Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Urho Kekkonen ja Kalle Kaihari olivat mesenaatteja, jotta Tampereen Ratinan stadionille saatiin "Vesieste" -taideteos!

Lauantai 25.7.2020 - -Esko Erkkilä-

Parhaillaan käydään tiivistä keskustelua, että voidaanko Tampereella Ratinan stadionilla käydä Suomi-Ruotsi – yleisurheilumaaottelu 5. – 6.9.2020.

 

 

****************

 

Tamminiemessä Urho Kekkosen työhuoneessa…

 

vesieste1.jpg

 

…on yhä edelleen pienoismalli estejuoksijoista, jotka ovat ylittämässä vesiestettä.

 

Kyseessä on todella pienoismalli siitä veistoksesta, joka elokuussa 1966 pystytettiin Ratinan stadionille.

 

Teos on syntynyt kutsukilpailun tuloksena ja sen on veistänyt kuvanveistäjä Pentti Papinaho.

 

 

Veistoksen kustannuksiin saatiin aikoinaan merkittävä ”tuntemattoman tahon” lahjoitus, joka sittemmin paljastui presidentti Urho Kekkosen ja kauppaneuvos Kalle Kaiharin yhteistuumin tekemäksi.

 

 

Teos sai aikoinaan kovaa kritiikkiä, sillä veistoksen paljastamisen aikaan 3000 metrin estejuoksijat eivät pystyneet aitomalla ylittämään vesiestettä. Nykyään maailman parhaat estejuoksijat pystyvät ylittämään vesiesteen aitomalla eli veistos oli aikaansa edellä!

 

 

vesieste5.jpg

 

 

Voi helposti kuvitella, että presidentti Kekkonen samaisti itsensä niihin estejuoksijoihin, jotka jo silloin pystyivät ylittämään 3000 metrin esteiden vesihaudan aitomalla!

 

 

Kun käytte Ratinassa, pysähtykää hetkeksi ”Vesieste” –taideteoksen äärelle ja antakaa arvo presidentti Urho Kekkoselle ja hänen hyvälle ystävälleen kauppaneuvos Kalle Kaiharille!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Presidentti Urho Kekkonen, kauppaneuvos Kalle Kaihari, Ratina, Ratinan stadion, Vesieste-taideteos, Suomi-Ruotsi yleisurheilumaaottelu Ratinassa 5. - 6.9.2020, Tamminiemi ja Urho Kekkosen työhuone,

Ratinan stadionille aiheutuneista vahingoista kertyy veronmaksajille miljoonamaksut

Sunnuntai 22.11.2015 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Ratinan stadionilla pelattiin Helsingin olympialaisten aikana viisi jalkapallo-ottelua eli;

 

15.7.1952 Tanska-Kreikka 2-1

16.7.1952 USA-Italia 0-8

20.7.1952 Jugoslavia-Neuvostoliitto 5-5

21.7.1952 Ruotsi-Norja 4-1

22.7.1952 Jugoslavia-Neuvostoliitto 3-1

(uusinta)

 

 

Ratinalla on siis maineikas menneisyys.

 

 

Ratinalla on jalkapallomielessä valoisa tulevaisuus ainakin vuosille 2016-2018, sillä Helsingin Olympiastadionin remontin vuoksi Ratina toimii Suomen A-maajoukkueen kotipesänä noina vuosina.

 

 

 

Ratinaan mahtuu 16.800 katsojaa ja se on Suomen Palloliiton mielestä auttamattomasti liian vähän, mutta tosiasiat ovat tosiasioita ja Ratina tulee olemaan Jalkapalloliiton A-maajoukkueen kotipesä 2016 - 2018!

 

 

***************

 

Olen viimeksi käynyt omakustanteisesti katsomassa jalkapallo-ottelua Kokkolassa vuonna 1971, joten en ole mikään fanaattinen jalkapalloihminen – toki työelämässä juoduin muutaman kerran seuraamaan Turun Kupiittaalla jalkapalloilua, mutta ne tapahtumat liittyivät työhöni.

************

 

 

Tampereen Ratinassa on järjestetty erilaisia yleisötapahtumia mm. tänä vuonna ja ne ovat aiheuttaneet erityisesti Ratinan juoksuradoille suuria vahinkoja.

 

 

Vahinkojen vuoksi Ratinan juoksuradat joudutaankin nyt uusimaan vaikka juoksuratojen päällysteen normaali kulutusikä olisi jatkunut vielä vuosia.

