Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

"Hevonen meni katolle"!

Tiistai 7.9.2021 - -Esko Erkkilä-

Vietimme eilen Suomen hevosen päivää ja sen tiimoilta muistuu mieleeni eräs hevosiin tai oikeammin hevosrehuihin liittyvä tosijuttu.

 

Työnantajallani oli rehuja kaikille eläimille ja hevosille tarkoitetun rehun nimi oli Hevos-Herkku.

 

***

 

Näin se juttu meni:

 

 

Vaikka kuinka huolellinen olisi, niin työelämässä saattaa tapahtua vahinkoja.

 

 

En ollut paikalla, mutta nelikymmenvuotisen työnantajani Rehuraisio Oy:n rehuvalmistushistoriassa eräs eniten naurua aiheuttanut tapahtuma oli, kun kerran valmiit rehuseokset olivat menneet virheellisesti asennettujen putkistojen vuoksi vääriin paikkoihin.

 

 

Tapahtuma ei sinällään aiheuttanut naurua, mutta se tapahtumahetken kommentointi, jonka silloinen tuotantopäällikkö antoi, oli vuosikymmenet syynä naurunpurskahduksiin työyhteisössäni.

 

 

Kyseessä oli siis hevosten rehuseos Hevos-Herkku, jonka erään valmistuserän osa oli mennyt rehutehtaan katolle eikä suinkaan valmiintavaran siiloon.

 

 

Tuotantopäällikkö Tuomo Suominen oli silloin kommentoinut tapahtumaa näin:

 

 

”Hevonen meni katolle…”

 

 

Tapahtumaan liittyi vielä se, että kananrehuseos Kana-Herkku oli myös mennyt väärään siiloon – en muista, että minkä toisen valmiin rehuseoksen päälle – ehkä Sian-Herkun päälle – ja Suominen oli jatkanut raportointiaan…

 

 

”…ja kana sian päälle!”

 

 

 

Hevonenkin voi siis mennä katolle ja kana sian päälle!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hevonen meni katolle, Hevonen meni katolle ja kana sian päälle, Hevos-Herkku, Kana-Herkku, Sian-Herkku,