Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

M/S Viking Grace on suomalaisen laivanrakennuksen hieno taidonnäyte

Torstai 7.2.2013 - -Esko Erkkilä-

Sain tutustua STX Finland Oy:n Pernon telakalla Turussa valmistettuun M/S Viking Grace-laivaan Eläkeliiton Pirkanmaan piirin luottamushenkilöille järjestämällä koulutusristeilyllä helmikuun 4. – 5. päivinä.

 

M/S Viking Grace on suomalaisen laivanrakennuksen huipputuote, josta me suomalaiset voimme olla ylpeitä.

 

Gracesta voivat olla ylpeitä myös turkulaiset ja kiitollisia Viking Line Abp:n varustamokonsernille, kun Grace aloitti liikenteen Turku-Ahvenanmaa-Tukholma –linjalla.

 

grace1

 

Viking Gracen rakentamisaikainen projektinumero oli NB 1376 ja se ilmenee mm. laivan sisätiloissa sijaitsevassa ”tyyppi-informaatiossa”. Samaisesta informaatiosta selviää myös se, että laiva on otettu liikenteeseen vuonna 2013.

 

 

grace2

 

M/S Viking Grace on niin suuri alus, että sen saaminen tavalliseen amatöörikuvaan on melkein mahdotonta ja sen vuoksi tyydynkin tässä jutussa kuvaan, joka meille esiteltiin laivan esittelytilaisuudessa.

 

 

Viking Grasen matkustajahytit ovat tasoltaan samaa luokkaa kuin yleensä risteilyaluksilla.

 

Eräs extra on se, että jokaisessa hytissä oleva televisio on kuvantoisto-ominaisuuksiltaan korkealuokkainen ja kooltaan suuriruutuinen. Kokonaan toinen kysymys on se, että milloin televisiota ehtii Grace-risteilyllä tuijottamaan!

 

Shoppin Word´n sanotaan Gracella olevan pinta-alaltaan maailman suurin kelluva tax-free –myymälä. Pinta-alaa myymälässä on 1.600 neliömetriä eli lähes viidenneshehtaari!

 

Tax-free –myymälässä tarjolla olevat tuotteet ovat tunnettuja maailmanmerkkejä ja on selvää, että hinnaltaan halpaluokan tuotteita Gracelta on turha etsiä. Myymälä on väljästi toteutettu ja sen vuoksi ostamiseen yllyttävä.

 

Gracen laatutasosta kertoo se, että ravintoloissa porsliiniastiat ovat Villeroy & Boch –laatua.

 

Viking Gracen erikoisuus on SPA-osasto ja sen erikoisuutena on lumiluola. Esittelijämme kertoi, että Viking uskoo erityisesti lumiluolan kiinnostavan ulkomaisia risteilyvieraita. Me emme poikenneet Spa-osastolla.

 

 

grace3

 

Vogue club–nightglub &  lounge on paikka, jossa tapahtuu varhaistunneille saakka. 

Tutustumismatkamme aikana tässä kaksikerroksisessa yökerhossa esiintyi Anne Mattila.

 

 

Viking Gracella on valoja, musiikkia ja tuoksuja käytetty siten, että tiloja voidaan käyttää joustavasti ja monipuolisesti vuorokauden eri aikoina. Saman tilan pystyy kokemaan erilaisena riippuen siitä, että mikä on kellonaika!

 

 

grace4

 

Laivalla ei ole monilta Itämeren laivoilta tuttua keskiaulaa eli ostoskatua, vaan Gracella kulkuvirrat on kanavoitu kansien reunoille. 

Kansien reunoille sijoitetuilta ”kulkuterasseilta” on hienot näkymät Turun, Ahvenanmaan ja Tukholman saaristoihin.

 

 

grace5

 

Näkymät halkaisijaltaan puolitoistametrisistä ”kulkuverannan” pyöreistä ikkunoista ovat varmaan kesäaikaan kerrassaan mahtavat!

 

 

grace6

 

Myös pikkuväki on huomioitu Gracen ohjelmatarjonnassa,…

 

 

grace7

 

…sillä mm. Ville-jänis esiintyi yhdessä lasten kanssa.

 

M/S Viking Grace täytyy kokea ja sen vuoksi suosittelenkin siihen tutustumista hetimmiten!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: STX Finland Oy, STX, Pernon telakka, M/S Viking Grace, Eläkeliitto Pirkanmaa, Eläkeliitto,