Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

"Ne jyrää meitin!"

Tiistai 10.12.2019 - -Esko Erkkilä-

Otsikkolausahdus on eräs legendaarisimmista Tuntemattomasta sotilaasta lähteneistä sitaateista. Kyse oli lähes täydellisestä epätoivosta Neuvostoliiton valtavan materiaali- ja miesylivoiman edessä yhtenä Suomen historian kohtalokkaimmista hetkistä kesällä 1944 suurhyökkäyksen riehuessa pahimmillaan.

 

En väitä, että tuo lausahdus olisi nyt paikallaan miesten sanomana, kun puhutaan Suomen poliittisista johtajista, mutta ei tuo lausahdus kaukaa haetultakaan miesnäkökulmasta ole.

 

Minulle sopii vallan hyvin, että kohdakkoin muodostettavan hallituksen kaikki todelliset johtajat ovat naisia ja onhan oppositionkin eräs puolue – kristillisdemokraatit – naisen johtama.

 

Jussi Halla-aho, Petteri Orpo ja Hjallis Harkimo muodostavat suomalaisessa politiikassa puolueiden puheenjohtajina sukupuolensa osalta nyt pienen vähemmistön.

 

Sitä vaan tässä tilanteessa ajattelen, että millainen mökä julkisuudessa velloisi, jos yhdeksästä puolueesta kuutta johtaisi mies!

 

No, tästäkin selvitään ja muistetaan, että yhtä hallituspuoluetta – SDP – ainakin muodollisesti vielä hetken aikaa johtaa mies!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: "Ne jyrää meitin!", Tuntematon sotilas, Naiset päättäjinä, Neuvostoliiton suurhyökkäys 1944,