Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Uusin totuudentorvi Kokoomuksesta - Pia Kauma

Tiistai 9.9.2014 - -Esko Erkkilä-

Kokoomuslaiset ovat Alexander Stubb´n johdolla viime aikoina päästelleet ilmoille totuuksia, jotka kuvaavat Kokoomuksen irtautumista tavallisen kansalaisen elämästä.

 

Stubb´n tietämys Valion osuuskuntamuodosta ja Laura Rädyn tietämättömyys, että Suomessa on henkilöitä, joiden kuukausitulot eivät yllä 2.100 euroon sekä Laura Rädyn ja Lasse Männistön tuolileikki Helsingin apulaiskaupunginjohtajuudesta ja kansanedustajan paikasta saivat jatkoa, kun Espoon kokoomusryhmän puheenjohtaja ja kansanedustaja Pia Kauma paheksui, että maahanmuuttajille annetaan sosiaalitoimistosta rahat uusien lastenvaunujen hankintaan.

 

************* 

 

Kauma on niitä uusmaalaisia kansanedustajia, jotka pääsivät eduskuntaan Alexander Stubb´n sekä Jyrki Kataisen vetoavulla.

 

Stubb sai viime eduskuntavaaleissa Uudeltamaalta 41.768 ääntä ja Katainen puolestaan 23.962.

 

Suomessa on käytössä D´Hondtin järjestelmä, jossa puolueen eniten ääniä saanut saa vertausluvukseen kaikki puolueen saamat äänet ja sitten jatketaan vertauslukujen laskemista niin, että toiseksi eniten ääniä saaneen vertausluvuksi muodostuu puolet puolueen saamista äänistä ja kolmanneksi eniten ääniä saanut saa vertausluvukseen kolmasosan puolueen saamista äänistä. Näin jatketaan ja vertausluvut sitten lopulta ratkaisevat valituiksi tulleet.

 

Kauma sai viime eduskuntavaaleissa vain 3.551 ääntä, mutta Stubb´n ja Kataisen suurten äänimäärien ansiosta hän nousi Uudenmaan vaalipiirin yhdeksänneksi eniten kokoomusääniä saaneena.

 

Keskustelin Kauman kanssa EU-vaalien alla Tampereen Keskustorilla ja hän tiesi vallan hyvin, että Stubb´n ja Kataisen saamat äänet veivät hänet sekä muutamat muut uusimaalaiset kokoomuslaiset eduskuntaan.

 

 

***************

 

 

 

Kansanedustaja Pia Kauman puuttuminen maahanmuuttajien lastenvaunuhankintoihin kertoo Kokoomuksen linjasta sen, että puolue ja sen päättäjät haluavat kaikin tavoin nuijia vähäosaisia.

 

Kansanedustaja Pia Kauman väittämistä putosi pohja pois, kun Espoon kaupungin perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Marja-Leena Remes totesi samassa televisiolähetyksessä yhdessä Kauman kanssa, että hän ei tunnista tällaista.

 

Remes selvensi, että Espoon kaupunki tukee harkintansa jälkeen lastenvaunujen hankintaa 200 eurolla ja lastenrattaiden hankintaa 120 eurolla.

 

Seuraavaa Kokoomuksen ulostuloa odotellen

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pia Kauma, kansanedustaja Pia Kauma, Pia Kauma ja maahanmuuttajien lastenvaunut,