Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Suomen maatalouden tilannetta ei paranneta, jos suomalaiselle ruuantuottajalle tulisi oma liputuspäivä!

Sunnuntai 10.2.2019 - -Esko Erkkilä-

Olen surullisena seurannut sitä hypetystä, jota erityisesti maatalouspiirit ovat asettaneet OP-ryhmän edellisen pääjohtajan vuorineuvos Reijo Karhisen esityksille maatalouden kannattavuuden kehittämiselle.

 

 

Vuorineuvos Karhisen toimet OP-ryhmän pääjohtajana eivät vakuuttaneet ainakaan hänen seuraajansa Timo Ritakalliota, sillä Ritakallio peri Karhiselta pankkiryhmän, jonka tuotto oli heikentynyt.

 

 

Ritakallio tuskaili vajaat vuosi sitten, että OP-ryhmä ei ole onnistunut strategian toteuttamisessa, "vaan olemme kaukana tavoiteuralta".

 

 

Olen etsinyt netin syövereistä Karhisen esityksen, mutta olen käytännössä vain niiden julkisuudessa olleiden yksittäisten heittojen varassa, mutta jo ne kertovat, että selvityshenkilö vaeltelee kaukana hämärän rajamailla niiden toimenpiteiden osalta, joilla Suomen maatalouden taloudellista asemaa voitaisiin kehittää.

 

 

Selvityshenkilö ei oikeastaan esitä 90-sivuisessa selvityksessään käytännössä mitään selkeitä toimenpide-ehdotuksia, vaan nyt on muiden tahojen vuoro kehittää käytännön toimenpiteitä - toki Karhisen pumaskassa on useita yleviä ajatuksenpoikasia maataloustuotannon taloudellisen tilanteen kehittämiseksi, mutta konkretia puuttuu.

 

 

Karhisen selvityksessä on useita seikkoja, joiden avulla suomalaisen ruuantuottajan asema kohentuisi, mutta useimmat niistä ovat sellaisia, että niillä ei ole mahdollisuutta toteutua.

Viittaan juttuni otsikossa uuden liputuspäivän säätämiseen, mutta sillä ei varmasti suomalaisen talonpojan tilannetta varmasti pystytä kohentamaan.

 

Karhisen selvitys löytyy, kun googlaa ”Reija Karhinen Uusi alku”! Rattoisia lukuhetkiä!

 

 

Onko poliitikoilla potkua viedä eteenpäin niitä aihioita, joita vuorineuvos selvityksessään esittelee?

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Reijo Karhisen selvitys, Reijo Karhinen Uusi alku,