Tuontielintarvikkeet muodostavat uhan suomalaiselle ruokaturvallisuudelle!
Tiistai 5.11.2024 - -Esko Erkkilä-
Salmonellaesiintymät ovat yleisin syy maamme heikentyneelle ruokaturvallisuudelle.
Omaan työurani ajoilta laajan kokemuksen salmonelloista, sillä esimerkiksi rehuteollisuuden raaka-aineissa salmonellaa esiintyy usein.
Salmonellan esiintymistä Suomessa seurataan elintarvikealalla poikkeuksellisen aktiivisesti, kun tilannetta verrataan muihin Euroopan maihin.
Suomen salmonellavalvonta aiheuttaa merkittävät kustannukset kilpailijamaihimme verrattuna.
Raaka-aine-erien salmonellapuhdistukset maksavat ”maltaita”, mutta viranomaisille on annettava tunnustus, että puhdistuksia vaaditaan.
***************
Kannustan viranomaisia jatkamaan tiukalla linjalla!
-Esko Erkkilä-
|
Rehujen raaka-aineet ovat tosiaan yksi tärkeimmistä eläinten salmonellan lähteistä. Salmonellan esiintymistä kyllä seurataan tarkasti ja sen torjumisesta säädetään kansallisella salmonellavalvontaohjelmalla (tarkemmin Ruokaviraston nettisivulla). Suomen salmonellavalvontaohjelman tavoitteena on pitää esiintyvyys alle 1%:ssa tuotantotiloilla, ja tässä on pysytty hyvin jo vuosia.