Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tampereen Keskustalla on kielteinen kanta Rantaväylän tunneliin

Perjantai 19.4.2013 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö piti vuosikokouksensa toissapäivänä eli 17.4.2013.

 

Kokouksessa oli hyvä henki, sillä:

 

"Keskusta on nosteessa"…

 

…kuten kunnallisjärjestön puheenjohtajana totesin avatessani vuosikokouksen.

 

Kokoustimme lähes kolme tuntia hyvällä ja eteenpäin katsovalla asenteella.

 

Kokous velvoitti minut laatimaan luonnoksen lehdistötiedotteeksi kokouksessa päätetyistä asioista.

 

Tein eilen aamutuimaan työtä käskettyä ja laadin johtokunnan kommentoitavaksi kaksikin luonnosta lehdistötiedotteeksi.

 

Oli mieluisaa todeta, että kummankaan version tekstiosuuteen ei vilkkaan sähköpostailun aikana puututtu – keskusteltiin ainoastaan siitä, että kumpi versio saatetaan julkisuuteen.

 

Jokseenkin yksimielisesti päädyttiin versioon, jossa halusimme selventää Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön suhtautumista Rantaväylän tunneliin.

 

Julkisuuteen saattamamme lehdistötiedote kuuluu näin:

 

************

 

TAMPEREEN KESKUSTALLA ON KIELTEINEN KANTA RANTAVÄYLÄN TUNNELIIN

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö vahvisti vuosikokouksessaan 17.4.2013 kielteisen kantansa Rantaväylän tunneliin.

 

Vuosikokous kävi asiasta perusteellisen keskustelun ja päätyi selkeästi toteamaan, että Rantaväylän tunnelin rakentaminen ei ole Tampereen veronmaksajien edun mukaista.

 

Kunnallisjärjestön vuosikokous totesi, että syksyn kunnallisvaaleissa Keskustan ehdokkailla oli vapaat kädet päättää suhtautumisestaan Tampereen suurhankkeisiin. Keskustan kantaa ei kuitenkaan saatu yleiseen tietoisuuteen ja kaikki puolueen ehdokkaat leimautuivat mm. Rantaväylän tunnelin kannattajiksi.

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö on huolissaan Tampereen kaupungin yhä heikkenevästä taloudellisesta tilanteesta ja siitä, että mitään suunnanmuutosta ei ole näkyvissäkään.

 

Säästöt ovat yksi osa kaupungin talouden kuntoon saattamisessa, mutta säästöjen tie johtaa palvelujen kuihtumiseen. Palvelujen kuihtuminen kohdistuu vakavimmin lapsiin, nuoriin, työttömiin ja ikäihmisiin.

 

Keskusta vaatii, että kaupungin rakenteellisiin ongelmiin on pikaisesti puututtava, sillä vain ne tuovat pysyvyyttä talouden kohentamisessa.  On muistettava, että nyt tehtävät kaupungin organisaatiorakennetta keventävät päätökset tuovat tulosta vasta 2 – 4 vuoden kuluttua, joten päätöksillä on kiire.

 

**************

 

Tuntuu, että media suorastaan odotti tiedotettamme, sillä esim. Aamulehti julkaisi sen asiasisällön nettisivuillaan yhdentoista (11) minuutin kuluttua siitä, kun olin painanut enteriä!

 

Tämän palstan lukijoita varmaan kiinnostaa myös sen lehdistötiedotteen luonnoksen sisältö, jota emme lähettäneet medialle.

 

Se kuuluu näin:

 

*************

 

 

TAMPEREEN KESKUSTA VAATII PÄÄTTÄJIÄ PUUTTUMAAN KAUPUNGIN RAKENTEISIIN

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ilmaisi vuosikokouksessaan 17.4.2013 suuren huolensa Tampereen taloudellisesta tilanteesta.

 

Vuosikokous kävi asiasta perusteellisen keskustelun ja päätyi siihen, että nyt kerrotut talousnäkymät ovat vain jäävuoren huippu niistä ongelmista, jotka odottavat kaupunkilaisia jo tänä vuonna ja iskevät nykyistä pahempina tulevina vuosina.

 

Keskusta haluaa, että ongelmat tuodaan kuntalaisten tietoon heti eikä pikkuhiljaa vuoden edetessä.

 

Keskusta epäilee, että Tampereen talouslaskelmissa ei ole vielä huomioitu Tehyn palkkakiistassa Tampereen kaupungin kärsimän häviön vaikutuksia eikä esim. Kataisen hallituksen päättämän yhteisöveron alentamisen kustannusvaikutuksia kuntataloudelle.

 

Keskustan kunnallisjärjestö on huolissaan, että lähes päivittäin kerrotaan uusista säästöistä joiden maksumiehiksi joutuvat lapset, nuoret, lapsiperheet, työttömät, sairaat ja ikääntynyt väestö.

 

Säästöt ovat Keskustan mielestä yksi osa kaupungin talouden kuntoon saattamisessa, mutta ne johtavat palvelujen kuihtumiseen.

 

Keskusta vaatii, että kaupungin rakenteellisiin ongelmiin on pikaisesti puututtava, sillä vain ne tuovat pysyvyyttä talouden kohentamisessa.

 

Tampereen kaupunkiorganisaation kehittämisessä ja kustannustehokkuuden kohottamisessa pitäisi ottaa oppia kaupungin teknisen puolen tehostamisprosessista, jossa on kaupungin ainoana osana pystytty tehostamaan toimintoja. Teknisen puolen kehittämisprosessi on pelastanut kaupungin oman tuotannon laajemmaltikin, sillä se on osoittanut, että myös kunnallista toimintaa pystytään tehostamaan.

 

On muistettava, että nyt tehtävät kaupungin organisaatiorakennetta keventävät päätökset tuovat tulosta vasta 2 – 4 vuoden kuluttua, joten päätöksillä on kiire.

 

 

***************

 

Tänään tuntuu siltä, että onnistuimme luomaan Tampereen Keskustan politiikasta todellisuutta vastaavan kuvan.

 

Jäsenten rooli on Keskusta-perheessä ratkaiseva ja esim. kunnallisjärjestön puheenjohtajan rooli on olla avustamassa avoimen keskustelun syntymistä.

 

Näin asiat näen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Keskusta vastustaa Rantaväylän tunnelia, Rantaväylän tunneli, Tampereen suurhankkeet. Tampereen rakenteelliset ongelmat, Tampereen heikot taloudelliset näkymät,