Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Passin uusiminen maksaa 51,00 euroa + passivalokuvien hinnan!

Tiistai 13.10.2020 - -Esko Erkkilä-

Passini vanhenee vajaa kuuden kuukauden kuluttua ja sen vuoksi laitoinkin eilen vireille uuden passin hankinnan.

 

Korona-kriisi painaa päälle ja passin tarve ulkomaanmatkoihin on epätietoisuuden varassa, mutta haluan olla optimistinen ja laitoin passinhankinnan vireille.

 

Asiakkaana käyminen Tampereen Poliisilaitoksen yleisöpalvelutiloissa ei ole mikään ratkiriemukas kokemus, mutta pakkohan tämä asia on siellä hoitaa.

 

Nyt minulle sattui kohdalleni oikein luonnikas virkailija, mutta yritin samaa juttua jo edellisviikolla ja silloin törmäsin todelliseen byrokraattinaiseen.

 

Tampereen Poliisilaitoksen odotustiloissa saa jonotuslippuja vain klo 15.00 saakka ja myöhästyin tuosta hetkestä vartin verran, joten virkailijalla oli pumaskat hylätä yritykseni!

 

Neljäkymmentä ja puoli vuotta bisnesmaailmassa toimineena en ymmärrä byrokraattista ”asiakaspalvelua”, mutta näin se vaan on!

 

******************

 

IMG_0697.JPG

 

Minulla on hienot passinkuoret, jotka sain korruptiolahjana jo lähes kolmekymmentä vuotta sitten, kun toimin Hämeenlinnassa Alfa-Rehu Oy:n myyntipäällikkönä.

 

Passinkuoret on varustettu nimelläni ja niiden materiaali on aitoa nahkaa – en jaksa enää muista, että minkä eläimen nahkaa nuo ovat, mutta onko kyseessä elefantinnahka vaiko puhvelinnahka tai krokotiilinnahka – jotain harvinaista nahkaa kuitenkin!

 

 

IMG_0698.JPG

 

Suomi kuuluu Euroopan Unioniin ja se näkyy myös passiemme kansilehdellä – olen ylpeä, että itsenäisenä valtiona Suomi kuuluu Euroopan Unioniin!

 
 **********************

 

Niin, uusi passi luvattiin lähipostiini 6 – 8 päivän kuluttua ja sen jälkeen minulla on taas riittävästi uusia ”passipäiviä”!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Passin uusiminen, passivalokuvat,

Passin uusiminen onnistuu vaivattomasti ja nopeasti "tiskiltäkin"

Keskiviikko 17.2.2016 - -Esko Erkkilä-

Kaikissa asioissa toitotetaan nykyisin sähköisen asioinnin puolesta.

 

 

Tein kai majesteettirikoksen eilen, kun kävin uusimassa passini Tampereen Poliisitalon tiskiltä.

 

 

Kokemukseni olivat yksinomaan positiivisia vaikka en ollut edes varannut aikaa etukäteen -etukäteinen ajanvaraus ei ehkä olisi ollut mahdollistakaan, kun en tehnyt valmistelevia toimenpiteitä netissä.

 

 

Marssin Poliisitalon odotusaulaan ja tulostin jonotusnumeroni.

 

 

Odottelin aulassa 14 minuuttia ja pääsin virkailijan puheille.

 

 

Vanha passi oli mukanani ja siitä virkailija tulosti passin uusimishakemuksen, liimasi hakemukseen valokuvani ja otti sormenjäljet etusormistani.

 

 

Allekirjoitin virkailijan tulostaman hakemuksen ja virkailijan kanssa aikaa kului tasan neljä minuuttia!

 

 

Kauhukertomukset pitkistä odotusajoista eivät kohdallani toteutuneet, sillä odotusaikoineen käyntini Poliisitalolla kesti 18 minuuttia.

 

 

Jos olisin hoitanut asian netissä, niin minulta olisi kulunut aikaa paljon enemmän ja kun minulta ei ole sormenjälkiä otettu aikaisemmin, niin joka tapauksessa olisin joutunut käymään Poliisitalolla.

 

 

Lysti maksoi 48,00 euroa ja ilmeisesti maksu olisi ollut jonkun verran edullisempi, jos olisi asioinut netissä. 

 

 

Kannustan lukijoitani toki asioimaan passi-asioissa netissä – ainakin jos sormenjäljet jo ovat poliisin arkistoissa – mutta helposti passin uusiminen onnistuu tiskiltäkin!

**************

 

 

 

passi.jpg

 

 

Olen joskus työurani aikana saanut komeat passinkannet liikelahjana ja nyt vaan odottelemaan uutta passia niiden väliin – passi tulee lähimmälle R-kioskille 5 – 8 päivän kuluttua; näin virkailija lupasi!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Passin uusiminen, Passin uusiminen sähköisesti, Passin uusiminen on vaivatonta, Passin uusiminen onnistuu helposti henkilökohtaisella käynnilläkin,