Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Jokaisella pitää olla omaa vastuuta työllistymisestään!

Sunnuntai 7.1.2018 - -Esko Erkkilä-

Viime päivinä on opposition ja jopa ammattiyhdistysliikkeen toimesta kritisoitu hallituksen päätöstä siitä, että työttömille on vihdoinkin asetettu omaa vastuuta työllistymisestään.

 

 

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kuvasi hallituksen päätöstä jopa niskalaukaukseksi!

 

 

Niskalaukaus-väite on taattu Rinnettä siihen tapaan, jolla Rinne vaati suomalaisia synnytystalkoisiin.

 

 

Rinne sai synnytystalkoot-kehoituksellaan presidenttiparin töihin – saa nähdä, että millaisia seurauksia on niskalaukaus-lohkaisulla!

 

 

******************

 

 

Olen ehkä väärä henkilö kommentoimaan työttömien työllistämisvastuuta, sillä minulla ei ole henkilökohtaista kokemusta työttömyydestä.

 

 

Lähdin kotoa opiskelemaan parin metsätyövuoden jälkeen 1965 ja sen jälkeen olinkin muutaman viikon ”vaihtojaksoja” lukuun ottamatta opiskelemassa, varusmiespalveluksessa, uudestaan opiskelemassa ja vuodesta 1970 alkaen työelämässä vuoteen 2010 saakka, jolloin siirryin eläkevaariksi.

 

 

Aktiivista opiskelu-, varusmiespalvelus- ja työelämäaikaa ehti ilman työttömyysjaksoja kertyä lähes 46 vuotta!

 

 

 

******************

 

 

 

Nyt on herännyt aatoksia, että erilainen vapaaehtoistyö kelpuutettaisiin työttömälle bonukseksi, kun arvioidaan hänen toimiaan työttömyytensä katkaisemiseksi.

 

 

Kannatan ajatusta, sillä vapaaehtoistyölle on huutava tarve.

 

 

Toki näen jo nyt sieluni silmin, että rinteet, ammattiyhdistysliike ja oppositio vaativat kurkku suorana, että työttömien ei pidä koskea vapaaehtoistyöhön, sillä siihen osallistuminen vie muka työpaikkoja.

 

 

Pötyä, sillä vapaaehtoistyössä on paljon mahdollisuuksia, joihin nykysysteemimme ei tuo riittävästi tekijöitä.

 

 

 

Kannustan hallitusta jatkamaan toimiaan työttömien omavastuuden kasvattamiseen työllistymisessään ja sitä, että vapaaehtoistyöhön osallistuminen kirjattaisiin bonukseksi, kun pohditaan toimenpiteitä työttömien työttömyyskorvausten säilyttämiseksi.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Työttömien omavastuun lisääminen, työnetsimiseen kannustaminen, Rinteen synnytystalkoot, Rinteen niskalaukaus, vapaaehtoistyö,