Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tuontielintarvikkeet muodostavat uhan suomalaiselle ruokaturvallisuudelle!

Tiistai 5.11.2024 - -Esko Erkkilä-


Salmonellaesiintymät ovat yleisin syy maamme heikentyneelle ruokaturvallisuudelle.

 

Omaan työurani ajoilta laajan kokemuksen salmonelloista, sillä esimerkiksi rehuteollisuuden raaka-aineissa salmonellaa esiintyy usein.

 

Salmonellan esiintymistä Suomessa seurataan elintarvikealalla poikkeuksellisen aktiivisesti, kun tilannetta verrataan muihin Euroopan maihin.

 

Suomen salmonellavalvonta aiheuttaa merkittävät kustannukset kilpailijamaihimme verrattuna.

 

Raaka-aine-erien salmonellapuhdistukset maksavat ”maltaita”, mutta viranomaisille on annettava tunnustus, että puhdistuksia vaaditaan.

 

 

***************

 

Kannustan viranomaisia jatkamaan tiukalla linjalla!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tuontielintarvikkeet muodostavat uhan suomalaiselle ruokaturvallisuudelle!, salmonella, listeria, elintarvikkeiden viranomaisvalvonta, salmonellapuhdistukset,


Kommentit

5.11.2024 11.42  Olavi Koskela

Rehujen raaka-aineet ovat tosiaan yksi tärkeimmistä eläinten salmonellan lähteistä. Salmonellan esiintymistä kyllä seurataan tarkasti ja sen torjumisesta säädetään kansallisella salmonellavalvontaohjelmalla (tarkemmin Ruokaviraston nettisivulla). Suomen salmonellavalvontaohjelman tavoitteena on pitää esiintyvyys alle 1%:ssa tuotantotiloilla, ja tässä on pysytty hyvin jo vuosia.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini