Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Vaikeaa oli vastata

Keskiviikko 5.12.2018 - -Esko Erkkilä-

Torstaina 29.11.2018 n. klo 11.00 kuului Viljakkalan, Hämeenkyrön, Ikaalisten, Ylöjärven ja jopa Tampereen alueella kova pamahdus, joka kirvoitti somessa varsin mittavan kysymystulvan.

 

 

Voittopuolisesti pamauksen ounasteltiin syntyneen Ilmavoimien harjoituksissa, kun hävittäjä rikkoo äänivallin.

 

 

Kuulin itsekin tuon pamauksen ja soitin Satakunnan Lennostoon Pirkkalassa sekä kysyin, että oliko kyseessä äänivallin murtuminen.

 

 

Satakunnan Lennostosta vastattiin, että he eivät kommentoi asiaa, mutta antoivat sentään Satakunnan Lennoston tiedotussihteerin yhteystiedot.

 

 

Soitin tiedostussihteerille parin tunnin jälkeen pamauksesta, mutta hänellä ei ollut tietoa tapahtuneesta. Tiedostussihteeri kuitenkin pyysi lähettämään hänelle sähköpostiviestin, jossa tarkentaisin kysymystäni.

 

 

Näin myös tein ja tiedotussihteeri kuittasi saaneensa sähköpostiviesti samaisena torstaina klo 15.43 sekä kertoi palaavansa asiaan mahdollisimman pian.

 

 

Kului perjantai, kului viikonvaihde ja kului maanantai klo 12.40 saakka, jolloin uudistin kysymykseni.

 

 

Tiistaina eli eilen Satakunnan Lennoston tiedostussihteeri viimein vastasi ja antoi hyvinkin järkeenkäyvän selityksen, joka kuului näin:

 

 

”on hyvin mahdollista, että näin on tapahtunut. Ko. ajankohtana pääpiirteisellä alueella lennettiin Hornetin huollon jälkeinen koelento, johon kuuluu yliäänikiihdytys yli 10km korkeudessa.”

 

 

Välitin tiedostussihteeriltä saamani sähköpostin sille ryhmälle, joka eniten oli huolissaan edellisviikon torstaina kuulemastamme pamauksesta!

 

 

Jokainen ymmärtää, että huollon jälkeen koelennolla pitää ”polttaa karstat pois moottorista”!

 

 

*******************

Juttuni ”opetus” on se, että Puolustusvoimain kannattaisi paneutua viestinnän aakkosiin, jotta heidän viestinnästään ei muodostuisi kriisiviestintää.  Viestinnän eräs perusaakkosista on se, että…

 

 

…vastaa kysymyksiin mahdollisimman pian ja totuudenmukaisesti!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kriisiviestintä, johtaako viestintä kriisiin?, Puolustusvoimain viestintä, Ilmavoimien viestintä, Satakunnan Lennoston viestintä, yliäänilennot, äänivalli, äänivallin murtuminen,