Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tekikö pääministeri Jyrki Katainen puolueensa kannalta virhearvioinnin, kun todennäköisesti etukäteen hyväksyi Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuoren Suomen holtitonta rahan jakamista Espanjalle puolustavan puheenvuoron?

Sunnuntai 15.7.2012 - -Esko Erkkilä-

Kokoomus on onnistuneesti käyttänyt toimintaperiaatteenaan kahden kärjen taktiikkaa.

 

Kahden kärjen taktiikka on tuonut Kokoomukselle tulosta valtakunnallisesti, mutta myös suurissa kaupungeissa.

 

Kokoomuksen valitsema taktiikka on käytännössä sitä, että useista keskeisistä asioista kokoomuslaiset esittävät julkisuudessa täysin vastakkaisia mielipiteitä.

 

Vastakkaisten mielipiteiden esittämisellä Kokoomus pyrkii haalimaan puolueena mahdollisimman suuren äänimäärän vaaleissa.

 

Vakuuttavan näytön Kokoomuksen kahden kärjen politiikasta suomalaiset ja valitettavasti myös koko Eurooppa sai, kun perjantaina 13.7.2012 tuli julkisuuteen kahden merkittävän kokoomuslaisen tyystin toisistaan poikkeavat näkemykset eurotalouden hoitamisessa.

 

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori oli torstaina 12.7.7.2012 antanut Helsingin Sanomille haastattelun, jossa hän selkeästi asettui puolustamaan Espanjan pankeille annettavaa vakuudetonta rahan kylvämistä.

 

Vapaavuoren haastattelu julkaistiin Helsingin Sanomissa perjantaina 13.7.2012 ja kaikille on täysin selvää, että Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan kannanotot on etukäteen hyväksynyt Kokoomuksen puheenjohtaja eli tässä tapauksessa Suomen pääministeri Jyrki Katainen.

 

Kokoomuksen kahden kärjen toimintapolitiikka varmistui, kun samaisena perjantaina ja heinäkuun 13. päivänä Kokoomuksen kokenut kansanedustaja Ben Zyskowicz totesi Ylen ykkösaamussa, että hallituksen linja vakuuksien vaatimisesta on täysin oikein!

 

Kupletin juoneen kuului, että Turkista lomamatkaltaan tavoitettu pääministeri Jyrki Katainen sanoi tiedotteessaan, että Suomi voi osallistua lainaohjelmaan vain, jos Suomi saa Euroopan rahoitusvakausvälineen kautta annettavalle takausosuudelleen vakuudet.

 

Tiedotteellaan Katainen veti maton Vapaavuoren jalkojen alta, vaikka varmasti oli etukäteen hyväksynytkin Vapaavuoren Helsingin Sanomien haastattelussa ilmaiseman kannan!

 

Keskustan kanta Espanjan ja Italian pankkien tukemiselle on selkeä EI.

 

Olin paikalla, kun Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä linjapuheessaan Rovaniemellä 10.6.2012 totesi asiasta sanatarkasti näin:

 

”...sanomme kyllä tiukemmalle talouskurille ja ei liittovaltiokehitykselle. Meillä on ollut perusteet ja ymmärrystä pienten euromaiden tukemiselle, koska olemme sitä kautta auttaneet paitsi itseämme myös koko Eurooppaa.

 

Suurten maiden, kuten Espanjan ja Italian auttamiseen perusteet eivät enää riitä. Yhteisvastuun raja tulee vastaan.

Keskustan mielestä jokaisen maan on vastattava pankkijärjestelmänsä toiminnasta. Espanjan on pelastettava espanjalaiset pankit. Näin Suomessakin tehtiin 90-luvun pankkikriisissä.”

 

 

Yhteenvetona viime perjantain tapahtumista voidaan ennustaa, että Kokoomuksen horjahtelu ja kahden kärjen politiikka rahan syytämisessä Espanjalle tulee merkitsemään puolueen kannatuksen nopeaa hupenemista.

Heinäkuun kolmannentoista päivän tapahtumat 2012 saattavat koitua Kokoomukselle todella surkeiksi!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eurotalous, Espanjan pankkien tukeminen, Kokoomuksen kahden kärjen politiikka, Jyrki Katainen, Jan Vapaavuori, Ben Zyskowicz, Juha Sipilä, .