vuonna 1993 sen tuotanto aloitettiin Valion Haapaveden meijerissä – 2000-luvulla Valio siirsi Oltermannin tuotannon kokonaan pois Isostakyröstä muihin meijereihin.
![IMG_7564.JPG](/files/esko.erkkila.palvelee.fi/joulukuu2022/IMG_7564.JPG)
Oltermannin logossa komeili pitkään Isonkyrön Osuusmeijerin kuva, vaikka sen valmistus olikin jo siirretty muihin meijereihin.
Nykyään Oltermannin logossa esiintyy Saukkolassa sijaitsevan entisen meijerimuseon kuva.
Herkullisia juustohetkiä Oltermannin seurassa!
-Esko Erkkilä-
|