 

 

Tässä kuvia Ratinan stadionin juoksuradoista 18.11.2015:

 

 

 

 

rati1.jpg

 

 

 

 

rati2.jpg

 

 

 

 

rati3.jpg

 

 

 

Kuvista nähdään, että juoksuratojen pinnoitetta poistetaan ja jossain vaiheessa juoksuradat saavat uuden päällysteen.

 

 

Juoksuratojen päällystäminen ennenaikaisesti maksaa ja maksumiehinä ovat tamperelaiset veronmaksajat – ei hyvä!

 

 

Tampereen kaupunki on taas lisäämässä ns. Tapahtumatoimistoonsa uutta väkeä, jonka tehtävänä on hankkia kaupunkiin erilaisia tapahtumia.

 

 

On hämmästyttävää, että tosiasiallisen rekrytointikiellon aikana kaupungille palkataan uutta henkilökuntaa ja sellaisiin tehtäviin, jotka aiheuttavat veronmaksajille turhia kuluja, kuten ne tapahtumat, joita Ratinassa on järjestetty.

 

 

Tämä on kuitenkin Tampereen kaupungin tapa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ratina, Ratinan stadion, Helsingin Olympialaiset Tampereella 1952, Tampereen Tapahtumatoimisto, Tampereen rekrytöintikielto,

Presidentti Urho Kekkonen ja kauppaneuvos Kalle Kaihari rahoittivat pääosan "Vesieste" -patsaan kustannuksista

Sunnuntai 1.11.2015 - -Esko Erkkilä-

Tampereella Ratinan stadionin pääsisäänkäynnin edustalla sijaitsee ”Vesieste” –patsas, joka on sinne sijoitettu elokuussa 1966.

 

 

 

 

vesieste5.jpg

 

 

Ratinan stadion on nyt remontissa ja se merkitsee, että myös ”Vesieste” –patsaan ympäristö on perin huonossa kunnossa.  Toivottavasti Ratinan stadionin kunnostuksen yhteydessä taideteos pääsee arvoisensa kohtelun piiriin!

 

 

 

************

 

 

Teos on syntynyt kutsukilpailun tuloksena ja sen on veistänyt kuvanveistäjä Pentti Papinaho.

 

 

Veistoksen kustannuksiin saatiin aikoinaan merkittävä ”tuntemattoman tahon” lahjoitus, joka sittemmin paljastui presidentti Urho Kekkosen ja kauppaneuvos Kalle Kaiharin yhteistuumin tekemäksi.

 

 

Teos sai aikoinaan kovaa kritiikkiä, sillä veistoksen paljastamisen aikaan 3000 metrin estejuoksijat eivät pystyneet aitomalla ylittämään vesiestettä. Nykyään maailman parhaat estejuoksijat pystyvät ylittämään vesiesteen aitomalla eli veistos oli aikaansa edellä!

 

 

Taideteoksen pienoismalleja on jaettu urheilijoille, jotka ovat Ratinassa tehneet lajinsa Suomen ennätyksen.

 

 

Arvokkaimmalla paikallaan on se veistoksen pienoismalli, joka sijaitsee Tamminiemessä presidentti Kekkosen työhuoneessa.

 

 

”Vesieste” –taideteoksen pienoismalli on sijainnut presidentti Kekkosen selän takana, kun Kekkonen on tehnyt päätöksiä, jotka koskivat koko Suomea ja Suomen asemaa kansainvälisessä politiikassa.

 

 

Olen käynyt parikin kertaa Tamminiemessä ja nämä kuvat olen käynneilläni ottanut.

vesieste1.jpg

vesieste2.jpg

vesieste3.jpg

Kuvat kertovat, että Vesieste-taideteoksen pienoismalli on ollut kunniapaikalla presidentti Kekkosen työhuoneessa.

Odotan suurella mielenkiinnolla Ratinan stadionin remontin valmistumista ja sitä, että merkittävä taideteos saa jälleen ympäristön, joka sille ehdottomasti kuuluu.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vesieste, Vesieste-patsas, Vesieste-veistos, Urho Kekkonen ja Kalle Kaihari rahoittivat Vesieste-veistoksen, Ratinan stadion, Vesieste Ratinen stadionilla, presidentti Urho Kekkonen, kauppaneuvos Kalle Kaihari,