Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Sopu-Sipilä sai aikaan sote-sovun!

Maanantai 24.3.2014 - -Esko Erkkilä-

Juha Sipilän paluu töihin oli onni Suomelle, sillä hänen johdollaan Suomi sai ratkaisun hallituksen keittämään sote-soppaan.

 

Sipilän johdolla saadusta sovusta kerrottiin eilen klo 14.00 alkaneessa tiedotustilaisuudessa.

 

On varmaan ensimmäinen kerta, kun pienimmän oppositiopuolueen puheenjohtajan aloitteesta ja ilmeisesti johdolla on saatu ratkaisuun näin suuri asia.

 

Asioiden eteneminen osoittaa sen laajan luottamuksen, jota Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä nauttii hallituksen, toisen oppositiopuolueen sekä tavallisten suomalaisten keskuudessa. Pääministeri Katainen ja valtiovarainministeri Urpilainen olivat selkä edellä vastaantulijoita Sipilän ideoimasta ratkaisusta päätettäessä.

 

 

Oli suorastaan hupaisaa seurata, kun hallituksen pientoimijat – Vasemmistoliitto, Vihreät, RKP ja Kristillisdemokraatit – oli tiedotustilaisuuden istumajärjestyksessä sysätty sivummalle!

"Takiaispuolueiden" istuttaminen sananmukaisesti takavasemmalle oli ymmärrettävää, sillä niille kuulemma kerrottiin Keskustan, SDP:n, Kokoomuksen ja Perussuomalaisten neuvottelemasta ratkaisusta vasta tiedotustilaisuutta edeltävänä päivänä!

Tiedotustilaisuudessa RKP:n Haglund ja Vihreitten Niinistö osasivat luonnikkaasti vetää sivuosaan joutuneen roolinsa asioita kommentoidessaan.

 

Nyt saadun sote-ratkaisun eräs keskeisimmistä elementeistä on, että sote-ratkaisun napanuora Kokoomuksen ja SDP:n ajamaan kuntauudistukseen katkaistiin. SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen toki yritti tiedotustilaisuudessakin jankuttaa, että hallituksen ajamaa kuntauudistusta jatketaan. Uskokoon ken haluaa!

 

Tiedotustilaisuudessa kysyttiin, että keneltä tuli aloite tästä tavasta avata sote-solmu. Pääministeri Kataiselle oli vaikeaa ja mahdotonta myöntää, että uudistuksen keskeinen moottori oli Keskusta ja sen puheenjohtaja Juha Sipilä.

 

Nyt saatu ratkaisu osoitti viimeistään kaikille sen tosiasian, että hallitus ajoi itsensä umpikujaan sote-asiassa ja se tarvitsi umpikujasta päästäkseen opposition apuun.

 

 

Juha Sipilä käytti tiedotustilaisuudessa useita järkeviä puheenvuoroja.

 

Sipilä mainitsi mm. sen, että maamme talousahdinko oli ratkaisun suurin ”keksijä”.

 

Juha Sipilä totesi, että nyt linjattu sote-uudistus antaa mahdollisuuden esim. seuraaville toimenpiteille:

 

 

  • tietojärjestelmien kehittäminen
  • STM:n ohjaustoimenpiteiden nykyistä tehokkaampi vaikuttaminen
  • jatkuvan kehittämisen ja parantamisen –periaatteen toteuttaminen

 

Kiitän Juha Sipilää sekä hänen taustajoukkojaan, jotka ovat viime päivien aikana tehneet ympärivuorokautista työtä nyt julkistetun ratkaisun aikaansaamiseksi!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Sipilä, Juha Sipilän johdolla tehty sote-päätös, Keskusta ja sote-uudistus,