Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kuljeta, kustanna ja kannusta

Maanantai 10.11.2014 - -Esko Erkkilä-

Puoluesihteeri Timo Laaninen piti mainion alustuspuheenvuoron Keskustan Pirkanmaan piirikokouksessa viime lauantaina Toijalassa.

 

 

 

 

laaninen1

 

 

 

Puheessaan Laaninen toi esille puolueen kannatuksen joka on Keskustalle kaikkien aikojen korkein, mitä on saatu Ylen tekemissä gallup-tutkimuksissa eli 25,5 %.

 

Laaninen kuitenkin totesi, että ei tarvitse mennä kauaksi ajassa taaksepäin kun se oli puolet pienempi, eli nopeat muutokset ovat mahdollisia molempiin suuntiin. Tämä on pidettävä mielessä nyt alkavassa vaalityössä.

 

 

 

 

laaninen2

 

 

Laaninen totesi myös, että yksi tekijä, eikä vähäisin, Keskustan kannatuslukemiin on hallituksen perinpohjainen epäonnistuminen. Tämä taas oli Laanisen mukaan odotettavissa viime vaalien jälkeisessä poliittisessa asemassa. Hallituspohjaksi tuli liian leveä otos, joka ei pystynyt muodostamaan yhtenäisiä päämääriä. 

 

Puoluesihteeri Laaninen muistutti, että maamme julkinen talous on nyt viritetty 2007 tasolle ja useat yritykset pohtivat, että kannattaako Suomeen enää investoida. Tähän on saatava muutos. 

 

Keskustan vaihtoehto on biotalous ja uusiutuvien luonnonvarojen käyttö, metsien ja peltojen tuotto.

Yritystaloutta on elvytettävä kasvurahastoilla. Jokaisen on otettava vastuuta lähiyhteisöistään. Huolenpitojärjestelmät on oltava kunnossa niille, jotka eivät omin avuin selviä.

 

 

 

 

 

laaninen5

 

 

Laaninen rohkaisi pirkanmaalaista kokousväkeä, kun hän totesi, että nyt kun Keskusta tuntuu olevan vahvoilla, iskuja tulee niin oikealta kuin vasemmalta.  Hän kuitenkin totesi, että ei kannata lähteä vastaiskuihin.

 

Pidin, kun Laaninen muistutti liike-elämän periaatteista, että markkinajohtaja ei vilkuile sivuilleen vaan keskittyy omaan näkemykseensä ja toimii sen mukaan.

 

 

Osuva oli Laanisen vertaus myös siinä, kun hän kannusti tavallisia keskustalaisia toimimaan kansanedustajaehdokkaiden suuntaan samoin, kuin vanhemmat toimivat kannustaessaan ja tukiessaan lapsiaan hyviin harrastuksiin.

 

Lasten harrastusten tukemisessa on kolme keskeistä toimenpidettä:

 

  • kuljeta

  • kustanna

  • kannusta

 

Hyvä ohje meille kaikille, jotka haluamme muutoksen nykymenoon!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Timo Laaninen, puoluesihteeri Timo Laaninen, Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen, Keskustan Pirkanmaan piiri,