Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Alkaa olla aika tehdä yhtymän maatalousveroilmoitus!

Torstai 8.2.2024 - -Esko Erkkilä-

Muodostan poikieni kanssa kotitilaani koskevan Maatalousyhtymän ja sen osalta veroilmoituksen jättöaika tänä vuonna on 29.2.2024.

 

Oma murheensa se on pienenkin maatalousyhtymän osalta veroilmoituksen laatiminen, mutta vuoden varrella kertyneiden meno- ja tulokuittien huolellinen arkistointi tekee hommasta kohtuullisen helpon.

 

Osaltani – vaikka olenkin maatalousyhtymämme suurin osakas – veroilmoituksen laatimisen tekee erityisen helpoksi se, että vanhin poikamme laatii yhtymämme veroilmoituksen!

 

***********

 

Eilen oli se päivä, jolloin luovutin viimevuotiset tositteet vanhimmalle pojallemme, joten helpotuksen huokaus on nyt mielessä päällimmäisenä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alkaa olla aika tehdä yhtymän maatalousveroilmoitus!, Maatalouden veroilmoitus, Maatalousyhtymän veroilmoitus, www.vero.fi,

Kyllä voi veroilmoituksen laatiminen olla vaikeaa!

Maanantai 20.2.2023 - -Esko Erkkilä-

On runsas viikko aikaa laatia maatalouden veroilmoitus viime vuodelta.

 

Olen osakkaana maatalousyhtymässä, jonka muina osakkaina on kolme poikaamme.

 

Vanhin poikamme on lupautunut taas kerran vastuuhenkilöksi maatalousyhtymämme veroilmoituksen laadinnassa, mutta saadaksemme hänelle valtuutuksen tuossa toiminnassa on asetettu verottajan toimesta hankaluuksia.

 

Hankaluudet ovat sitä, että meidän muiden maatalousyhtymän osakkaiden on annettava sähköisesti esikoisellemme valtuutus toimia tuossa tehtävässä.

 

Voitte varmaan arvata, että tuon valtuutuksen tekninen toteuttaminen on vaikeaa.

 

 ****************

 

On monia asioita joissa sähköisen toiminnan vaatimukset ajavat terveen maalaisjärjen yli ja verotusasioiden osalta tuo raja on ylitetty jo kauan aikaa sitten.

 

Ei voi olla oikein, että esimerkiksi veroilmoitusten laadinnassa tarvitaan sellaisia sähköisiä kommervenkkejä, joita verottaja nyt vaatii.

 

Jotain järkeä sähköisten vaatimustenkin esittämiseen!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kyllä voi veroilmoituksen laatiminen olla vaikeaa!, Verohallinto, Sähköinen asiointi veroasioissa, Sähköinen asiointi ei sovi joka paikkaan, Maatalousverotus, maatalouden veroilmoitus, jotain järkeä sähköisen asioinnin lisäämiseen,