Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Alamökki

Tiistai 2.10.2018 - -Esko Erkkilä-

Ylöjärven kaupungintalon aukiolla paljastettiin elokuun 29. päivänä 2018 Eppu Normaali-veistos - veistoksen nimi on "Alamökki"!

 

 

IMG_4152.JPG

 

 

Veistos on kuvanveistäjä Kimmo Schroderuksen toteuttama ja sen mallina on toiminut Eppu Normaalin ensimmäisen treenikämpän ja pitkäaikaisen studion, ”alamökin”, päätyseinä. 

 

 

Pari lähikuvaa Alamökin ”julkisivusta”:

 

 

 

IMG_4154.JPG

 

 

 

IMG_4155.JPG

 

 

 

Ja tässä näkymä Alamökistä ulos:

 

 

 

IMG_4156.JPG

 

Takana näkyy Ylöjärven kirkko.

****************

 

Alamökkiin liittyy ripaus Viljakkalan suuntaankin, sillä alamökki on aikoinaan toiminut Takamaan koulun keittolana ja Takamaa sijaitsee Ylöjärveltä maantie 2773:a kohti Viljakkalaa!

 

 

Myös toinen Ylöjärven kaupungin liitoskunnista eli Kuru on päässyt mukaan vesitokseen, sillä veistoksen graniittijalusta on Kurun harmaata graniittia!

 

 

*****************

 

 

Ylöjärven kaupungin verkkosivuilla todetaan Eppu Normaalista näin:

 

 

 

Eppu Normaali on Suomen suosituin yhtye, jonka ura alkoi Ylöjärvellä vuonna 1976. Bändi on myynyt liki 2 miljoonaa levyä, joista se on vastaanottanut 42 jalometallilevyä. Yhtyeen suosituimpia biisejä ovat ”Vuonna ’85”, ”Murheellisten laulujen maa”, ”Kitara, taivas ja tähdet”, ”Nyt reppuni jupiset, riimisi rupiset” ja ”Baarikärpänen”. Eppu Normaali oli ensimmäinen kotimainen yhtye, joka myi stadionin loppuun vuonna 2004 ja teki sen uudelleen Tampereen Ratinan stadionilla 40-vuotisjuhlavuonnaan 2016. Bändistä on tehty myös kirja ja elokuva.

 

******************

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alamökki, Eppu Normaali, Takamaan koulu, Kimmo Schroderus, kuvanveistäjä Kimmo Schroderus, Vuonna ?85, Murheellisten laulujen maa, Kitara taivas ja tähdet, Nyt reppuni jupiset, riimisi rupiset,