Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Mielestäni valtiovarainministeriön virkamiesten arvonlisäverokantojen korotusesityksillä ei ole mitään mahdollisuuksia toteutua!

Keskiviikko 8.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Arvonlisävero on kulutusvero, jonka maksaa aina tuotteen tai palvelun ostaja.  Sen avulla verotetaan tuotteiden ja palveluiden tuottamiseen käytettyjen välituotteiden ja valmiin tuotteen myyntihinnan erotusta eli arvonlisäystä.

 

Valtiovarainministeriö julkaisi toissapäivänä kartoituksia, joissa virkamiehet esittelevät kymmeniä konkreettisia vaihtoehtoja julkisen talouden tasapainottamiseksi.

 

Virkamiesten esityksessä eräs keskeinen keino julkisen talouden tasapainottamiseksi olisi ns. alennettujen arvonlisäverokantojen korottaminen.

 

Virkamiesten ajatukset eivät saa kannatustani ja samoin on ainakin nyt ennen vaaleja poliittisten päättäjien mielipide ja se onkin helppo ymmärtää, sillä alennettujen arvonlisäverokantojen piirissä ovat mm. elintarvikkeet, ravintola- ja ateriapalvelut, rehuseokset, kirjat, lääkkeet, kulttuuritilaisuuksien pääsymaksut, jne!

 

Neljäkymmentä vuotta suomalaisen elintarviketeollisuuden palveluksessa olleena puolustan nykyisen arvonlisäverokannan säilyttämistä erityisesti elintarvikkeille!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mielestäni valtiovarainministeriön virkamiesten arvonlisäverokantojen korotusesityksillä ei ole mitään mahdollisuuksia toteutua!, valtiovarainministeriön virkamiesten esitys verojen kotottamisesta ei saa toteutua, elintarvikkeiden arvonlisäverokanta,