Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kortiton mies on kelvoton mies!

Lauantai 11.5.2019 - -Esko Erkkilä-

Takavuosina pienissäkin tilaisuuksissa luennoitsija/esitelmöitsijä/alustaja tarvitsi yliolanheittimen ja esitystään tukevat kalvot.

 

 

Kaikille lienee silloisilta ajoilta tuttu toteamus:

 

 

Kalvoton mies on kelvoton mies!

 

 

 

Kadotin taannoisella Tallinnan-matkallani hetkeksi kaulapussini, jossa oli mm. lompakko kaikkine kortteineen ja myös passini.

 

 

Matkaseurueeni ja hieman omienkin toimenpiteideni tuloksena sain kaulapussini takaisin vajaan tunnin kuluttua, mutta ehdin kuitenkin kuolettamaan pankki- ja luottokorttini.

 

 

Nyt olen elänyt ilman pankki- ja luottokorttia viikon verran ja vaikeata elämä on, sillä kyllä nykymaailma on suunniteltu pankki- ja luottokorttien käyttämiseen!

 

 

Ostan jokseenkin kaikki ostokseni luottokortilla ja sen vuoksi lompakossani tapaa olla käteistä rahaa vain joitakin kymppejä. ”Pohjakassaa” ei nytkään ollut, mutta Rouva on hyväntahtoisesti antanut minulle pari viiskymppistä.

 

 

Olen jo pitkään kerännyt vaihtorahana saamani kolikot autoni hansikaslokerossa olevaan pusukkaan ja nyt pussukan sisältö on ollut hyvään tarpeeseen, sillä eilenkin maksoin sen sisällöllä kahdessa paikassa yli 70 euron ostokset!

 

 

Eilen illansuussa meinasi ”hukka periä”, sillä autoni polttoainemittari osoitti huolestuttavia lukemia.

 

 

Huomasin tilanteen mökkimatkalla Ylöjärvellä ja kun lompakossa oli sentään muutama kymmenen euroa seteleinä, niin ajattelin ottavani polttoainetta seteliautomaatista.

 

 

Tilanne oli kuitenkin muodostumassa katastrofaaliseksi, sillä ensimmäisellä asemalla oli mahdollista tankata vain ja ainoastaan korttimaksulla.

 

 

Toisella asemalla oli kyllä setelitankkausmahdollisuus, mutta aseman laitteisto ei hyväksynyt seteleitäni.

 

 

Kolmas tankkausyritys kilpistyi Ylöjärven S-marketin tankkauspisteellä taas siihen, että ainoastaan kortti kelpasi maksuvälineeksi!

 

 

Neljäntenä polttoaineasemana Kauraslammen Teboil pelasti minut pälkähästä, sillä siellä aiemmin hylätyt 20 euron ja 10 euron setelit kelpasivat ja sain tankkiini polttoainetta!

 

 

 

*********************

 

 

Olen protestoinut sitä, että yhteiskuntamme siirtää kaikkia palvelujaan yhä entistä enemmän nettiin ja se merkitsee ilman tietokonetta ja nettiä oleville suuria vaikeuksia.

 

 

Kulunut viikko on osoittanut minulle kaikessa karuudessaan, että yhteiskunnassa pärjää vain, jos omistaa pankki- tai luottokortin – liian monessa paikassa käteinen raha ei enää kelpaa lainkaan!

 

 

Kortiton mies on siis kelvoton mies!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Kortiton mies on kelvoton mies!, Kalvoton mies on kelvoton mies!, Käteinen raha ei enää kelpaa, Miksi käteinen raha ei enää kelpaa?,